$
פרסום ושיווק

תנובה ושטראוס ישלמו את מחיר החלב החדש

המחלבות הגדולות מכירות בעליית מחיר החלב הגולמי, אף שמחירי המוצרים בפיקוח טרם עודכנו, אך טרה מסרבת. הרפתנים לבג"ץ: טרה עושה דין לעצמה

נורית קדוש 08:2523.07.18

תנובה ושטראוס, שתי המחלבות הגדולות בישראל צפויות לשלם היום לרפתנים את התשלום עבור החלב שרכשו מהם בחודש יולי. ל"כלכליסט" נודע כי שתי המתחרות ישלמו לרפתנים לפי המחיר החדש - משמע הן מכירות בהתייקרות מחיר החלב הגולמי. זאת בניגוד לטרה, שעתרה לבג"ץ נגד עליית מחיר המטרה ב־8.23 אגורות לליטר ושילמה לרפתנים לפי המחיר הישן.

 

 

 

מגדלי הבקר מתנגדים

 

בתוך כך, התאחדות מגדלי הבקר הגישה אתמול בקשה ועדכון לעתירה קיימת לבג"ץ, בדרישה לדחות את עתירת טרה להימנע מעדכון מחיר המטרה עד להחלטת שר האוצר בנוגע לעליית מחירי מוצרי החלב שבפיקוח.

 

מימין: טל רבן, מנכ"ל טרה ואייל מליס, מנכ”ל תנובה. מכירים בהתייקרות מימין: טל רבן, מנכ"ל טרה ואייל מליס, מנכ”ל תנובה. מכירים בהתייקרות צילום: אוראל כהן, נמרוד גליקמן

 

"על אף שטרה פנתה לבית המשפט בבקשה למתן צו ביניים, ועל אף שצו הביניים המבוקש לא ניתן, טרה עשתה דין לעצמה", נכתב בהודעת הרפתנים. "התנהלות זו מהווה על פי פסיקת בית משפט נכבד זה חוסר ניקיון כפיים חמור ועשיית דין עצמי, אשר יש בהם כשלעצמם כדי להביא לדחיית העתירה". עמדת הרפתנים נשלחה לבג"ץ לאחר שטרה ביקשה להגיב על עמדת המדינה, שקבעה כי מחיר המטרה המעודכן מחייב את המחלבות. טרה נדרשה להעביר את עמדתה לבג”צ עד הבוקר.

 

לעומתה, תנובה ממתינה לדיון בעתירה שלה, שנוגעת לסירובו של שר האוצר משה כחלון לפעול בהתאם להמלצת ועדת המחירים ולאשר את העלאת מחירי מוצרי החלב המפוקחים ב־3.4%. תנובה כאמור צפויה לשלם הבוקר לרפתנים לפי המחיר המעודכן, ובתוך כך גם הגישה אתמול בקשה להקדים את הדיון בעניין המוצרים המפוקחים.

בבקשתה ציינה תנובה כי מאז נקבע המועד לדיון חלה הרעה במצבה לאחר שמחיר החלב הגולמי עלה. "בקשת תנובה לעדכונו של המחיר המפוקח ב־3.4% מהווה כבר עתה פיצוי חלקי ומוגבל בלבד בגין העלייה המצטברת של מחיר המטרה", כתבה תנובה. להערכתה, העלאת מחיר המטרה מתחילת החודש הביאה לתוספת הוצאה של מיליוני שקלים.

 

המחלבות רוכשות כ־1.53 מיליארד ליטר חלב גולמי בשנה מהרפתנים. 60% מהכמות קונה תנובה, 20% שטראוס, 17% טרה ו־3% גד. תנובה רוכשת 918 מיליון ליטר חלב גולמי בשנה. כשמחיר המטרה עמד בסוף 2016 על 1.85 שקל לליטר, קנתה תנובה חלב גולמי בסך 1.7 מיליארד שקל בשנה. עליית מחיר המטרה ל־1.99 שקל לליטר באפריל האחרון העלתה את ההוצאה של המחלבה על חומר הגלם ל־1.82 מיליארד שקל בשנה וההתייקרות האחרונה העלתה את ההוצאה השנתית של תנובה ל־1.9 מיליארד שקל. תוספת של 200 מיליון שקל בעלות חומר הגלם לחברה שמחירי 60% מתוצרתה מפוקחים.

 

פגרת הקיץ מעכבת

 

"הדבר מדגיש את ההכרח בהשלמת הליך עדכון המחיר המפוקח ללא כל דיחוי נוסף", נטען בהודעת תנובה, ולכן לטענתה, יש להקדים את הדיון בעתירה. זאת בין היתר, בכדי להבטיח שבירור הסוגיה לא יתעכב בשל פגרת הקיץ שמיד בסיומה יחולו חגי תשרי. עוד ציינה תנובה בעתירתה כי משרד האוצר מתנגד לבקשתה ומסר לה כי "לשר האוצר משה כחלון נדרש זמן נוסף לשקול בכובד ראש את המלצת ועדת הפיקוח על המחירים ועמדת הגורמים המקצועיים ולשקול חלופות בעניין".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x