$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

ויזל חטף לעזריאלי את הזיכיון לפליינג טייגר

קבוצת עזריאלי ניהלה במשך שנה וחצי מגעים מתקדמים עם המותג הדני, שמתמחה במוצרים זולים ומעוצבים לבית. אלא שאז פוקס נכנסה לתמונה, וקיבלה את הזיכיון לחמש שנים לפחות

אורנה יפת 21:0111.04.21

פוקס לא עוצרת. הקבוצה הודיעה  כי חתמה על הסכם עקרונות לקבלת הזיכיון והפעלה של רשת חנויות המותג הדני Tiger Flying Copenhagen ואתר סחר מקוון. פוקס דיווחה על העסקה כעת, על אף שביוני 2020 הכחישה את דבר המגעים להבאת הרשת, בתגובה לפניית "כלכליסט". גם הפעם, כמו בדיווח למשקיעים על קבלת הזיכיון מג'מבו היוונית, מדווחת פוקס באיחור על המו"מ. על פי פוקס, נודע לה על העסקה ב־9 במרץ, ואילו רק ב־8 באפריל "הוסרה המניעה לדיווח". לדברי החברה היא עיכבה את הדיווח בשלב המו"מ עד לחתימה.

 

ל”כלכליסט” נודע כי במהלך השנה וחצי האחרונות ניהלה גם קבוצת עזריאלי מגעים מתקדמים עם פליינג טייגר, בניסיון להביא אותה באופן עצמאי ולשמש זכיינית המותג בארץ. עזריאלי היתה קרובה לחתימה על טיוטות חוזה מול החברה הדנית, כאשר במקביל קבוצת פוקס, אחת השוכרות הגדולות והמשמעותיות של עזריאלי, פנתה גם היא לרשת הדנית והחלה לנהל עימה מגעים. חברת־האם של המותג, זברה, החליטה להעניק את הזיכיון לפוקס. מעזריאלי לא נמסרה תגובה.

 

פוקס צפויה לקבל את הזיכיון למשך חמש שנים עם אופציה להארכה בחמש שנים נוספות. הבלעדיות שתינתן לפוקס על פתיחת החנויות בישראל מותנית במספר החנויות שתפתח הקבוצה ובקצב הפתיחה שלהן. פוקס מחויבת על פי ההסכם לרכוש את המוצרים ישירות מ־FTC או מספקים מורשים, והיא תשלם לחברה הדנית בתמורה למתן הזיכיון אחוז מהמכירות.

 

בעל השליטה בפוקס הראל ויזל. פתח 25 חנויות חדשות רק ב־2020 בעל השליטה בפוקס הראל ויזל. פתח 25 חנויות חדשות רק ב־2020 צילום דימה טליאנסקי

 

 

FTC נוסדה בשנת 1995 בקופנהגן, דנמרק, שם ממוקמים משרדי החברה והמטה. החברה נוסדה על ידי בני זוג יהודים, לנארט לייבושיץ ורעייתו סוזן. FTC מפעילה 900 חנויות ב־28 מדינות באירופה ובאסיה. חנויות הרשת צבעוניות ומשווקות מתנות ומוצרים שונים בהם כלי כתיבה, כלי בית, חומרי יצירה, צעצועים, אביזרי נוי וגאדג'טים ייחודיים וצבעוניים. מוצרי החברה מעוצבים, במחירים זולים ונוחים, והרשת מושכת בעולם צרכנים רבים, וביניהם ישראלים שפוקדים את החנויות בטיולים באירופה.

 

 

 

 

פליינג טייגר הפעילה עד לפני מספר חודשים חנויות גם בארה"ב. הרשת נפגעה ממשבר הקורונה ובמהלך השנה סגרה חנויות ברחבי העולם. באוקטובר האחרון החליטה לצאת לחלוטין מארה"ב וסגרה את החנויות שהפעילה בניו יורק, ניו ג'רזי ומסצ'וסטס. באותה העת הסבירה החברה את סגירת החנויות בארה"ב בכך שמגפת הקורונה "היתה עבורנו מאבק גדול יותר ממה שיכולנו לדמיין אי פעם".

 

פליינג טייגר יתווסף לפורטפוליו המותגים הרחב של קבוצת פוקס שב־2022 צפויה לפתוח עוד רשת מוצרי פנאי בינלאומית, JUMBO. שתי הרשתות החדשות, ג'מבו ופליינג טייגר, מוכרות מוצרי סטוק, אלא שבניגוד לג'מבו, שמפעילה חנויות ענק בגודל 10,000 מ"ר ומוכרת מוצרי סטוק זולים, רשת טייגר הדנית מתמחה במוצרים מעוצבים בחנויות קטנות וטרנדיות.

 

ההשקה של ג'מבו היוונית מלווה בסיבוך משפטי, שכן עם הפרסומים על כניסתה של הרשת לארץ, הגישה רשת ג'מבו סטוק שבבעלות רועי ונונו התנגדות לרשם סימני המסחר בשל השם הזהה של שתי הרשתות. פוקס מצידה הגיבה להתנגדות ואף הגישה תביעה נגד הרשת הישראלית, תביעה שבשלב זה בית המשפט החליט לסגור עד להחלטת רשם סימני המסחר בנושא.

 

חנות פליינג טייגר בלונדון. החברה סגרה את כל החנויות בארה”ב בעקבות משבר הקורונה חנות פליינג טייגר בלונדון. החברה סגרה את כל החנויות בארה”ב בעקבות משבר הקורונה צילום: שאטרסטוק

 

 

בנוסף לשתי רשתות הסטוק, הכריזה פוקס בשבועות האחרונים על הקמת רשת למוצרי סלולר, בשיתוף עם חברת התקשורת HOT שתהיה בעלת השליטה בשותפות. הרשת תושק תחת המותג RED.

 

קבוצת פוקס סיימה את שנת 2020 עם התרחבות של 25 חנויות והיא מונה 746 חנויות. הכנסות החברה בסוף שנת הקורונה עלו ב־1% בלבד, ל־2.8 מיליארד שקל והרווח הנקי ירד ב־16% ל־202 מיליון שקל. המכירות באתר הסחר של הקבוצה, טרמינל X, זינקו מ־80 מיליון שקל ב־2019 ל־226 מיליון שקל ב־2020. בזמן שמתחרותיה פיטרו עובדים, מצבת כוח האדם של הקבוצה עלתה השנה ב־108 עובדים, בעיקר בשל התרחבותה עם חנויות הספורט. פוקס הודיעה שתחלק דיבידנד של 77.8 מיליון שקל עבור תוצאות 2020.

 

מי זוכר שהיתה קורונה

המותג other stories & עולה לישראל

 

קבוצת מאץ' ריטייל, זכיינית H&M, פותחת בישראל חנויות של המותג other stories &. הקבוצה תפתח במהלך השנה חנות ראשונה בקניון עזריאלי תל אביב ולאחריה חנות נוספת בקניון עזריאלי ירושלים, שתיהן יכללו שטח מסחרי של כ־500 מ"ר.

 

מדובר במותג נוסף שתביא קבוצת מאץ' ריטייל לישראל, ואשר מתווסף לחנויות H&M, COS, ו־H&M HOME בארץ. בניגוד למותג H&M שנחשב למותג בייסיק הנמכר במחירי ואליו פור מאני, other stories & פונה לנשים בוגרות שמקפידות על סטייל, ומאופיין במחירים גבוהים יחסית לפריטי H&M.

 

תחת המותג משווקים בגדים, נעליים, תיקים, אקססוריז ומוצרי ביוטי, ואלה יגיעו גם לארץ. פריטי המותג מיוצרים בסין, אירופה, טורקיה, דרום קוריאה וארה"ב.

בישראל היתה ציפייה במשך שנים רבות להגעתו של המותג לישראל, אך בשנתיים האחרונות הוא הפך זמין ללקוחות שכן פריטיו נמכרים גם באתר אסוס. המותג הושק ב־2013 ולו כיום 74 חנויות ב־24 מדינות. בנוסף, מבצעת החברה משלוחים באונליין למדינות באירופה ובארה"ב, בנוסף למשלוחים בקוריאה ובסין. מרכזי העיצוב של המותג נמצאים בפריז, שטוקהולם ולוס אנג'לס.

x