$
פרסום ושיווק

פסגות ומגדל התנגדו לגבי רוטר כיו"ר קסטרו

המוסדיים התנגדו לכהונתו של גבי רוטר כיו”ר החברה, שאושרה ברוב גדול. ביחד עם איילון ומיטב־דש, התנגדו גם לתנאי כהונת הבן רון כמנכ”ל, בשל הקרבה המשפחתית

אורנה יפת 08:0825.06.20

הגופים המוסדיים פסגות, מגדל וקרנות המורים והגננות, הצביעו באסיפה הכללית אתמול נגד כהונת גבי רוטר כיו"ר קסטרו. זאת, על אף שבהמלצת חברת הייעוץ אנטרופי, קסטרו קיצרה את כהונתו של גבי רוטר לשנתיים במקום שלוש שנים.

 

 

 

קרנות המורים, איילון, מיטב דש, פסגות ומגדל התנגדו גם לתנאי הכהונה של בנו, רון רוטר, כמנכ"ל. לתנאי הכהונה של אתי רוטר, המעניקה שירותי ניהול לחברה, התנגדו גם קרנות המורים וחברת מגדל. גם ההתקשרות עם אתי רוטר קוצרה לבקשת אנטרופי, אך פשרה זו, ככל הנראה לא הספיקה.

 

המוסדיים הביעו את מחאתם אתמול לא נגד משפחת רוטר, אלא יישרו קו עם המדיניות שלהם, שלפיה לא יאשרו כהונת מנכ"ל ויו"ר, בני אותה משפחה. כאשר יש חריגה ממדיניות זאת, מצביעים המוסדיים אוטומטית נגד, באופן שלא ניתן להם להביע שיקול דעת.

 

 

מימין: גבי רוטר ומנכ”ל מגדל רן עוז מימין: גבי רוטר ומנכ”ל מגדל רן עוז צילום: מיקי אלון, אוראל כהן

 

ועם זאת, נראה שמדובר באי־אמון מסוים בגבי רוטר, שכיהן כמנכ”ל קסטרו מאז 1990 ואין מי שמכיר את החברה טוב ממנו. בדו"ח חוות הדעת של אנטרופי שהגיע ל”כלכליסט” נכתב: "בהתאם למדיניותנו, אנו ממליצים להתנגד למינוי מנכ"ל או מי מהכפופים לו, או מי מבני משפחתו, לתפקיד יו"ר במקביל לתפקידו כמנכ"ל החברה, זאת למעט מקרים חריגים בהם קיימת הצדקה לכהונה זו”, נכתב, “יחד עם זאת במקרה זה אנו מתרשמים כי בעלי השליטה, שהינם כאמור גורמים פעילים ונושאי משרה בכירים בחברה ואף אנשי מפתח בה, נדרשים, בעיקר בעת הזו, לפעול ככל שביכולתם לעזור לחברה לצאת מהמשבר בה היא נמצאת ולהציג ביצועים טובים יותר, וזאת בפרט כאמור בתקופת הקורונה.

 

“בשל כך הוחלט באנטרופי, לאחר הפעלת שיקול דעת מקצועי, לקבל את טיעוני הדירקטוריון ונציגיו, ולהמליץ בעד על נושא זה וזאת תוך המשך מעקב ובחינה בהמשך הדרך".

 

בדו"ח מטעמה ציינה אנטרופי כי חברי הדירקטוריון בקסטרו מודעים לעובדה כי קיים חשש, ולו למראית עין, לפגיעה ברמת הביקורת של הדירקטוריון על ההנהלה. לכן הוחלט כי יו"ר ועדת הביקורת יהיה מדווח יתר על הפעילות העסקית של החברה. בנוסף, מחצית מחברי הדירקטוריון בקסטרו הם בלתי תלויים, ועל כן, מציינים באנטרופי, החשש לתלות בין דירקטוריון החברה לבין הנהלת החברה, לאור כהונתם של קרובי משפחה בתפקידי יו"ר הדירקטוריון ומנכ"ל החברה, פוחת באופן משמעותי.

 

ב־20 במאי הודיעו אתי וגבי רוטר על כוונתם להתפטר מתפקיד המנכ"לים המשותפים בחברה ולמנות את בנם רון רוטר למנכ"ל החברה. רון שימש עד כה כמשנה למנכ"ל וקודם לכן היה בתפקיד סמנכ"ל הכספים בחברה. בהחלטה למנות את גבי רוטר ליו"ר הדירקטוריון ציינה החברה כי "לאור התקופה המאתגרת שחווה החברה

במהלך השנים האחרונות ולאור האתגרים העסקיים המורכבים העומדים בפניה, החברה החליטה כי עליה לטייב את שדרת הניהול של החברה תוך שמירה על יציבות והמשכיות ניהולית. מינויים של מר גבריאל רוטר כיו"ר הדירקטוריון, במקביל לכהונת רון רוטר כמנכ"ל החברה, תבטיח העברה בן דורית מסודרת של הידע הניהולי שנצבר בחברה על ידי בני הזוג רוטר לאורך השנים, תוך המשך ניצול ניסיונו וכישוריו של יו"ר הדירקטוריון בתחום הקמעונאות והטקסטיל, לצד חדשנותו וחזונו של המנכ"ל הנכנס”.

 

קבוצת קסטרו־הודיס סיימה את 2019 עם הפסד של 85 מיליון שקל, לעומת רווח של 11.5 מיליון שקל ב־2018. 60 מיליון שקל מתוך ההפסד שרשמה קסטרו בשנה החולפת נובעים מהשקת פעילות מותג המשקפיים קרולינה למקה בארה”ב, בשיתוף הפרזנטורית קים קרדשיאן, שלא עמדה בציפיות החברה.

 

מקסטרו נמסר: "האסיפה הכללית אישרה את כל ההצעות. אנו מודים על האמון שקיבלנו".

x