דיווח: סין תנפיק אג"ח ב-29 מיליארד דולר
לפי רויטרס, ראש הממשלה הסיני יחשוף היום את תכניתו לגוון את מקורות המימון של ממשלות מקומיות בסין לטובת פרוייקטים בתשתיות
ראש ממשלת סין וון ג'יאבאו יחשוף היום בקונגרס הסיני את כוונתו למכור אג"ח סיניות ב-200 מיליארד יואן (29 מיליארד דולר), כדי לסייע לממשלות האיזורים המקומיים לממן פרוייקטים של תשתיות, כך מסר לרויטרס אדם המקורב לתכנית.
האוצר יארגן את הנפקות החוב ומתכנן להציע אג"ח לשלוש עד חמש שנים ולתעל את הכסף לטובת ממשלות מקומיות. הממשלה המרכזית למעשה מורידה את עלויות המימון של פרוייקטים בתשתיות תחבורה כחלק מחבילת השקעה של 586 מיליארד דולר שהניעה בשנה שעברה צמיחה של 8.7%, בכלכלה שצמחה בקצב המהיר ביותר בעולם.
קובעי המדיניות רוצים לשמר את המימון לפרוייקטים כאלה ולמתן את היקף ההלוואות שהגדיל את הסיכון להיווצרות בועת נכסים וני"ע.
"בייג'ינג הבינה את הסיכון שבהלוואות עודפות שנטלו מהבנקים הממשלות המקומיות בשנה שעברה כך שמדובר באלטרנטיבה בריאה", אמר מארק וויליאמס מקפיטל אקונומיקס בלונדון.


