$
פרסום ושיווק

עזריאלי תדחה את תשלום השכירות לעסקים; השוכרים: "זה לעג לרש"

השוכרים בקניונים יוצאים למאבק מול קבוצות הקניונים, בדרישה לשינוי חישוב שכר הדירה לפי הפדיון. לכלכליסט נודע כי סוחרים החלו על דעת עצמם לקצץ בשעות פתיחה, ולבטל הוראות קבע שניתנו לקניון בניגוד לחוזי השכירות עליהם הם חתומים.

נווית זומר ואורנה יפת 15:0012.03.20

השוכרים בקניונים יוצאים למאבק מול קבוצות הקניונים, בדרישה לשינוי חישוב שכר הדירה לפי הפדיון, זאת על רקע משבר הקורונה ומגבלות ההתקהלות שמבריחים את הקונים מהקניונים. לכלכליסט נודע כי סוחרים בקניונים החלו על דעת עצמם לקצץ בשעות פתיחה, ולבטל הוראות קבע שניתנו לקניון בניגוד לחוזי השכירות עליהם הם חתומים.

 

 

 

 

במידה והמשבר יחריף ותנועת ההקונים תיעצר - הם מתכוונים אף לסגור חנויות. איגוד לשכות המסחר המייצג רשתות אופנה וקמעונאות הוציא אתמול מכתב לראשי הקניונים בדרישה לשנות את שיטת הגבייה של דמי השכירות לאחוזים מהפדיון.

 

הבוקר קיבלו שוכרי עזריאלי מכתב מארנון תורן מנכ"ל קניוני עזריאלי, בו הוא מבשר כי "לאור הבנת המצב כצעד תומך תזרימי, קבוצת עזריאלי תדחה את תשלומי שכ"ד לחודש אפריל ותפרוס אותו על חודשי מאי יוני-יולי 2020. בנוסף מוצע לסוחרים למכור באמצעות פלטפורמת האון ליין עזיראלי. קום. כמו כן מאפשר הקניון סגירה מוקדמת של החנויות בשעה 20.30 בערב.

 

קניון עזריאלי ראשונים ראשון לציון, בימים יפים יותר קניון עזריאלי ראשונים ראשון לציון, בימים יפים יותר צילום: צביקה טישלר

 

 

המכתב הצית את זעמם של הסוחרים, משום שלא מדובר בוויתורים בגובה שכר הדירה ולא מתייחס לשכ"ד לחודשים פבואר-מרץ בהם כבר חלה פגיעה מהותית בעסקיהם. אחד הסוחרים, קבוצת רולטיים לדוגמא, הוציאה היום מכתב חד צדדי לקניונים בו היא מודיעה כי החל משבוע הבא תפתח את החנויות בין השעות 12 בצהריים ל-22 בערב ובנוסף לא תפתח את החנות במוצ"ש.

 

גם זארה הודיעה כי היא מאחרת את שעת הפתיחה. קבוצת רולטיים מפעילה רשתות (30 סניפים) למכירת שעונים ותכשיטים, בקניוני עזריאלי עופר וכו'. דודי פוליטורק בעלים ושותף בחברה אמר לכלכליסט, "אני מרגיש שאני לבד במערכה גם מול המדינה. המכתב של עזריאלי לא עוזר לנו לדחות שכ"ד באפריל זה לעג לרש. הקניונים צריכים גם הם להכניס יד לכיס, לא יכול להיות שכל הנזקים יהיו רק על הגב שלנו".

 

עוד נודע כי קבוצת מליסרון תקיים היום דיון מיוחד בנושא שכ"ד והסוחרים. משבר הקורונה הציף מעל פני השטח תסכול וותיק של סוחרי הקניונים שבשנתיים אחורנות סובלים מירידה בתנועת הלקוחות בקניון בגלל הגידול ברכישות באינטנרט והרכישות בחו"ל. בעוד שרווחי הרשתות הלכו ונשחקו, לפי ירדו מכירות רשתות האופנה בשנת 2019 בכ- 4% בממוצע, קבוצות הקניונים הגדולות ממשיכות להראות צמיחה ברווחיות מליסרון סיימה את שנת 2019 עם רווח בסך נקי בסך 1.8 מיליארד שקל ( כולל שעורכים ) ה-NOI מנכסים זהם עלה ב-0.8% . עזריאלי עדיין לא פרסמה.

 

התפשטות נגיף הקורונה פגעה מאוד בפדיונות של כלל הקמעונאים ושל חנויות האופנה בפרט, עקב ירידות חדות במספר המבקרים בקניונים. על כן, לא מעט בעלי רשתות פנו להנהלות קבוצות הקניונים בבקשה לקבל הקלות בשכר הדירה ובהנהלות החברות קיימו במהלך השבוע דיונים בנושא.

 

השבוע שיגרה גם קבוצת ביג מכתב הרגעה לשוכרים. בשיחה ל"כלכליסט" מסר מנכ"ל הקבוצה חי גאליס, "אנחנו בוחנים כל הזמן את המצב והעזרה תהיה נקודתית - פרטנית בהתאם לפגיעה במכירות של כל חנות וחנות. חלק מהמרכזים שלנו שלשום היו מפוצצים".

 

גם בגזית גלוב ישראל התייחסו לנושא. ירון אשל, מנכ"ל גזית גזית גלוב ישראל מסר: "אנחנו בוחנים את הנושא. עוד לא קיבלנו בקשות משוכרים אבל זה בגלל שהפגיעה הגדולה באופנה ובמרכזי G רק 20% מהתמהיל הוא אופנה".

 

קבוצת מליסרון מסרה כי: "אנו נמצאים במהלכו של אירוע מורכב כאשר עדיין לא ברור מה השלכותיו. חברת מליסרון עוקבת אחר ההתפתחויות באופן יומיומי, קשובה להנחיות משרד הבריאות ונמצאת בקשר עם לקוחותיה. אנו פועלים ככל הניתן על מנת לקיים את השגרה כרגיל ואף חיזקנו את פעולות הנקיון והחיטוי באופן משמעותי בכל השטחים הציבוריים בקניון. אנו מקווים כי במהרה יתבהרו הדברים ונוכל לפעול ביחד עם השוכרים על מנת להתמודד עם תוצאות האירוע".

 

ראשי רשתות האופנה הגדולות פוקס, המשביר, גולף ,רנואר, פקטורי 54 ועוד נפגשו בצהריים עם מנכ"ל משרד הכלכלה שי מרניסקי, זאת לאור הירידה החדה בהכנסות והתנועה הדלילה בקניונים. המשתתפים הציגו את דרישותיהם במטרה להבטיח את המשך העסקת העובדים ואת קיומם של העסקים: דחיית מע"מ ומקדמות מס הכנסה ותשלומי ארנונה והשתתפות במס הכנסה של העובדים, כדי לשמר את העסקת עובדי הרשתות. לטענת הנוכחים אי תשלום מס הכנסה עבור העובדים, משתלמת יותר למדינה, שאחרת תאלץ לשלם לאלפי עובדים דמי אבטלה.

x