$
שווקי חו"ל

משרד האוצר האמריקאי משיק תוכנית להצלת הבנקים בהיקף של עד טריליון ד'

בשלב ראשון משרד האוצר יקצה למהלך זו בין 75 ל-100 מיליארד דולר מכספי תוכנית החילוץ הקודמת ובנוסף יגיע הסיוע מכספי הרשות הממשלתית לביטוח פקדונות (FDIC). מעבר לכך, עוד 4-5 חברות פרטיות ישתתפו בתוכנית הסיוע וייגשו בקרוב למכרזים ממשלתיים בנושא

סוכנויות הידיעות 15:1423.03.09

משרד האוצר האמריקאי הציג היום (ב') עוד תוכנית כלכלית האמורה לחלץ את המשק מהמשבר. התוכנית שעלותה למשלם המסים יכולה להגיע לטריליון דולר, נועדה לרכוש נכסים רעילים מהבנקים ובכך להבריא את המערכת הפיננסית.

 

מלשכתו של הנשיא אובמה נמסר כי מקווים שהתוכנית החדשה תעזור

להבריא את המערכת הבנקאית. בלשכת הנשיא הדגישו כי אומנם התקציב הראשוני עומד על 500 מיליארד דולר, הוא יכול להגיע לטריליון. עם זאת, מדובר בהשקעה נחוצה מאחר והמשבר במערכת הבנקאית של ארה"ב הוא החמור ביותר מזה שבעה עשורים.

 

להערכתו של שר האוצר האמריקאי טימותי גייננר הדרך היחידה להוציא את הנכסים הבעייתיים ממאזני הבנקים, המצויים בלב המשבר הפיננסי, היא לשתף פעולה עם המגזר הפרטי. גייתנר נהנה מגיבויו המלא של הנשיא ברק אובמה אשר הבהיר במהלך סוף השבוע כי הוא שם לו למטרה לחזק את המערכת הבנקאית ורואה בכך ערובה לחילוצה של ארה"ב מהמשבר. "אם בנקים גדולים יקרסו, זה יביא לגל של פשיטות רגל גם בחברות קטנות יותר ועלינו להימנע מכך", מסביר ראש הבית הלבן את ההיגיון שמאחורי הצעדים שלו ושל שר האוצר שלו.

  

בשלב ראשון משרד האוצר יקצה למהלך זו בין 75 ל-100 מיליארד דולר מכספי תוכנית החילוץ הקודמת ובנוסף יגיע הסיוע מכספי הרשות הממשלתית לביטוח פקדונות (FDIC). מעבר לכך, עוד 4-5 חברות פרטיות ישתתפו בתוכנית הסיוע וייגשו בקרוב למכרזים ממשלתיים בנושא.

 

בתדרוך לעיתונאים הדגיש גייתנר את החשיבות שבשיתוף הפעולה עם המגזר הפרטי והגדיש כי על היזמים לקחת סיכונים על מנת להשתתף בתוכנית. הוא הביע תקווה כי מהלך לרכישת נכסים בעייתיים יסייע למגזר הבנקאי להתגבר על המשבר ולארה"ב להילחץ מהמיתון הממושך. הוא ציין כי התוכנית נועדה להגדיל את ההון העצמי של הבנקים אך הדגיש כי "על מנת שהתוכנית תעבוד, המשקיעים יצטרכו ליטול סיכונים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x