$
פרסום ושיווק

פרסום ראשון

מועצת הרשות השנייה אישרה את המיזוג בין ערוץ עשר לרשת 13

אחרי סאגה שנמשכה חודשים, נתנו חברי המועצה אור ירוק להקמה של ערוץ מסחרי חדש שיתבסס על חברת חדשות עשר ועל ההפקות הפופולריות של רשת ויתחיל לשדר בינואר 2019 באפיק 13. היחידה שהתנגדה - היו"ר יוליה שמאלוב-ברקוביץ'

יואב סטולר 20:2808.11.18

מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו אישרה הערב (ה') את בקשת המיזוג של ערוץ עשר ורשת. בצעד היסטורי נתנו חברי המועצה אור ירוק להקמתו של ערוץ מסחרי ממוזג שיתבסס על חברת חדשות עשר מחד ועל ההפקות הפופולריות של רשת מאידך. היחידה שהצביעה נגד היא יו"ר הרשות יוליה שמאלוב-ברקוביץ'.

 

הערוץ הממוזג צפוי להתחיל לשדר ב-1 בינואר 2019 באפיק 13, המשמש כיום את רשת. הצדדים עתידים לבחור דווקא בו הודות למיקומו הסמוך יותר לקשת ולכאן ושוויו הכספי הגבוה, כמו גם החשיבות לשריון ושמירת הרצף בין הערוצים המובילים בישראל. כך, יוכלו כלל השחקנים ובהם רשת-עשר ליהנות מהמשכיות צפייה ומהמזפזפים אליהם ומהם.

 

מועצת הרשות השנייה הודיעה הערב: "מועצת הרשות השנייה קיימה תהליך שימוע במקצועיות ובשקיפות. חברי המועצה שמעו שורה של נציגים מגורמים שונים שהגיעו כחלק מהליך השימוע הציבורי. מועצת הרשות השתכנעה כי במצב השוק הקיים קיימת הצדקה לקיום המיזוג. בתום הדיון הערב, התקבלה החלטה ברוב קולות לאשר את המיזוג. כעת משניתן האישור העקרוני, מצפה המועצה מרשת ומעשר להשלים את פרטי הסכם המיזוג כפי שהתחייבו לעשות.

 

 

 

 

 

ועד עובדי ערוץ עשר מסר הערב: "חברים יקרים - מועצת הרשות השנייה אישרה היום את המיזוג בין ערוץ עשר כמעט פה אחד (אחת נגד). זו הקלה גדולה עבורנו לאחר מאבק אינטנסיבי וקשה. יחד עם זאת, המיזוג עוד לא הושלם ולצערי אנו עדיין בסביבת אי ודאות עד שיסגר המיזוג מול רשת. הליך מיזוג ככלל הוא הליך מורכב ולא קל ויהיו עוד קשיים בדרך. אנחנו נמשיך לעבוד קשה בשביל לשמור על מקום העבודה שלנו בערוץ הממוזג. אפשר לחייך היום. ועד העובדים".

 

מנכ"ל ערוץ עשר אבי צבי מסר: "עובדות ועובדים יקרים, מועצת הרשות השנייה אישרה לפני שעה קלה עקרונית את מיזוג ערוץ עשר ורשת 13. אנו מקווים שהאישור יהווה מכשול אחרון לעתיד מבטיח לשתי החברות ולהסדרה של שוק הטלוויזיה והחדשות בישראל. עוד מוקדם, כמובן, לברך על המוגמר - ובכל זאת אנו מבקשים להודות למי שסייעו בעניין במשרד התקשורת, ברשות השנייה, וכמובן - בעלי המניות בערוץ עשר וועד העובדים. תודה אישית בשם כולנו לשר התקשורת, מר איוב קרא שהוכיח מנהיגות ובכך תרם לפלורליזם התקשורתי בישראל. עידכונים נוספים יבואו בוודאי בימים הקרובים. שבת שלום לכולם

 

 

מימין: מנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי ומנכ"ל רשת אבי צבי מימין: מנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי ומנכ"ל רשת אבי צבי צילום: אוראל כהן, עומר מסינגר

 

 

אישור המיזוג ברשות השנייה מהווה צעד חשוב ולא מובן מאליו בסיומה של סערה שלמה שהקים ההליך ברשות. מרכז הסערה כל העת הייתה יושבת ראש הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', שהייתה למובילת חזית ההתנגדות למיזוג וכשאינטרסים, מנופי לחץ ובעלי עניין ניסו להתערב ולהשפיע על קיום ההליך ברשות.

 

במשרד התקשורת מספרים, כי בדו"ח מצויים מספר תלונות שהוגשו נגד התנהלותה של שמאלוב-ברקוביץ' בעניין המיזוג, כמו גם עדויות ותיאורים של מקרים שבהם חרגה היו"ר מהתנהגות התואמת את מעמדה והיותה פקידה בכירה בשירות הציבור.

 

 

יו"ר מועצת הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ'. היחידה שהתנגדה יו"ר מועצת הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ'. היחידה שהתנגדה צילום: אלכס קולומויסקי

 

  

גורמים הבקיאים בפרטים אמרו ל"כלכליסט" שהופעתה של שמאלוב-ברקוביץ' בוועדת הכלכלה לפני כשבועיים הטתה את הכף נגדה. שם איימה יו"ר הרשות השנייה לעזוב את האולם כמה פעמים בתגובה לדברים שהשמיעו חברי הכנסת, ואמרה שהגיעה רק מתוך חיבה אישית לראש הוועדה איתן כבל.

 

ישיבה זו הייתה סוערת במיוחד בוועדה בראשותו של חבר הכנסת איתן כבל, כשבמהלכה אמרה שמאלוב-ברקוביץ': "ארבעים עיתונאים האשימו אותי בהכול מהכל חוץ מרצח ארלוזרוב ואני רוצה להגיד שייתכן וגם בזה בקרוב אואשם. אני לא רוצה לדבר גם על האיומים שאני מקבלת בתקופה האחרונה "נפרק אותך", "את לא תמצאי עבודה", "נחסל אותך".

 

לכך מתווספים אירועים נוספים שראו במשרד התקשורת כבעייתיים וככאלו שיעמדו כנגדה בוועדה לבחינת מינויים בכירים בשירות הציבורי - אותה הייתה צריכה היו"ר לצלוח בדרך לקדנציה מלאה. כך, גורמים הבקיאים בפרטים סיפרו ל"כלכליסט" כי הזלזול שהפגינה יושבת ראש הרשות השנייה ברגולטורים וגופים ממשלתיים הייתה מהותית מאוד להחלטה לבטל את מינוייה ובהם הרשות להגבלים עסקיים והמחלקה המשפטית של משרד התקשורת.

 

כמו כן, גורמים במשרד התקשורת סיפרו ל"כלכליסט", כי בעקבות הדחתה מהמועמדות על תפקיד היו"ר מטעם השר קרא, זימן אותה השר לפגישה אתמול בלשכתו. עם זאת, שמאלוב-ברקוביץ', שמלינה על ה"דרך המכוערת" שבה נעשה ההליך איתה, סירבה להגיע ולדון בדברים.

 

יו"ר הרשות התמודדה בפריימריז במפלגת הליכוד, כיהנה כחברת כנסת מטעם קדימה לצד קריירה בשוק התקשורת. במהלך אותה תקופה הייתה שמאלוב-ברקוביץ' מנכ"לית ערוץ 9 ומנכ"לית העיתון "וסטי" לדוברי השפה הרוסית בישראל.

 

שמאלוב-ברקוביץ: "גאה במאבקי העיקש על עצמאות הרשות"

 

בתגובה לאירועים הללו והאשמות כנגדה, שמאלוב-ברקוביץ' ביקשה להדגיש כי היא לא נרתעת מהתנהלות מי מהצדדים, ובהם גם משרד התקשורת שהודיע על החלטתו רגעים לפני ההכרעה בעניין המיזוג. "אני גאה במאבקי העיקש על עצמאות הרשות, ואני גאה בעמידתי האיתנה אל מול כל הלחצים שהופעלו עלי בשנה האחרונה. במהלך החודשים האחרונים התמודדתי מול אינטרסים רבי עוצמה שהפעילו כל דרך כדי להשפיע על החלטת הרשות השנייה, בעניין מיזוג רשת וערוץ עשר. לכל אורך הדרך אל מול עיני עמד רק האינטרס הציבורי, הוא ולא אחר".

 

מהרשות השנייה נמסר בתגובה: "כל פעולותיה של יו"ר הרשות השנייה עולות בקנה אחד עם רצון המחוקק - הבטחת גיוון תקשורתי על גבי המסך. כל ניסיון לפגוע בה מונע מטעם בעלי עניין, אשר עושים שימוש בעובדיהם, שעה שהאינטרס הציבורי הוא מהם והלאה".

 

המשימות שבדרך למיזוג

 

עתה, ניתן האישור האחרון שנדרש למיזוג בין ערוץ עשר לבין רשת 13, כשהבקשה צלחה כבר את בחינת הרשות להגבלים עסקיים עוד בחודש אוגוסט. הצדדים קיימו מאז הקיץ הכנות מתקדמות לקראת עלייתו של הערוץ החדש ובהן בניית תוכנית עסקית, לוח שידורים, שיחות עם הטאלנטים, תוכניות מיתוג ותכנון כוח אדם שעוד צפוי להימשך בתקופה הקרובה ובזו שעם עליית הערוץ.

 

עם זאת, לפני שיוכלו הצדדים להכריז על המוגמר עליהם לקיים את התנאים שנקבעו להם עוד לפני עליית רשת-עשר. כך, על רשת למכור את חלקה בחברת החדשות הישראלית (לשעבר חדשות 2) לקשת, כשעקרונית המסמכים למכירה זו כבר קיימים והושגו הסכמות ביניהן. על פי ההערכות, קשת תעביר לרשת בעבור 50% מחברת החדשות כ-130 עד 150 מיליון שקל. קושי שצפוי לעמוד בעניין זה הוא התנגדותה של הממונה על רשות ההגבלים מיכל הלפרין לסעיף שביקשו השתיים להכניס להסדר ועל פיו רשת תבטיח שלא לנסות ולגייס מי מעובדי חברת החדשות לשורותיה או לשורות חדשות עשר בשנים הקרובות. הממונה על ההגבלים העסקיים רואה בהסכם שכזה פגיעה בתחרות ובחופש העיסוק.

 

 

הממונה על הגבלים עסקיים, מיכל הלפרין הממונה על הגבלים עסקיים, מיכל הלפרין צילום: עמית שעל

 

 

כמו כן, אתגר נוסף כפי שהעלה אותו גורם הבקיא בפרטים בפני "כלכליסט", הוא פגיעה מכוונת של רשת בחדשות עשר. כך על פי התרחיש הזה רשת, שתבקש למקסם ולהבטיח את המחיר שתשלם לה קשת בעבור מחצית מהחזקות חברת החדשות, תנסה לשמר במכוון את הרייטינג הנמוך של חדשות עשר ואולי אף תפגע בו בשל מכירת הבעלות לקשת, זאת כדי לנפח את שווי השוק של חברת החדשות המשותפת. מקורות בסביבת רשת טענו, כי "תרחיש שכזה פשוט לא הגיוני משום הפוטנציאל הגלום בחדשות עשר בערוץ החדש, והרצון לשבח את הנכס לעתיד". אותם גורמים הוסיפו ואמרו ש"גם במקרה של עסקה שמנסים להציג פה של 'רייטינג תמורת הרבה כסף' זה לא משהו שצריך לקרות או שיקרה".

 

איוב קרא: אני שמח במיוחד שאף עובד לא ילך הביתה

 

יו״ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, על החלטת מועצת הרשות השנייה: ‫"שמח שהיה לי חלק בתהליך שהוביל להחלטת מועצת הרשות השנייה לאשר את מיזוג הערוצים רשת ו-10. ‬‫על זה נאמר: אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה.‬ ‫התקשורת הישראלית נמצאת בחוסר וודאות כלכלית - אני מקווה שהמיזוג הזה יוביל ליציבות תחרות והגברת המקצועיות שכה חשובה לתחום".

 

 

ח"כ איתן כבל ח"כ איתן כבל צילום: עמית שאבי

 

 

שר התקשורת איוב קרא צייץ בטוויטר: "‏אני מברך על החלטת המועצה ומאחל בהצלחה במהלך המיזוג. כבר הנחיתי את הדרג המקצועי לבחון את ההשלכות הרוחביות על מנת לשמר חופש דעה לכלל הזרמים בחברה הישראלית ותחרות הוגנת בשידורי הטלוויזיה המסחריים ובתחום החדשות בעיקר. ‏

 

"הבטחתי וקיימתי! אף ערוץ בישראל לא יסגר בכהונה שלי. אני שמח במיוחד שאף עובד לא ילך הביתה. הצלחתי להציל את ערוץ 20, ערוץ 9 והאלה טי.וי - ועכשיו את רשת וערוץ עשר. כל מי שכבר תפר עוד תיק מופרך שלא יהיה מיזוג בגלל רה"מ יותר ממוזמן לזרוק את כל הספוקלציות ההזויות האלה לפח, ולהתנצל".

  

 

יו"ר מועצת הרשות השנייה יוליה שמאלוב-ברקוביץ ושר התקשורת איוב קרא יו"ר מועצת הרשות השנייה יוליה שמאלוב-ברקוביץ ושר התקשורת איוב קרא צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x