$
פרסום ושיווק

מנכ"ל התאגיד: “מתערבים לנו בתוכני הפקות"

לכלכליסט נודע על סכסוך חריף בין מנכ”ל התאגיד אלדד קובלנץ למועצת התאגיד בראשות גיל עומר: “התערבות פסולה בתוכן, בניגוד לרוח החוק”

אביאור אבו 06:5602.03.20

דו"ח ביקורת פנימית של תאגיד השידור הציבורי כאן, מספטמבר 2019, בנוגע לתקציבי ההפקות חושף סכסוך חריף בין מנכ"ל התאגיד אלדד קובלנץ למועצת התאגיד בראשות גיל עומר. לפי הדו"ח, שהגיע לידי "כלכליסט", קובלנץ מתקומם על התערבות המועצה בתכנים של ההפקות: "עצם האישור הפרטני של המועצה לכל הפקה נוגד את רוח החוק, מהווה התערבות פסולה בתוכן ופוגע בהפרדה שבין האקזקוטיבה לדירקטיבה בארגון".

 

מימין: אלדד קובלנץ וגיל עומר. “טשטוש גבולות” מימין: אלדד קובלנץ וגיל עומר. “טשטוש גבולות” צילום: אלכס קולומויסקי

 

מועצת התאגיד, הגוף המתווה מדיניות ומפקח על פעילות התאגיד, אמורה לאשר את לוח השידורים הכללי של כאן, אבל לדברי גורמים בתאגיד, חברי המועצה יורדים לפרטים של כל הפקה, כמו מה תוכנה ומי תהיה חברת ההפקה. "ההתערבות לא אסורה, אך היא לא תקינה", אמר גורם מעולם ההפקות. "אנו נרגיש את זה במקרה ששיקולים פוליטיים יחלחלו למועצה, אז תיפגע עצמאות התאגיד ותכניו".

 

זו אינה הפעם הראשונה שהנהלת התאגיד והמועצה לא רואות עין בעין. כאשר קובלנץ התנגד בעבר לקחת הלוואה של 70 מיליון שקל עבור הפקת האירוויזיון, במועצה דווקא אישרו את המהלך. עוד סבר קובלנץ כי בחירת שיר האירוויזיון צריכה להמשיך בתוכנית "הכוכב הבא" של קשת. אלא שהמועצה חשבה אחרת: היא סיימה את ההתקשרות עם קשת, והשקיעה 8–10 מיליון שקל בפורמט חדש ועצמאי.

 

דו"ח ביקורת פנימית מ־2017 בנוגע לפעילות המועצה מעלה ביקורת ספציפית על ועדת התוכן וממחיש על מה מלין קובלנץ: "הוועדה קבעה פרמטרים שלאורם יש להעריך את ההפקות המובאות בפניה לאישור, אולם עדיין הדיון מתרכז בפירוט התכנים לכל הפקה והפקה. היבט נוסף הוא האפשרות לטשטוש גבולות בין ניהול־על לבין ניהול פעיל, ואפשר שהמועצה לא קבעה גבולות ראויים".

 

מאותו דו"ח גם עלה כי כמות ישיבות ועדות המשנה רבה מאוד. ממאי 2016 עד סוף השנה נערכו כ־83 ישיבות, ומינואר עד ספטמבר 2017 התקיימו כ־101 ישיבות, בנוסף ל־15 ישיבות של המועצה. "כמות הישיבות של הוועדות עצומה", צוין בדו"ח. "זהו מצב חריג ביחס לפעילות של דירקטוריון בכל תאגיד. זה יוצר מצב של עומס משמעותי על ההנהלה הפעילה בהכנת חומרים ובהשתתפות בישיבות, וכתוצאה – צמצום הזמן המוקדש לפעילות שוטפת. טענות על עומס נשמעו מצד בכירים בהנהלה הפעילה".

 

ריבוי הישיבות מעלה תמיהה לנוכח הגמול הגבוה, העומד על 904 שקל כולל מע"מ לישיבה לכל חבר מועצה. בשנה האחרונה צומצם מספר הישיבות ל־62. כמו כן בדו”ח צוין לחיוב תפקוד המועצה.

 

ממועצת כאן נמסר בתגובה: “המועצה מחויבת על פי חוק לאשר לוחות שידורים ועושה זאת לפי פרמטרים ברורים, בלי שהיא נכנסת לנעלי הלקטורים. המועצה אינה חורגת מאחריותה החוקית ואין לקשור בין דברי המנכ”ל בדו”ח אחד לדברי המבקרת בדו”ח שני, כאשר שניהם בנושאים שונים. המועצה החלה לפעול לאחר שנה שהתאגיד פעל ללא מועצה ובתקופת הקמה מורכבת. משרד האוצר אישר מראש את מכסת הישיבות והמועצה עמדה במכסות אלו. מדובר בדו”ח מלפני שנתיים וכל והנהלים הוסדרו ותוקנו”.

x