$
פרסום ושיווק

נושי בגיר גרופ: "לא לאשר את הבקשה להקפאת הליכים"

הנושים טוענים כי החברה, החייבת להם יותר ממיליון דולר, "מצויה במצב של מוות קליני" ואין סיכוי להבראתה

אורנה יפת 14:4719.04.20

 הנושים של בגיר גרופ מבקשים מבית המשפט לדחות בקשת ההקפאה שהגישה חברת האופנה.

 

נושי החברה, Swiss Garments Company ו-Port Said Ready Made Garments פנו לבית המשפט המחוזי באר שבע בבקשה לדחות את בקשת הקפאת ההליכים שהגישה בגיר בשבוע שעבר. החברות טוענות כי בקשתה של בגיר "מסולפת ברמת העובדות, שמגלה טפח ומסתירה טפחיים, ואינה מוצדקת".  

לטענת החברות הנושות, בגיר מפסידה מזה 7 שנים כסף ולא מייצרת רווחים, נמצאת במחנק אשראי, סובלת מנטישת לקוחות, אין לה הזמנות עתידיות מלקוחות, אין ודאות באשר למלאי שנמצא במפעלים שלה, וכל הלקוחות עצרו לה תשלומים.

 

החברות הנושות, המיוצגות על ידי עו"ד אבירן אביב וענבל אהרוני, טוענות כי בקשת ההקפאה לא נתמכת בשום ראיה "לבד מאמרות בעלמא שנועדו לכסות על האמת הפשוטה – בגיר מפסידה כסף שנים וברציפות, איבדה את הלקוחות המרכזיים שלה, מצויה במחנק אשראי, ואין לה זכות קיום יותר ברמה כלכלית. בגיר חייבת סכומי כסף אדירים למשיבות, סכומים שלפי בקשת ההקפאה עצמה עולים לכדי 1.1 מיליון דולר".

 

בפנייה לבית המשפט טוענות הנושות כי מטרת הגשת הבקשה מצדה של בגיר גרופ, לעצור את ההליכים שמתנהלים נגד בגיר ונגד חברה בת שלה, על ידי שתי החברות במצרים. "ניסיון להקנות סמכות לבית משפט ישראלי במסלול של חדלות פירעון, למען יתערב בסמכויות ענייניות של ערכאות במצרים ולא יאפשר למשיבות לאכוף על בגיר את ההכרעות השיפוטיות שתינתנה שם", נכתב.

 

טענה נוספת של הנושות היא כי הבקשה של בגיר נועדה "לשחרר את בגיר מהסכם עליו היא חתומה מול המשיבה שמכוחו בגיר חייבת כבר למשיבה למעלה מ-800 אלף דולר ובכל שלושה חודשים היא חייבת למשיבה 200 אלף דולר נוספים, ויחד עם זאת לשחרר את בגיר מהסכם שכירות של מפעל במצרים, אף הוא מול המשיבה , ומכוחו חייבת בגיר לחברה סכומי כסף ניכרים העוולים לכדי מאות אלפי דולרים נוספים".

 

עוד טוענות הנושות כי לבגיר קיים הסכם מה-12 באוגוסט 2018 שמחייב את בגיר לייצר במפעל במצרים כמות מוצרים ושלם לה כספים עבורם עד יולי 2022. "הסכם זה וכתב הערבות הצמוד לו הוסתרו על ידי בגיר מבית המשפט ולא נזכרו כלל בבקשת ההקפאה".

הנושות טוענות כי בקשת ההקפאה מצד בגיר נועדה למנוע הליכים משפטיים נוספים, שבגיר יודעת כבר שצפויים להנקט בישראל נגדה. בנוסף נטען כי בגיר הסתירה מציבור המשקיעים, "והודיעה רק לפני כמה ימים לאחר שהבינה כי לא ניתן להסתיר זאת יותר", כי לקוח מהותי שלה והרווחי ביותר, ברוקס בראדרס, צמצם את היקף הפעילות עימה מ-24 מיליון דולר ב-2018 ל-8 מיליון דולר בלבד.

 

מהפניה של הנושות ניתן ללמוד כי הרשויות באתיופיה החלו לאחרונה בהליך משפטי של הפקעת הקרקע של בגיר גרופ באתיופיה, עליה ממוקם המפעל היחיד שבבעלותה של בגיר, אשר מחזיק היקף מהותי מכושר הייצור שלה "ונחשב למנוע הצמיחה וליהלום שבכתר בגיר".

 

"הנה כי כן, לא בקורונה עסקינן", כותבות הנושות של בגיר, "לא בנזקי קורונה עסקינן. עסקינן במי שמנסה לעטות על עצמה מסכה של מי שלכאורה נפגע ממשבר הקורונה ובעטיו של משבר הקורונה נכנס לסחרור עסקי. כל זאת בזמן שהעובדות מלמדות אחרת לגמרי. המדובר במי שהיה במצב שניתן לדמותו למצב של חולה, שמצוי כבר עם מחלות רקע משמעותיות, המחובר למכונות הנשמה המחיות אותו באופן מלאכותי, המצוי במצב של מוות קליני, חולה שמבקש להוסיף ולהחיות אותו למרות שהכתובת הרפואית מצויה על הקיר כבר זמן לא מבוטל". 

 

הנושות טוענות כי כל יום שעובר מרחיק את נושי ה"מת הכלכלי" מכספם. הנושות מביעות בפני בית המשפט חשש כי ממשלת אתיופיה תפקיע את הנכס העיקרי של בגיר מאחר שלבגיר אין שום יכולת מימון למנוע את הפקעת המפעל באתיופיה מידי הממשל.

 

החברות טוענות כי בגיר מבקשת חודש נוסף "אוויר לנשימה" מבלי לצרף מתווה לשיקום כלכלי.

 

תגובת בגיר גרופ עדיין לא נמסרה.

x