$
פרסום ושיווק

משבר הקורונה

הראל ויזל: "צדקנו שהשארנו את הייצור בסין, כי הפעילות שם התחדשה"

מנכ"ל ובעלי קבוצת פוקס אמר בשיחת ועידה כי "עם הלוואה שלקחנו יש לנו כעת 450 מיליון שקל במזומן וזה נותן לי שקט נפשי שגם אם המשבר יימשך שנתיים קדימה, אם ההוצאות הקבועות שלי עומדות כרגע על 5-4 מיליון שקל בלבד, אני יכול להיות שקט". לגבי תשלום שכר הדירה לקניונים פסק: "אם הקניון סגור הוא לא יכול לקבל שכר דירה"

אורנה יפת 16:4225.03.20

"המינימום שקניונים צריכים לעשות כדי לקבל מאיתנו שכר דירה זה להיות פתוחים. כרגע הקניונים סגורים בהוראת ממשלה ואנחנו הודענו שלא נשלם להם שכר דירה", כך אומר הראל ויזל, מנכ"ל ובעלי קבוצת פוקס, ולא נותן לבעלי הקניונים אפשרות להתבלבל. זאת, לאחר שהוציא לפני שבועיים מכתב בו הוא מודיע כי לא ישלם שכר דירה עבור 700 החנויות שבעלותו  מה-1 באפריל, הודיע היום ויזל.

 

 

 

ויזל קיים היום אחה"צ (ד') שיחת ועידה בה עדכן על פעולות שביצעה קבוצת האופנה במהלך משבר הקורונה. לדבריו, "מה-15 במרץ הקניונים סוגרים, פאוור סנטרים בסימן שאלה. במוצ"ש של ה- 13.3 קיימתי ישיבה וקיבלתי החלטה להוציא את כל העובדים לחל"ת והודענו לקניונים שאנחנו לא משלמים להם שכר דירה. אם הקניון סגור הוא לא יכול לקבל שכר דירה".

 

הקבוצה הוציאה בין לילה 8,450 עובדים לחל"ת, מתוך 8,500 עובדי הקבוצה, והשאירה כ-50 עובדים בלבד לעבוד על קולקציית החורף. ההוצאות הקבועות של פוקס, ובראשן שכר דירה ושכר עבודה שיחד מהווים 90 מיליון שקל, נחתכו לכ-5 מיליון שקל בחודש.

 

ויזל עדכן כי הקבוצה איתנה ולא תתקשה לעבור את המשבר הנוכחי. "בזמן שכל העולם רץ לחפש ייצור מחוץ לסין בהודו בנגלדש ומדינות אחרות, אנחנו בפוקס קיבלנו החלטה שהתבררה כנכונה, להשאיר את הייצר בסין. אתמול הודיעו שהודו נסגרת לחודש ימים, ובינתיים בשבועות האחרונים סין חזרה לעבוד. קיבלנו החלטה נכונה לא להסיט את העבודה מסין כי קיבלנו הערכות שאם נסיט להודו ובנגלדש יש סיכוי שהמצב שם יהיה רע".

 

"לא משנה כמה חמור יהיה משבר הקורונה, נצלח אותו"

 

ההחלטה של פוקס הובילה אותה למצב שהיא מסוגלת בימים אלה להערך עם מלאי לחורף. "ב-15 במרץ ביצענו ישיבת הנהלה בפטיו עם מרחק של 2 מטר אחד מהשני, 25 מנהלים בכירים בחברה, וביקשתי להכין רשימה של איזה עובדים אני חייב היום כדי שעונת החורף תעבוד כמו שצריך וכדי שהקבוצה תייצר המשכיות", תאר ויזל. "לא משנה כמה חמור משבר הקורונה יהיה קבוצת פוקס תצלח אותו. באותו לילה ויתרתי על השכר שלי, ומאותו יום אני משמר פעילות של כל הסמנכ"לים ומנכ"לים שגם ויתרו על מחצית שכרם ושל עוד עובדים שהשארנו כדי לייצר לחורף הבא. מאז אני פה כל יום בשבע בבוקר, יש לנו הרבה ישיבות אינטרנטיות וחילקנו את חברי ההנהלה לשלושה צוותים. צוות אחד לשימור העבודה, צוות שני קו פתוח לעובדים ועזרה לעובדים שצריכים לפנות לביטוח לאומי וצוות נוסף שמסייע למדינה ומעביר ציוד, חולצות, ומסייע בהעברה של בדיקות דם".

 

 

הראל ויזל, מנכ"ל ובעלים של קבוצת פוקס הראל ויזל, מנכ"ל ובעלים של קבוצת פוקס צילום: דימה טליאנסקי

 

לדבריו, "יום לפני המשבר היינו עם 400 מיליון שקל אג"חים שמפוזרים בהרבה בתי השקעות גדולים. הפסדנו 30-20 מיליון שקל בשל המשבר, וקיבלנו החלטה לא למכור את האג"חים האלה כרגע".

 

ויזל מסר כי עם פרוץ המשבר קיבל שיחות טלפון משני הבנקים הגדולים שהציעו לו לקחת הלוואה. בהתחלה סירבה הקבוצה להצעה ולאחר מכן החליטה לקחת הלוואה של 200 מיליון שקל. "היה לנו 250 מיליון שקל במזומן וקיבלנו החלטה נוספת לקחת הלוואה לחמש שנים בריביות נמוכות. לא כי אנחנו צריכים את הכסף אלא כדי להיות ערוכים למשבר ארוך טווח אם הוא יימשך שנתיים. ידעתי גם שבגלל הכח שלנו הבנקים יתנו לנו ביתר קלות הלוואה, ואני לא יודע מה יהיה פה בעוד חודשיים שלושה בבנקים. קיבלנו טלפונים משני בנקים גדולים שהציעו לנו לקחת כסף כהלוואה. החלטנו לקחת 200 מיליון שקל ויש לנו כעת 450 מיליון שקל במזומן וזה נותן לי שקט נפשי שגם אם המשבר יימשך שנתיים קדימה, אם ההוצאות הקבועות שלי עומדות כרגע על 5-4 מיליון שקל בלבד, אני יכול להיות שקט".

 

"שילמנו לכל הספקים"

 

בימים האחרונים הפסיקו חלק מרשתות הקמעונאות לשלם תשלומים לספקים בשל המצב. כך למשל קסטרו דרשה 30% הנחה מספקים ולא הבטיחה תשלום בקרוב למי שלא יספק לה הנחה. "למרות מה שקוראים בעיתונים על עצירת תשלומים, אנחנו שילמנו ומשלמים לכל הספקים שסיפקו לנו שירותים עד 15 במרץ", אמר ויזל. "אין סיבה לא לשלם לספק. לא משנה אם זה נגר או מעצבת חולונות ראווה. גם הקדמתי לכל העובדים את משכורות מרץ להיום, שיהיה להם כסף לפני פסח. בנוסף, ובניגוד להרבה חברות שעצרו את המתנוץ לפסח, אנחנו גם נותנים מתנות פסח לכל העובדים, בשווי של חצי מיליון שקל, כי עובד שהוצאתי לחל"ת, המינימום שאני צריך לדאוג לו, זה שיהיה לו אוכל גם לפסח".

 

ויזל התייחס גם לפעילות הסחר של הקבוצה שמאז סגירת החנויות נותרה פעילה, ואמר כי החל למכור בטרמינל איקס מוצרי תינוקות של שילב, וסירב להצעות למכור מזון "על אף שהיתה לכך דרישה, כי רציתי לשמור על הדי אן איי של החברה". לדבריו, "צריך להבין שגם אם המחזור של טרמינל איקס הוא 90 מיליון שקל, וגם אם אתרי הקבוצה כולל שילב וללין יגדלו ב-70% בפעילות שלהם, זה עדיין לא יכול להשתוות למטוטלת של כ-3 מיליארד שקל".

x