$
פרסום ושיווק

נחשף בכלכליסט

תם המשבר בסלטי צבר: העובדים יקבלו תוספת של 7.6%

160 העובדים שבו לעבודה והמפעל בקריית גת חזר לייצר סלטים, לאחר שהוועד חתם על הסכם הכולל תוספת שכר עד 2022

נורית קדוש 23:3208.12.18

ועד עובדי צבר חתם על הסכם הכולל תוספת שכר של כ־7.6% עד ל־2022, זאת לאחר חשיפת "כלכליסט" כי העובדים השביתו את הייצור במפעל הסלטים של אסם על רקע אי הסכמות בגיבוש ההסכם הקיבוצי.

 

קבלת הדרישה המרכזית של העובדים כי ההסכם יחול רטרוארקטיבית מפקיעת ההסכם הקודם במרץ 2017 סללה את הדרך לסיום המשבר. בעקבות החתימה על ההסכם שבו 160 העובדים לעבודה והמפעל בקריית גת חזר לייצר סלטים. מאסם נמסר: "ההסכם דומה להסכמות שהיו ערב השביתה".

 

השבתת קווי ייצור היא צעד חריג, שכמעט וללא ננקט בתעשיית המזון בישראל, במיוחד כשמדובר במזון מצונן שאינו מאפשר צבירת מלאי. דוגמה לאירוע חריג מסוג זה היא העיצומים שנקטו עובדי מחלבת תנובה ב־2012 בעקבות התנגדותם לתוכנית התייעלות שדרשה אייפקס וכללה פיטורי מאות עובדים.

השביתה בסלטי צבר השביתה בסלטי צבר

 

שוק הסלטים הארוזים מגלגל כ־650 מיליון שקל בשנה, וכולל שני סוגי סלטים: חומוס וטחינה, על שלל סוגיהם, וסלטי ירקות, כגון חצילים, עגבניות וכרוב. היצרניות הבולטות בשוק הסלטים הן שטראוס עם המותג אחלה ואסם עם המותג צבר. לצדן פועלים סלטי שמיר, המייצרת את הסלטים תחת המותג הפרטי של שופרסל, סלטי מיקי ויצרנים קטנים נוספים.

 

הקטגוריה סבלה מירידה במכירות בשנים האחרונות בעקבות צמצום צריכה של מזונות מעובדים. בנוסף לכך בשנתיים האחרונות נרשמו מספר מקרי חשש מסלמונלה שהובילו לריקולים. עם זאת, בשנה האחרונה נרשמה התאוששות במכירות והקטגוריה חזרה לצמוח. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x