$
פרסום ושיווק

מחסור בבצל מוביל לעליית מחירים: נמכר ב-7 שקלים לקילו

וירוס ופגעי מזג אוויר פגעו ביבול, אך משרד החקלאות מאשים את סיטונאי הירקות בכך שהם מייצרים במכוון מחסור בירק הפופולרי. בשל כך נפתחה האפשרות לייבא בצל, אולם גם בהולנד, המספקת בצל, ישנו מחסור

נורית קדוש 18:3520.11.18

משרד החקלאות מאשים את סיטונאי הירקות, בכך שהם מייצרים במכוון מחסור בבצל יבש, בכדי להעלות את מחירו. במשרד טוענים כי בימים האחרונים מחירי הבצל עולים בצורה קיצונית וללא הצדקה. ״ישנן כמויות בצל מספיקות במחסנים של סוחרי הבצל, ביניהם גם חקלאים גדולים המגדלים בצל ומשחררים את כמויות הבצל לשוק בצורה מדודה וקטנה על מנת לקבל מחירים מופרזים עבור הבצל", נטען במשרד.

 

בעקבות כך, פתח משרד החקלאות את האפשרות לייבוא בצל מהעולם באופן בלתי מוגבל בנסיון לאלץ את הסוחרים להוציא את הסחורה מהמחסנים במחיר סביר. מדובר במהלך שספק אם יצלח, שכן בהולנד, ספקית בצל לשוק הישראלי, קיים מחסור בבצל.

 

 

היבואנים שניסו בימים האחרונים לייבא לישראל בצל מהולנד, נתקלו במחסור בגינו גם הולנד נאלצת לייבא בצל לטובת הצריכה המקומית.

 

בצל בצל צילום: shutterstock

 

גם בישראל כמות היבול של הבצל קטנה בעקבות וירוס "הלבנת הקש" ופגעי מזג האוויר, אולם במשרד החקלאות טוענים כי אין זה מצדיק את המצב הנוכחי של שליטה בהזרמת הבצל מהמחסנים לשוק ופגיעה בצרכנים. על פי נתוני המשרד, המחיר הסיטוני הרגיל בעונה זו לבצל בישראל עומד על 3-2.5 שקלים לק"ג, אך עתה המחיר הסיטוני עולה מיום ליום. בשבוע שעבר עמד המחיר הסיטוני על 4.7 שקלים, ובתחילת השבוע עלה ל- 5.2 שקלים לק"ג, אתמול עלה עוד ל- 5.6 שקלים ואילו היום (ג') כבר הגיע ל-7 שקלים לק"ג.

 

המחסור צפוי להסתיים תוך זמן קצר, שכן לקראת תחילת חודש ינואר, יבול מקומי מהערבה ומבקעת הירדן יתחיל להיכנס לשווקים בישראל.

 

דובי אמיתי, נשיא איגוד האיכרים מסר בתגובה:"אנו דוחים את הטענות על הסף. אין לחקלאים מלאי של בצל. אנחנו יודעים להתמודד עם וירוס בבצל, אבל לא עם מחסור במים בעקבות מדיניות כושלת של האוצר. הזנחת הענף תוביל למחסורים כבדים נוספים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x