כלל פיננסים: סיכוי נמוך ביותר להלאמת בנקים בישראל
לפי כלכלני בית ההשקעות, עיקר הסיכון במאזני הבנקים הישראלים כיום הוא סיכון אשראי מסורתי. יובל בן זאב: "במאזני הבנקים המקומיים ניתן למצוא מרכיב נמוך משמעותית של 'נכסים רעילים' לעומת בנקים אחרים בעולם"
בכלל פיננסים סבורים שהסיכוי להלאמת בנקים בישראל נמוך ביותר ואף כמעט בלתי סביר. כך נאמר על ידי כלכלני בית ההשקעות על רקע האפשרות להזרמת הון מאסיבית של הממשל האמריקאי לבנקים הגדולים בארה"ב בצעד שיהווה הלאמה (חלקית לפחות) של המערכת הפיננסית וחששות משקיעים זרים בנוגע לצעדים בעלי אופי דומה גם בישראל.
בכלל פיננסים סבורים כי עיקר הסיכון במאזני הבנקים הישראלים כיום הוא סיכון אשראי מסורתי, מהסוג שמערכת הבנקאות הישראלית ראתה לנגד עיניה במשברים קודמים, דוגמת 2002.
יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים, הסביר את עמדת בית ההשקעות: "במאזני הבנקים המקומיים ניתן למצוא מרכיב נמוך משמעותית של 'נכסים רעילים' לעומת בנקים אחרים בעולם. כמו כן, המודל העסקי של בנקאות בישראל היה ונשאר במהותו 'בנקאות מסורתית' - תיווך פיננסי בין חוסכים ולווים (הכנסות מימון הנובעות מפער הריבית) המבוצע בשיעורי מימון נמוכים יחסית, המלווה בהכנסות מעמלות, ללא מרכיב גבוה של פעילות נוסטרו".
לדבריו, נוסף על כך, יחס הלימות ההון בבנקים בישראל גבוה מהיחס הנדרש בתקנות - 9% - מהם 6% הון ראשוני. "עם זאת, בנק ישראל המליץ לבנקים לפני יותר משנה להגיע ליחס הלימות הון של 12%. זאת במטרה לנצל את הגיאות במשק לשם חיזוק החוסן הפיננסי של הבנקים ואת יכולתם לספוג זעזועים. לאומי, פועלים, מזרחי טפחות והבינלאומי מתקרבים ליעד של 12% אך, מוקד תשומת הלב נסוב לבנק דיסקונט, אשר יזדקק לגיוס שטרי הון בסך 2.0-2.5 מיליארד שקל ב-2009, כולל כ-400 מיליון שקל הון ראשוני מורכב". להערכת בן זאב, הבנק יצליח בסופו של דבר לגייס את הסכום, חלקו בעזרת הערבויות הממשלתיות.


