$
שוק ההון

פנסוניק חותכת ב-90% את תחזית הרווח

החברה צופה, כי הרווח הנקי לשנה הפיסקאלית שמסתיימת במארס 2009 יעמוד על 30 מיליארד ין, פחות מעשירית מהרווח שצפתה עד עתה - 310 מיליארד ין. סוני הורידה את תחזית הרווח מ-2.6 מיליארד דולר ל-1.6 מיליארד בלבד

סוכנויות הידיעות 19:15 27.11.08

 

חברת פנסוניק חתכה ב-90% את תחזית הרווח שלה, בשל הין החזק, המכירות החלשות והנחות גדולות בשוק מוצרי האלקטרוניקה. כל זאת על רקע המשבר הכלכלי העולמי.

 

החברה הודיעה היום (ה'), כי היא צופה רווח נקי של 30 מיליארד ין (316 מיליון דולר) בשנה הפיסקאלית שתסתיים במארס 2009, פחות מעשירית תחזיותיה לרווח נקי משלב מוקדם יותר השנה, שעמדו על 310 מיליארד ין. החברה, שבסיסה באוסקה, יפן, הנמיכה גם את תחזיות המכירות שלה לשנת הפיסקלית ל-8.5 טריליון ין, מתחזית קודמת של 9.2 טריליון ין (96.8 מיליארד דולר).

 

פנסוניק, אשר שינתה את שמה ממטסושיטה אלקטריק אינדסטריאל ב-1 באוקטובר, דיווחה כי התנאים העסקיים "מידרדרים בחדות" בשל האטה בהוצאות הצרכן ותחרות מחירים קשה. הין המתחזק, אשר חותך את הרווחיות ממכירות מחוץ ליפן, הוא מדד שלילי נוסף, כמו גם מחיקות על השקעות, שנגרמו בשל הירידה החדה בשווי המניה.

 

מדובר בצניחה של 89% מהשנה הפיסקאלית הקודמת, אז דיווחה החברה על רווח נקי של 282 מיליארד ין ועל מכירות בהיקף של 9 טריליון ין. פנסוניק מנסה להשתלט על יריבתה היפנית הקטנה יותר - סניו אלקטריק - מהלך אשר ייצור את אחת מחברות האלקטרוניקה הגדולות בעולם.

 

המכירות של סוני ברבעון השני ירדו ב-4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ל-23.6 מיליארד דולר. אלה היו טובות במיוחד בתחום הגאדג'טים הדיגיטליים, כמו טלויזיות שטוחות מסך ומכשירי די.וי.די. עם זאת, אין זה מספיק כדי לתקן את הנזקים, שנגרמים בשל תחרות מחירים עזה ועלויות גדלות של חומרי גלם ואנרגיה, כך לפי החברה.

 

מתחרתה היפנית סוני שינתה גם כן תחזיות לשנה הפיסקאלית המסתיימת במארס 2009, לרווח נקי של 1.6 מיליארד דולר, בהשוואה לתחזית של 2.6 מיליארד דולר רווח נקי.

x