$
בורסת ת"א

הפרטנרים החדשים: יעקב פרי ויעקב גלברד ייכנסו לדירקטוריון

פרי, לשעבר מנכ"ל סלקום, וגלברד, לשעבר מנכ"ל פלאפון ובזק, יצטרפו לשלמה נס, בארי בן זאב, יהל שחר וחברי דירקטוריון קיימים

גילעד נס 11:0901.11.09

אילן בן דב, בעל השליטה החדש בחברת הסלולר פרטנר, הכריז הבוקר על הרכב דירקטוריון החברה. השם המפתיע בדירקטוריון פרטנר החדש הוא יעקב פרי, כיום יו"ר מזרחי טפחות, ובעבר מנכ"ל סלקום.

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מזרחי-טפחות היה שותף למימון העסקה, במסגרת מימון בנקאי יחד עם בנק לאומי, בהיקף משותף של 800 מיליון שקל ו-200 מיליון שקל. חברי הדירקטוריון האחרים הם יעקב גלברד, לשעבר מנכ"ל בזק ופלאפון, יהל שחר, מנכ"ל סקיילקס, עו"ד שלמה נס, ירון בלוך מלאומי פרטנרס, ובארי בן זאב, לשעבר המשנה למנכ"ל בנק הפועלים וסמנכ"ל הכספים בבנק.

 

בן דב אמר הבוקר כי הוא בטוח שהחברה תוכל להמשיך ולהתנהל כפי שעשתה עד כה, אך תוזרם לה רוח חדשה של שינוי. "החזון שלי הוא להביא תקשורת לכל עיר, לכל כפר, לכל ישוב, לכל ילד. התקשורת היא אבן יסוד בחברה מתקדמת”, אמר בן דב.

 

בן דב: "נוצרה הזדמנות לרכישת 012 סמייל"

 

באשר להערכות לגבי רכישת 012 סמייל בידי פרטנר אמר מנכ"ל פרטנר, דוד אבנר, כי "אכן נוצרה הזדמנות לרכישת החברה בימים אלה, בהמשך להזדמנויות דומות שעלו בעבר, אולם כנגזר מהעיתוי הנוכחי שבו מוחלף בעל השליטה, לחברה יש מספר משימות שהיא נדרשת לעסוק בהן, ועניין סמייל הוא רק אחד מהן".

 

בתשובה לשאלה כיצד יתמרן בן דב בין הצורך להחזיר את החוב שנוצר ממימון העסקה לבין הצורך של פרטנר להמשיך ולהשקיע בפעילותה, עובדה שעלולה להקטין את שיעורי הרווח שהוא בונה עליהם, אמר בן דב כי "בעל המניות העיקרי בפרטנר הינו הציבור, ותפקידה של החברה והנהלתה הוא לשרת את הציבור כצרכן ולשרת אותו גם כבעל מניות".

 


אבנר עצמו אמר כי ההווה והעתיד אינם שונים מהותית מהעבר של החברה, ומשקיעים באופן טבעי רוצים להעצים את הדיבידנד שלהם, ומבחינת החברה לא השתנה דבר. “אני לא חושב שאנחנו צריכים להיכנס ללחץ היסטרי, ואני בטוח שהחברה תמשיך להתייעל עוד יותר משהתייעלה בעבר, תמשיך לצמוח יותר מבעבר. פרטנר הוכיחה שהיא יודעת להשקיע בעתיד ולא להסתכל רק על הרבעון הקרוב, וכך היא תעשה בעתיד".

 

באשר להערכות לפיהן אותה התייעלות תגיע באמצעות פיטורים, הדגיש אבנר כי פרטנר ביצעה מהלכי התייעלות שונים שלא פגעו במצבת כח האדם, כמו הכנסת מערך השיווק מגורם חיצוני לתוך החברה, הקמת מעבדה מרכזית ועוד, כך שהתייעלות אינה בהכרח מתבצעת באמצעות שינויים בכח האדם הפנימי. 

 

מנכ"ל פרטנר: "הקונסולידציה בשוק התקשורת הישראלי טובה ללקוח"

 

בן דב אמר כי הוא מקווה שבחודש הקרוב יוכל לדווח לגבי תוצאות השיחות עם מספר גורמים לגבי רשת חנויות הסלולר דינמיקה, אותה הוא נדרש למכור על די הרגולטור כחלק מהתנאים לאישור עיסקת פרטנר. באשר לאפשרות שפרטנר, שהקימה פעילות תוכן משלה, תשתף פעולה במודל כלשהו עם אתר האינטרנט תפוז, בו מחזיק בן דב, אמר האחרון כי בעבר היו שיחות בין החברות, והנושא נשקל. “אנחנו הבאנו את האינטרנט הסלולרי לישראל עם גו-נקסט, כך שהתחום הזה הוא אחת מהאהבות שלי, פרטנר כבר הסתכלה על תפוז בעבר, אבל יש כל כך הרבה דברים לעשות עכשיו שגם זה נמצא ברשימה", סיכם בן דב. 

 

אבנר התייחס בדבריו לטענות כאילו הרגולטור הישראלי נדרש להתערב בשוק התקשורת הישראלי על מנת למנוע יצירת קבוצות תקשורת שיפגעו בתחרות. "הקונסולידציה בשוק התקשורת הישראלי טובה ללקוח, כיוון שהיא יוצרת קבוצות גדולות וחזקות שנותנות שירותים, במקום חברות קטנות שהיכולת שלהן להתחרות היא קטנה מאוד", אמר אבנר. “המחיר לדקה בישראל הוא מהזול בעולם, השירות ללקוח הוא מהטובים בעולם, ואפילו חברה ששכר משרד התקשורת קבעה שהשוק תחרותי. שוק כזה דורש התערבות מינימלית, ולצערי זה לא המצב. הרגולטור בלתי צפוי, ומאוד קשה לתכנן צעדים בשוק מהסיבה הזו. בחלק מהמקרים ההתערבות היא לטובת הציבור ואנחנו כמובן מכבדים זאת מאוד, ובחלק מהמקרים אנחנו חושבים שההתערבות הזו מיותרת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x