$
פרסום ושיווק

בלעדי

איש עסקים יהודי־צרפתי במגעים להקמת מפעל חדש לייצור שוקולד בערד

חיים אסראף, הבעלים של חברת הממתקים שניידרס, בוחן אפשרות להקים מפעל בעיר בהשקעה של 70 מיליון דולר. המפעל המתוכנן צפוי להעסיק יותר מ־100 עובדים

נווית זומר 08:5611.07.19

איש העסקים היהודי־צרפתי חיים אסראף, הבעלים של חברת הממתקים שניידרס, בוחן אפשרות להקים מפעל שוקולד חדש בערד, בהשקעה של כ־70 מיליון דולר. המפעל המתוכנן צפוי להעסיק יותר מ־100 עובדים עם הקמתו. זאת לאחר שמינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה אישר הקצאת קרקע בפטור ממכרז בשטח של כ־25 דונם לשניידרס אחזקות שבבעלות אסראף, הנשוי לישראלית, ופעיל זה 25 שנה בעסקי מזון ושוקולד בצרפת. המפעל מתוכנן לקום על שטח של 10 דונם. ההערכות הן כי בשנה הקרובה יינתן היתר בנייה למפעל.

  

ערד ערד צילום: חיים הורנשטיין

 

אסראף משווק כ־300 מוצרי מזון, בעיקר מוצרי שוקולד כשר בעולם. את השוקולד, בכשרות בד"צ, הוא מייצר בקווים שהוא שוכר ומכשיר במפעלי שוקולד בצרפת ובעוד מדינות. חברה־בת שלו בישראל מייבאת מוצרי מזון ושוקולד כשרים.

 

המפעל המתוכנן יהיה בבעלות אסראף ובשותפות עם משקיעים קנדים, ויספק סחורה לשוק המקומי, אך רובה, כ־70%, יילך ליצוא. לדברי אסראף, היתרון בייצור בארץ הוא שהמפעל כשר לכל אורך השנה, ללא צורך להכשיר אותו כל פעם מחדש ולהטיס משגיחים מישראל, ומבלי להיות תלוי בספקים חיצוניים.

 

אסראף מתכנן לייצר במפעל כ־5,000 טון מוצרים בשנה. המפעל יקבל ממשרד הכלכלה סיוע של כ־%90 מעלויות פיתוח המגרש. בהמשך אמור המפעל להגיש תוכניות השקעה לרשות ההשקעות במשרד הכלכלה כדי לקבל מענקי מדינה נוספים.

 

דוד שלום זגורי, המייצג את אסראף בישראל, אמר שהמפעל ישמש כפיילוט בניסיון להביא ארצה יהודים מצרפת שיעבירו את העסקים שלהם לכאן. לדברי שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, "אישור הקמת מפעל השוקולד בערד הוא המשך לתנופת הפיתוח בנגב המזרחי".

 

בחודש האחרון אושרו השקעות להקמתם והרחבתם של 11 מפעלי תעשייה שצפויים להעסיק כ־270 עובדים חדשים, שמונה מהם בדרום, ועוד שלושה ביהודה ושומרון, בהם: אינופק תעשיות, פלאסטמד, אולימפיה תעשיות מתכת, גרינפיד, ראדא וגרינשפון הנדסה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x