$
פרסום ושיווק

הבנקים: בעלי רשת יפו תל אביב העלים נכסים

שלושה בנקים הפעילו חוקרים פרטיים שטענו כי בעל הרשת, אריה חדד, העלים נכסים שונים ולכן אינו זכאי להקפאת הליכים אישית שקיבל

ענת רואה 08:1219.03.18

בנק מזרחי טפחות, בנק דיסקונט ובנק הפועלים דורשים מהשופט עטאף עיילבוני בבית המשפט המחוזי בנצרת לבטל את צו הקפאת ההליכים האישי שנתן לאריה חדד, בעל השליטה ברשת האופנה יפו תל אביב. זאת בטענה שחדד הבריח והעלים נכסים שונים ולא הצהיר עליהם לבית המשפט. רשת האופנה שנקלעה לחובות של 28 מיליון שקל מצויה מזה כחודש בהקפאת הליכים.

 

סניף של יפו תל אביב סניף של יפו תל אביב צילום: יריב כץ

 

 

בבקשה שהגיש בנק דיסקונט על ידי עו”ד מקס חסין, הוא ביקש לערוך חקירה יסודית על ידי הנאמן של חדד ואשתו. הבנק טוען כי ישנו חשש כבד שחדד פעל ב־2016 להברחת נכסיו לאשתו ולאחרים כדי לרוקן את שוויין של הערבויות שנתן לחובות החברות, וכן לאור חוסר תום הלב שלו בכך שהעלים מתצהירו שצורף לדו”ח הנאמן רכוש שעדיין בבעלותו. עוד נטען כי חדד לא פירט כנדרש את נכסיו שאינם כיום בבעלותו, למי העבירם אותם ומה התמורה שקיבל בעדם.

 

הבנק מפרט שורה של נכסים שלפי הנטען שייכים לחדד והועלמו. כך למשל נטען כי בפברואר 2016 העביר חדד לאשתו מיכל ללא תמורה את כל מניותיו בחברת ריאליטי צפון בע"מ שעסקת בנדל"ן, במרץ 2016 העביר ללא תמורה לבעלות אשתו נכס מקרקעין בצפת בפרויקט חדש ובנובמבר 2016 העביר את מניותיו בחברת ריאליקס בע"מ לאחיינו.

 

הבנק מוסיף וטוען כי כבר לפני חודש התבקש הנאמן לפרט בדו"ח שיגיש מצג עובדתי מספק לגבי נסיבות הקריסה ולגבי טענות שונות למשל "שיקים שהגיעו לשוק האפור" וטענות ל"תרגיל עוקץ" אך דבר לא פורט בדו"ח הנאמן.

 

בקשה דומה הוגשה במקביל מצד מזרחי טפחות, וגם בה נטען כי נעלמו מתצהירי חדד ואשתו עובדות שונות. מזרחי ביקש להורות על ביטול צו הקפאת ההליכים האישי שניתן כנגד חדד. לפי הנטען באמצעות עו"ד עדינה וויל, חדד ואשתו הגישו תצהירי נכסים לקוניים וחסרים שנערכו כלאחר יד וצורפו כנספח לדו”ח של הנאמן. לטענת הבנק התצהירים מגלים טפח ומסתירים טפחיים.

 

מבקשת הבנק עולה כי הבנק הפעיל חוקר פרטי שהנפיק דוח חקירה אשר נטען כי הוא הועבר להירשמן הנאמן ומובא פירוט של הנכסים שהועלמו והוברחו לפי הנטען. בנק הפועלים הודיע כי הוא מבקש להצטרף לדרישות שני הבנקים. חדד ואשתו מיוצגים באמצעות עו"ד חובב ביטון והוא אמור להגיש בימים הקרובים תגובה לבית המשפט.

בקשת הקפאת ההליכים של יפו תל אביב הוגשה ב־13 בפברואר, יממה בדיוק לפני שגם רשת הוניגמן פנתה בבקשה דומה. יפו תל אביב מפעילה 23 חנויות בארץ ומעסיקה 223 עובדים.

 

עו"ד גיל הירשמן מונה כנאמן לרשת. בדו”ח הראשון שהגיש כתב הירשמן שהוא בדעה כי יש להורות על הפעלת החברות לתקופה של 3–4 חודשים על מנת לייצב את החברות, להעלות את היקף המכירות ואחוזי הרווח החודשי. לאחר תקופה זו הודיע הנאמן כי הוא יבקש לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת החברה וינסה לגבש הסדר נושים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x