$
בורסת ת"א

פרסום ראשון: וינשטיין מתנגד למינוי גליה מאור ליו"ר בנק לאומי

היועץ המשפטי לממשלה פנה ליו"ר הוועד הציבורי למניות הבנקים כדי שתחזור בה מאישור המועמדות של גליה מאור לדירקטורית בבנק לאומי. וינשטיין סבור כי מאור אינה יכולה לעבור ולכהן כדירקטור בבנק, אלא לאחר תקופת צינון בת שנתיים

גולן חזני וצמרת פרנט 18:1010.02.10

היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין מפעיל לחצים על יו"ר הוועד הציבורי למניות הבנקים שבהסדר השופטת (בדימוס) שולמית ולנשטיין כדי שתחזור בה מהחלטתה לאשר את מועמדותה של גליה מאור לתפקיד דירקטורית בבנק לאומי - כך נודע ל"כלכליסט". במשרד המשפטים אישרו את הדברים.

 

וינשטיין סבור כי מנכ"ל בנק לאומי אינה יכולה לעבור ולכהן כדירקטור במועצת המנהלים של הבנק, אלא לאחר תקופת צינון בת שנתיים.

מה דעתך על מניית לאומי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

גורמים פוליטיים בירושלים הביעו שביעות רצון מהמהלך של היועץ, שכן משיכת שמה של מאור מרשימת המועמדים, סוללת מחדש את דרכו של אחד ממועמדי ראש הממשלה ושר האוצר: משה טרי, אורי יוגב או איזי תפוחי, לבחירה כמועמד לדירקטוריון לאומי מטעם ועדת המניות, בדרך לתפקיד הנכסף של יו״ר בנק לאומי.

 

מבחינת וינשטיין יחסוך לו המהלך בג"ץ שהוא אינו בטוח כלל בתוצאותיו, והוא מודע היטב לתוצאות הפוליטיות של המהלך. מקורבים לויינשטיין אומרים כי הוא מודע לכך שמהלך כזה של השופטת ולנשטיין יסמן אותה כמי שוויתרה על עמדתה העקרונית ונכנעה ללחץ הכבד של הפוליטיקאים, אך הוא נחוש לבצע זאת. כחלק מהלחץ, הודיע משרד המשפטים לשופטת ולנשטיין וליו"ר ועדת המניות של לאומי, מרגלית נוף, כי המדינה לא תאשר להן להשתמש בשירותי עו״ד פרטי שייצג אותן בבג״ץ.

 

חוגים משפטיים בירושלים מעריכים, כי מאחר ובג"ץ יידרש לפרשנות החוק, קיים סיכוי סביר לדחיית העתירות שהוגשו בהקשר זה, דבר שעשוי להביך את המדינה. לדברי אותם גורמים, ממצב זה בדיוק מבקש ויינשטיין להימנע, באמצעות הפעלת לחצים על השופטת ואילוצה למשוך את החלטתה הקודמת, גם אם משמעות המהלך תהיה השתלטות של הדרג הפוליטי על הבנק.

 

משרד המשפטים: אין דופי בכישורי מאור

 

ממשרד המשפטים נמסר, כי היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, קיים השבוע דיון בשאלת מועמדותה של הגב' גליה מאור לדירקטוריון בנק לאומי בהשתתפות גורמי משרד המשפטים הרלוונטיים ובעקבות כך, פנה אתמול אבי ליכט, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (כלכלי-פיסקלי), על דעת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לשופטת (בדימוס) ש' ולנשטיין, יו"ר הועד הציבורי למניות הבנקים בעניין ההחלטה שקבעה למנות את הגב' מאור כמועמדת מטעם הוועדה להיות חברה בדירקטוריון הבנק ללא תקופת צינון.

 

במכתב מציין ליכט כי עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא כי הוראות החוק קובעות בצורה ברורה כי מנכ"ל אינו יכול לעבור לכהן כדירקטור המוצע על ידי הוועדות אלא לאחר תקופת צינון בת שנתיים. לכן לא ניתן לכלול את מאור ברשימה ממנה בוחרת ועדת המניות את מועמדיה לכהונת דירקטור בבנק.

 

משרד המשפטים מדגיש, כי אין בעמדה זו להטיל דופי במאור עצמה ובכישוריה וכי אין ספק כי הוועד הציבורי פעל בתום לב והיה משוכנע כי בבוחרו את גב' מאור הוא משרת את אינטרס הבנק בצורה הטובה ביותר. לאור כל זאת, מסר משרד המשפטים, ביקש וינשטיין מהשופטת ולנשטיין כי הוועד הציבורי ישוב ויעיין בעמדתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x