$
פרסום ושיווק

סימון המלח באבקות המרק חוזר לכנסת

ועדת העבודה תעלה היום להצבעה בקשות לדיון מחדש בפטורים שהוענקו לאבקות מרק ולחטיפי "מיני" מתקנות סימון המזון המזיק

נורית קדוש 08:1225.12.17

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת צפויה להצביע היום על בקשות שהוגשו לדיון מחודש (רביזיות) בתקנות סימון מוצרי המזון שאושרו בשבוע שעבר בוועדה פה אחד. שתי הסוגיות המרכזיות שיעלו על שולחן הוועדה עוסקות בסימון אבקות מרק ובפטור שהוענק מחובת ציון רכיבים לחטיפים קטנים בגודל "מיני". תקנות סימון המזון נועדו להנגיש לצרכנים מידע אודות ההרכב והערך התזונתי של מזון ארוז מראש המכיל כמויות גבוהות של נתרן, סוכרים או שומן רווי.

 

בנוסף תוענק לחברי הוועדה האפשרות להצביע על דיון מחדש בתקנות סימון המזון בכללותן. עם זאת הוועדה לא צפויה לסגת מהחלטתה לחייב מוצרי גבינה צהובה בסימון מזון מזיק, בעקבות כמויות השומן הרווי והנתרן הקיימים בהן. זאת, לאחר שח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני) הסיר את בקשתו לדיון מחודש בסוגיה.

 

אבקות מרק. כמויות גבוהות של נתרן אבקות מרק. כמויות גבוהות של נתרן צילום: ענר גרין

 

 

מה קרה לסימון הרכיבים

 

חברי הוועדה יעלו להצבעה את בקשת הח"כית יעל כהן־פארן (המחנה הציוני) לערוך דיון מחודש בפטור שהוענק לאבקות מרק מחובת סימון בסמל אדום עקב כמות הנתרן הקיימת בהן. במשרד הבריאות החליטו להחריג את אבקות המרק מחובת סימון מאחר והן מוצר הנמהל במים, אך ההחלטה ספגה ביקורת ציבורית קשה על רקע כמויות הנתרן הגבוהות במוצר.

 

כמו כן תעלה להצבעה בקשתה של ח"כ נורית קורן (הליכוד) לערוך דיון מחודש בפטור שהוענק ליחידות מזון ששטח קדמת האריזה שלהם קטן מ־25 סמ"ר — יחידת גודל שרלוונטית לחטיפים קטנים דוגמת מיני כיף כף או מיני פסק זמן. זאת לאחר שיחד עם הפטור מסימון המוצרים בסמלים אדומים של מזון מזיק הוענק ליצרניהם פטור גם מהחובה שהוטלה עד כה לציין את רשימת הרכיבים שבמוצר על גבי האריזה.

 

נושא נוסף שצפוי לעלות לדיון הוא בקשה להסיר את האחריות המוטלת על חברות הקמעונאות להקפיד שהמוצרים שהן מוכרות אכן מסומנים. הבקשה לדיון נוסף שהגישה ח"כ מירב בן־ארי (כולנו) מציעה להוסיף לתקנות סימון מוצרי מזון סעיף שלפיו רשת שיווק לא תמכור מזון שחייב בסימון אלא אם קיבלה הצהרה מהיבואן או היצרן כי יש בידיו מסמכים המעידים על הבדיקות שעליהם התבסס הסימון התזונתי. ההצהרה תאפשר להסיר את האחריות הקיימת בתקנות רשתות השיווק לפיה עליהן לוודא שכל מוצר אכן סומן כנדרש.

 

משרד הבריאות התקפל

 

אף שבמשרד הבריאות התחייבו בעבר שתקנות סימון המזון ייכנסו לתוקף במרץ 2018 הן צפויות לחול רק מ־2020. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב נימק בשבוע שעבר את הדחייה בחוק הקובע שכל סינוי בסימון מזון ייכנס לתוקף רק שנתיים מסוף השנה שבה התקבל — אלא שחוק זה מאפשר לקבוע כניסה מיידית לתוקף במקרים של נזק לציבור, באמצעות ועדה מייעצת שתמליץ לשר הכלכלה כיצד לפעול. ועדה זו אכן הוקמה ואף ביקשה עמדות מהציבור, אך במשרד הבריאות העדיפו לוותר מראש וכעת צפויות התקנות לחול בשני שלבים ב־2020 וב־2021.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x