$
פרסום ושיווק

הקמעונאים מחריפים את המאבק באוצר; מאיימים לא לפתוח את החנויות

בפגישת חירום שקיימו הבוקר נציגי 400 רשתות המעסיקות 350 אלף עובדים, הם החליטו להחריף את הטון נגד האוצר, שלטענתם לא מסייע להם לצאת מהמשבר: "אנחנו אחרי 20 דיוני זום עם האוצר, ולא קורה כלום. נגמרו הדיבורים", אמר אחד הקמעונאים יו"ר קבוצת בריל שחר תורג'מן. "מי שיהיה רעב ללחם לא ישכח את ההתנהלות של האוצר"; הקמעונאים פתחו בקמפיין שמופנה ישירות נגד רה"מ

נווית זומר 18:3218.04.20

הקמעונאים מחריפים את המאבק נגד האוצר: הבוקר קיימו ראשי הקמעונאים, המייצגים 400 רשתות ועסקים בולטים, פגישת חירום בביתו של בעל השליטה בפוקס הראל ויזל. זאת, לאור העובדה שעד כה למרות מאמצי הקמעונאים והדיונים שנערכו בנושא עם האוצר, הם לא השיגו דבר.  

בין הקמעונאים הבכירים שהגישו לפגישה ניתן למנות את רונן נימני, בעלי קפה קפה, שחר תורג'מן יו"ר קבוצת בריל ורביב ברוקמאייר מנכ"ל קבוצת גולף. המשתתפים, שלטענתם מעסיקים כ-350 אלף עובדים, דנו בצעדים הנחוצים ובהחרפת המסרים נגד האוצר תוך דגש על הצורך בקבלת מענקי פיצוי. 

מתוך הקמפיין של הקמעונאים נגד האוצר מתוך הקמפיין של הקמעונאים נגד האוצר

 

 

כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", רמי שביט, בעל השליטה במשביר, הוא הקמעונאי הראשון שהכריז בפומבי כי לא יפתח את החנויות ללא פיצוי והודיע ל-4,000 עובדיו על הארכת החל"ת שבו הם מצויים ל-1 ביוני .משיחה של "כלכליסט" עם קמעונאים נוספים גם הם אמרו כי לא יפתחו מחדש את החנויות, אם לא יקבלו מענקים או פיצוי על הנזקים שנגרמו להם בזמן הסגר.

 

שחר תורג'מן מקבוצת בריל שנכח במפגש הבוקר אמר ל"כלכליסט": "אנחנו אחרי 20 דיוני זום עם האוצר ולא קרה כלום. נגמרו הדיבורים . אם לא נקבל מענקי חילוץ אני אמליץ לדירקטוריון שלי לא לפתוח. כל אחד מהקמעונאים יבחן את הדברים לגופם, אבל אני שומע שגם רבים אחרים בדעה דומה. ההיסטוריה מלמדת שכל פעם בעבר כשקרו ארועים כאלה הממשלה והאוצר גררו רגלים, הפריחו הצהרות עמומות, עד שהאירוע עבר. הם אולי בונים על הזיכרון הקצר שלנו, אבל הפעם המצב שונה. השיטה כבר לא עובדת . כל מדינת ישראל סובלת, וזה לא רק עוטף עזה. מי שיפוטר, מי שיהיה רעב ללחם לא ישכח".

שניים מהמשתתפים בפגישה: מנכ"ל גולף רביב ברוקמאייר והראל ויזל, בעל השליטה ומנכ"ל פוקס
שניים מהמשתתפים בפגישה: מנכ"ל גולף רביב ברוקמאייר והראל ויזל, בעל השליטה ומנכ"ל פוקס צילומים: ענבל מרמרי, דימה טליאנסקי

  

לדברי תורג'מן, "מי שסופר כעת מנדטים, אני מייעץ לו שיספור אותם רק במדרגות. המדינה שותפה ל-50% מהרווח שלי, לא להוצאות ולא לסיכון, וכעת היא בורחת מאחריות אמיתית. החלטנו שמה שנותר לנו לעשות זה להבהיר, שלא נוכל לחזור לפעילות בלי מענקי חילוץ" .

 

אחד הקמעונאים הוסיף: "החשש הגדול של כולנו הוא שברגע שנפתח את השערים המונה יתחיל לדפוק : תשלומי שכר דירה שהקפאנו, ותשלומים לספקים שדחינו - בעוד שההכנסות לפחות בתקופה הראשונה יהיו זעומות, לא יכסו את ההוצאות השוטפות ויגדילו את ההפסדים. אם לא נקבל סיוע מיידי לא בטוח שנצליח לעמוד בתקופה נוספת של הפסדים".

 

בשלב זה נראה כי חנויות האופנה לא יורשו לחזור לפעילות, אך הציפייה היא שתוך שבועיים גם הן יקבלו היתר לחזור לעבודה .

 

בתוך כך, אחת ההחלטות שקיבלו הקמעונאים היתה להתרכז מעתה בהעברת מסרים ישירות לרה"מ נתניהו, מתוך תקווה שהאש שתוסט אליו ישירות ולא לאוצר תגרום לו להתערב אישית ולזרז תהליכים. הנציגות העלתה קמפיין ברשתות החברתיות, על רקע תמונתו של נתניהו , ובו נכתב: " ביבי נגמר החמצן לעסקים .מיליון מובטלים בדרך להנשמה"

x