$
פרסום ושיווק

אחרי הביטול: רשת וערוץ 10 בדרך למסלול עוקף מיזוג

בעלי רשת הודיעו אתמול על ביטול המיזוג עם ערוץ 10, וכעת מדברים בתעשייה על שני תרחישים אפשריים: אחד, שערוץ 10 יעבור לשידור חדשות בלבד, ושני, שחדשות 10 ימשיכו לפעול במנותק מרשת, אך ישכירו לה את שירותיהם כספק חיצוני

יואב סטולר 07:0016.10.18

בעלי המניות ברשת 13 הודיעו אתמול על ביטול המיזוג עם ערוץ 10. בעלי המניות בערוץ 10 הצהירו שבהיעדר מיזוג עם רשת בכוונתם להפסיק להזרים כספים ובכך לסיים את חיי הערוץ. עם זאת, בתחילת השבוע הזרים אלי עזור 10 מיליון שקל והפך לשותף בערוץ, ונודע שמתנהל חיפוש אחר משקיעים נוספים. סימני שאלה רבים מרחפים מעל עתידו של הערוץ, ובכירים בתעשייה מדברים על שתי אפשרויות מובילות מלבד סגירה.

 

הראשונה היא שינוי רישיונו של ערוץ 10 והפיכתו באופן רשמי לערוץ חדשות, תחת הכותרת "ערוץ מסחרי זעיר". במסגרת זו, שעדיין טרייה בחוק הישראלי ושהוצעה לערוץ 10 בעבר, יוכלו בעלי הערוץ ובראשם לן בלווטניק להפעילו עם תכני חדשות בלבד, שגם היום שולטים בלוח השידורים, ובתיקון חקיקתי יפטרו אותו מהשקעה בהפקות מקור יקרות. לאור העובדה שהרשות השנייה הציעה את המודל הזה לערוץ כמה פעמים, אם יבחרו בו הסיכויים שיאושר גבוהים.

 

האפשרות השנייה היא שערוץ 10 ייסגר, וחברת החדשות תמשיך לפעול באופן עצמאי כספק חיצוני, ככל הנראה לרשת, כפי שפועלות כיום שתי חברות החדשות ביחס לרשת, קשת וערוץ 10. כך יוכלו ברשת לקבל את חברת החדשות ואת שידוריה הנוספים מעבר למהדורה המרכזית, ובינתיים לסיים את הליך המכירה של חלקם בחדשות 2 לקשת. על פי החוק, כשנתיים לאחר הפיצול מחויבות רשת וקשת להפסיק לשדר את תכני חברת החדשות במשותף, ומכירת חלקה של רשת תזרים אליה כ־260 מיליון שקל שחשובים מאוד לעתידה.

 

 

מימין: יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 ואבי צבי מנכ"ל רשת מימין: יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 ואבי צבי מנכ"ל רשת צילומים: אלדד רפאלי, ינאי יחיאל

 

גורם מפתח בתעשייה סיפר כי תרחישים אלו סבירים ביותר ואף עשויים להבטיח לבעלי המניות שערוץ 10 יהפוך לגוף הרווחי היחיד בשוק. אותו גורם הסביר גם כי מצב שבו ערוץ 10 יפסיק את שידוריו וקשת ורשת ימשיכו לשדר במשותף את תכני חברת החדשות הוא בלתי סביר.

 

בעלי המניות ברשת הפנו אצבע מאשימה אל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו בראשות יוליה שמאלוב ברקוביץ' בעניין ביטול המיזוג. לטענתם, ההתנגדות למיזוג מצדה של שמאלוב ברקוביץ' והסחבת המכוונת שיצרו אנשיה הם שהכשילו את הפתרון שמבחינתם היה חיוני לרשת ולטלוויזיה המסחרית בישראל בכלל.

 

עם זאת, מבלי להמעיט בחשיבות לוח הזמנים, בכירים בתעשיית התקשורת העלו סיבות אפשריות נוספות, ואולי אף עמוקות יותר, לנסיגה מההסכם שכבר אושר ברשות ההגבלים העסקיים. אלו מצטרפות לעובדה שהתגלתה בעקבות פניית "כלכליסט" לרשות השנייה, ולפיה ברשת טרם משכו את הבקשה באופן רשמי.

 

בין הסיבות הנוספות שעלו נמצא היעדר רצון מצד רשת להשלמת המיזוג. בכירים בתעשייה טוענים שבתקופה האחרונה בהנהלת רשת איבדו את הביטחון בנכונות החיבור עם ערוץ 10 וחברת החדשות שלו, בין היתר עקב החשיפה למצבו הכלכלי הרעוע. מלבד החובות של ערוץ 10 לחברות ההפקה, לאולפנים ולספקים שונים, ברשת הבינו שכדי להתבסס על חדשות 10 יהיה עליהם להשקיע סכומים גדולים באולפן חדש, במיתוג ובייעול חברת החדשות, תוך ניהול מורכב מאוד של קליטת חלק מהעובדים ופיטורי אחרים.

 

סוגייה נוספת שמטרידה את בעלי רשת, לפי אישיות בכירה בתחום, היא הלוחמנות של עובדיו, בדגש על עובדי החדשות, במאבק על המיזוג נגד הרשות השנייה. "רשת מתנהלת על הקונצנזוס הישראלי", הסביר הגורם, והוסיף שייתכן שבעלי המניות "נבהלו קצת".

 

גורמים אחרים המקורבים למשא ומתן בין רשת לקשת בעניין מכירת חברת החדשות (לשעבר חדשות 2) סיפרו בימים האחרונים ל"כלכליסט" כי ברשת איבדו את החשק או לכל הפחות את הלהט לגבי המיזוג, ועל כן הם מתחמקים מלסיים את הליכי המכירה. עוד דובר על החשש כי על אף ההודעה, ייתכן ש"זה לא סוף פסוק בעניין המיזוג", שכן הבקשה הרשמית עוד מונחת על שולחן הרשות השנייה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x