מעלות: תחזית דירוג האג"ח של AVIS מיציב לשלילי; חשש מגל החזרות בליסינג
הסיבות העיקריות לשינוי בתחזית הן חוסר ודאות לגבי מספר הלקוחות הפעילים, היקף החזרות הרכב והרעה צפויה בתנאי המימון מצד הבנקים
חברת דירוג האשראי מעלות S&P משנה את תחזית דירוג אגרות החוב של חברת הליסינג אוויס (AVIS) מיציב לשלילי - כך פורסם היום (א') בהודעת החברה.
עם זאת, דירוג אגרות החוב נותר ללא שינוי וברמה של ilA+. אוויס, בבעלות דן רכב ותחבורה, נחשבת לאחת מחברות הליסינג הגדולות במשק וצי הרכב שברשותה נאמד ב-30 אלף מכוניות.
בהודעת מעלות מצויין, כי הסיבות העיקריות לשינוי בתחזית הן חוסר ודאות לגבי מספר הלקוחות הפעילים, היקף החזרות הרכב והרעה צפויה בתנאי המימון מצד הבנקים.
הפרסום של מעלות הבוקר בא על רקע האטה מתמשכת בתחום, לפיה מחנק האשראי מונע מחברות הליסינג - הקנייניות העיקריות של ענף הרכב - לרכוש מכוניות חדשות, מה שמביא להזדקנות צי הרכב הקיים ומכאן לירידה בערכו.
ההסבר הוא שחברות הליסינג משתמשות בצי הרכב שברשותן כמנוף מימוני לגיוס הון, כך שכל פגיעה בשווי הצי, כמו גם ירידה בערכו, גוררת גידול בעלויות המימון.
יש לציין שזהו שינוי התחזית השני מצד מעלות בתחום הליסינג; באמצע דצמבר שינתה חברת מעלות את תחזית אגרות החוב של שלמה SIXT, החברה הגדולה בענף, מיציב לשלילי מאותן סיבות, זאת מבלי לשנות את דירוג אגרות החוב.


