$
פרסום ושיווק

שטראוס ממשיכה במינויים מתוך המשפחה

הקבוצה מינתה את שון קופלר, נכדו של מיכאל שטראוס, בעל השליטה בקבוצה, למנהל בחברת שטראוס קפה ישראל

נורית קדוש 08:4013.02.19

קבוצת שטראוס ממשיכה במסורת של מינוי בני משפחה לתפקידי ניהול, והפעם מדובר לראשונה באחד מבני הדור הרביעי של המשפחה. האסיפה הכללית אישרה את מינויו של שון קופלר, נכדו של מיכאל שטראוס, בעל השליטה בקבוצה, למנהל בחברת קפה ישראל.

 

 

 

 

שון קופלר שון קופלר צילום: אוראל כהן

 

קופלר, בנה של עירית שטראוס מנישואיה לליאון קופלר, בעל השליטה בסופר פארם, צורף בדצמבר לצוות השיווק של שטראוס קפה ישראל, וצפוי להחליף זמנית את מנהלת e-Come של קפה ישראל במהלך יציאתה לחופשת לידה. לאחר מכן יעבוד קופלר כמנהל מותג בחטיבת הקפה. עלות שכרו השנתית תעמוד על 260 אלף שקל בשנה הראשונה, 269 אלף שקל בשנה השנייה, ו־295 אלף שקל בשנה השלישית, כולל מענק על עמידה ביעדים שנתיים.

 

לקופלר תואר ראשון בכלכלה וניהול מאוניברסיטת מיאמי, והוא בוגר תואר שני במינהל עסקים מ־School Business IESE בברצלונה. לקופלר ניסיון מקצועי בניהול פרויקטים בשיווק ביוניליוור, אנגליה, והוא הוביל את תחום השיווק בצוות ההקמה של הסטארט־אפ הקנדי Nuuvera בתחום הקנביס הרפואי.

 

מינוי של קופלר לתפקיד ניהולי בחברה מגיע כשנתיים לאחר שמשפחת שטראוס החלה בהליך שילוב בני הדור הרביעי, שבעה מנכדיו של מיכאל: תום, מיכאלה ויסמין להט, ילדיה של עופרה מנישואי הראשונים לדן להט; שון ואלינור קופלר, ילדיה של עירית מנישואיה לליאון קופלר; ושניים מבניו של עדי שטראוס, שעדיין בשירות צבאי וכבר החלו בתהליך השילוב. כמו כן שולבו בתהליך שלושה מנכדיה של רעיה שטראוס, מבנה גיל המכהן כדירקטור בחברה.

 

החברה, ששוייה עומד על 10.2 מיליארד שקל, כבר עברה תהליך דומה של שילוב דור המשך לפני 20 שנה, לקראת מינויה של עופרה ליו"ר החברה. במסגרת ההיערכות בשנתיים האחרונות מתקיים תהליך סדור על ידי יועצים חיצוניים ובמסגרתו נערכים סיורים במפעלי החברה וסדנאות בהשתתפות כל בני המשפחה, בהם נחשף הדור הרביעי לעשייה באופן ממוקד. בחינת רצונם ויכולתם להשתלב בחברה תאפשר לקבוע כיצד ומתי ישולבו כבעלי מניות או כנושאי משרה.

 

נתונים מהעולם מצביעים על כך שחברות משפחתיות רבות לא שורדות את המעבר לדור השלישי או הרביעי, שכן מספרם של בני הדור הבא גדל והקרבה בינהם פוחתת, מה שמעצים מתחים וחיכוכים. על רקע זה החליטו דן וגד פרופר, בני המייסדים של אסם, לא לשלב את ילדיהם באסם, והדבר הוביל בהמשך למכירת החברה לנסטלה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x