$
שוקי חו"ל

לידקום עוברת לבנקים: השופטת קרת מאיר מינתה את עו"ד עופר שפירא לכונס הנכסים של החברה

זאת בהתאם לבקשת הבנקים. השופטת הורתה לכונס להמשיך ולהפעיל את לידקום כ'עסק חי'. נציגות בעלי האג"ח: "אנחנו נקבל רק עצמות"

ענת ציפקין ומארק שון 16:2830.11.09

השופטת דניה קרת-מאיר מינתה היום (ב') לבקשת הבנקים את עו"ד עופר שפירא לכונס הנכסים של חברת לידקום. קרת-מאיר קבעה בהחלטתה, כי הכונס יפעיל את החברה כ"עסק חי" כדי לשמור על המונטין של החברה ועל מנת לאפשר השגת תמורה מירבית עבור נכסי החברה.

  

מהבקשה לכינוס נכסים שהוגשה אתמול עולה, כי חובות החברה כלפי כל חמשת הבנקים מגיע לכ-151 מיליון שקל. הנהלת החברה עצמה העבירה בסוף השבוע מייל לעו"ד שפירא, המייצג את הבנקים, שהבהיר כי גם לדעת ההנהלה אין מנוס ממינוי מיידי של כונס נכסים לחברה על מנת "למנוע קריסת מערכות מוחלטת ומיידית לחברה ולעסקיה".

 

לידקום חייבת לבעלי האג"ח כ־21 מיליון דולר, ולבנקים היא חייבת כ־43 מיליון דולר. לאחרונה העניקה לידקום לבנקים שעבוד שוטף על נכסי החברה, אך בעלי האג"ח נותרו ללא ביטחונות.

 

אמש טענו מציגי האג"ח כי "לא נסכים שלידקום תבצע העדפת נושים, כלומר הבנקים, על חשבוננו. זה יוצר משבר אמון גדול בין החברה לבינינו. מתברר לנו שהמשא ומתן עמנו נעשה בחוסר אחריות, כי ככל שידוע לנו, הבנקים אינם רוצים לשתף בשעבוד גם את בעלי האג"ח. ניסינו להגיע למשא ומתן אלטרנטיבי, שייתן לנו תקווה לקבל את כספנו בחזרה, והניסיונות מול החברה עלו בתוהו".

 

לידקום מפגרת בתשלומים שלה לבעלי האג"ח. את תשלום הקרן האחרון, שהיה אמור להתבצע ב־15 ביולי, היא לא ביצעה במלואו, ושילמה רק 33% מהקרן, נוסף על תשלום הריבית בגין התקופה, זאת בשל התנגדותם של נציגי הבנקים לתשלום המלא לבעלי האג"ח.

 

"אנחנו מקבל רק עצמות"

 

נציגי האג"ח סבורים שהחברה נמצאת בלחץ עצום, ומתוֶוה ההסדר שפרסמה בסוף השבוע נעשה בשיתוף הבנקים, וכתגובה לדרישה של מחזיקי האג"ח לפירעון מיידי. "איך הם מצפים שבעלי האג"ח יסתכלו בעיניים כלות על הבנקים שיקבלו את כספם בעוד אנחנו נקבל רק עצמות? הרי אם החברה חס וחלילה תקרוס, יש לבנקים שעבוד על חלק מהכנסותיה ופיקדונותיה, ואנחנו לא מחזיקים בגרוש".

 

כפי הנראה ידחו הגופים המוסדיים, שעמם נמנים כלל ביטוח, מנורה מבטחיםואלטשולר שחם, את מתווה ההצעה להעמיד את איגרות החוב לפירעון מיידי, אם לא יהיו שינויים דרסטיים עד אז. "אנחנו אפילו לא יודעים אם מתווה ההצעה אמיתי, כי לא זכינו לדבר עם הבנקאים. בינתיים גורמי הביניים מצד החברה רצים בינינו לבין הבנקים והמשא ומתן איתנו מתנהל באופן אנומלי". נציגי מחזיקי האג"ח דורשים שלידקום תציג להם אופק פירעון ופירוט מדויק כיצד יקבלו את כספם.

 

"לא ייתכן פתרון חד־צדדי שבמסגרתו הבנקים מקבלים את מה שהם דורשים ואנחנו כלום". כדי שהאג"ח של לידקום יועמדו לפירעון מיידי, צריכים להופיע לאסיפה לפחות 50% מהמחזיקים, ובאסיפה עצמה צריכה ההחלטה להתקבל ברוב של 75% מהנוכחים.

 

את הרבעון האחרון סיימה לידקום כשלדו"חותיה מוצמדת הערת "עסק חי", כלומר המשך קיומה מוטל בספק, זאת בגלל גירעון של 1.7 מיליון דולר בהון החוזר, וגירעון בהון העצמי של 10.3 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x