$
בורסת ת"א

ממשיך להסתבך: הבנק של בוימלגרין בארה"ב בדרך להלאמה

לפי ההערכות, שעיה בוימלגרין לא ייעתר לבקשת הרשויות בארה"ב להזרים מיד הון לבנק שלא עומד בדרישות הרגולציה

גולן חזני 08:2010.09.09

רשויות הפיקוח בארצות הברית צפויות להודיע בימים הקרובים על סגירתו של בנק ליברטי פוינט, שבבעלות איש העסקים שעיה בוימלגרין. ל"כלכליסט" נודע כי הרשויות דורשות מבוימלגרין להזרים באופן מיידי הון לבנק, שאיננו עומד עוד בדרישות הרגולטוריות, זאת לאחר שנפגע קשות מהמשבר הפיננסי.

 

אם בוימלגרין לא יזרים את הסכום הנדרש, הרשויות ייאלצו להודיע על סגירתו. ל"כלכליסט" נודע כי בוימלגרין שוקל שלא להיעתר לדרישת הרשויות, אלא להשקיע את הונו בעסקי נדל"ן אטרקטיביים אחרים ברחבי ארה"ב.

 

בסוף חודש שעבר פורסם בארה"ב כי ליברטי פוינט קיבל הוראה מרשויות הפיקוח בארה"ב לחדול ממתן הלוואות הנחשבות לבעלות סיכון גבוה, מאחר שצבר במאזניו כמות גבוהה מהמותר, והגיע לרמת הלימות הון נמוכה מהנדרש כדי לגבות את הפסדים שעלולים להיווצר כתוצאה מההלוואות שלא ישולמו.

 

ליברטי פוינט הוקם לפני ארבע שנים על ידי בוימלגרין כדי לשרת לקוחות חרדים, הפועלים בתחום היהלומים ובתחומים עסקיים נוספים, הן בארץ והן בארה"ב. לבנק יש סניף אחד במנהטן ושני סניפים נוספים בברוקלין. כאשר הוקם הבנק, דווח באתרי אינטרנט של קהילת חב"ד כי "הבנק יבקש לשמור על הנשמה והמסורת הבנקאית של פעם, כאשר עיקר התמקדותו תהיה בלקוחות בתחום הנדל"ן". לפני כשנה פורסם ב"כלכליסט" כי בוימלגרין ביקש למכור את ליברטי פוינט לבנק הפועלים לפי שווי של 50–40 מיליון דולר, אולם הפועלים ויתר על העסקה.

 

בסוף הרבעון השני הסתכם שווי הנכסים שבידי הבנק ב־222 מיליון דולר, כאשר היקף הפיקדונות עמד על 207 מיליון דולר. ההון העצמי של הבנק עמד בסוף הרבעון על 11.8 מיליון דולר ויחס הלימות ההון שלו הסתכם ב־8.3%, כאמור, רמה הנמוכה מדרישות המינימום שמציבות

רשויות הפיקוח.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמר בוימלגרין כי "לרגולציה בארה"ב יש דרישות שונות מאשר בארץ. ליברטי פוינט הוא בנק קטן, ולרוב החזר החוב לבנקים הללו מסווג כעדיפות אחרונה. היום אני צריך להחליט אם להביא עוד הון עצמי, ולא - הבנק ייסגר. ההחלטה תלויה בשאלה היכן עדיף להשקיע את הכסף: בבנק או בהזדמנויות השקעה אחרות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x