$
פרסום ושיווק

אחרי שנה וחצי: תנובה תחלק 200 מיליון שקל

לאחר ששוויה של המחלבה צנח מאז מכירתה לסינים, תנובה תחלק דיבידנד לבעלת השליטה הסינית ולקיבוצים. על חלוקת הדיבידנד הוחלט בעת ביקור בארץ של בכירים בברייט פוד הסינית

נווית זומר 11:3402.12.18

קצת נחת לסינים: אחרי שלא עשתה זאת שנה וחצי, תנובה תחלק דיבידנד בסך 200 מיליון שקל לבעלת השליטה הסינית ברייט פוד ולקיבוצים, המחזיקים 23%. עד כה הסינים לא רוו נחת מהשקעתם במחלבה. הם שילמו עליה סכום עתק של 8.2 מיליארד שקל, כשכיום מוערך שווייה בכ־5 מיליארד בלבד, וחלוקת דיבידנדים היא כרגע הפיצוי הכספי היחיד.

 

 

 

 

 

הדיבידנד האחרון שחולק, בגובה 240 מיליון שקל, לווה בטראומה לסינים. הם דרשו דיבידנד כפול, של 400 מיליון, בגין 2015 ו־2016, בטענה שלא משכו ב־2015, שנת מעבר הבעלות מאייפקס; אחרי שהקיבוצים התנגדו, בטענה שתנובה צריכה הון רב לתוכנית ההשקעות שלה, והוועד איים לבטל את תוכנית ההבראה, הסינים נסוגו והסתפקו במחצית הסכום. הם אף הכריזו כי יפחיתו בהדרגה את שיעור הדיבידנד בשנים הקרובות, לטובת השקעות במחלבה.

 

ההחלטה כעת על דיבידנד התקבלה במקביל לביקור משלחת בכירה מברייטפוד בארץ השבוע, בראשות המנכ"ל החדש לי הו. זהו לו ביקור ראשון בתנובה, אחת האחזקות הגדולות של התאגיד מחוץ לסין. בנוסף הגיעה משלחת של החברה הבת ברייט דיירי, בעלת אחת המחלבות הגדולות בסין. זו בוחנת שיתוף פעולה ליצוא מוצרי תנובה לסין, לאחר שהממשל פתח לאחרונה את שערי המדינה ליבוא מוצרי חלב מישראל.

 

בזכות ההתמתנות במשיכת הדיבידנדים מתנובה - במיוחד לעומת תקופת אייפקס, שנטען ש"חלבה" את החברה - קטנה מצבת החובות של תנובה. לפי ההסכם בין הקיבוצים לסינים, ניתן למשוך חצי מהרווח הנקי של תנובה, שעמד אז על 420 מיליון שקל.

  

בתנובה הבהירו כי הדיבידנד נבע ממכירת המגדל השלישי בשוק הסיטונאי בתל־אביב לגינדי. כיוון שזה דיבידנד ממכירת נדל"ן, ייתכן שיחולק דיבידנד נוסף בגין הפעילות השוטפת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x