$
מדיה

המדינה לבג"ץ: פיצול חטיבת החדשות מתאגיד כאן לא פוגע בחופש הביטוי

המדינה השיבה לארבע העתירות שהוגשו לבג"ץ בעניין תיקון החקיקה לפיצול חטיבת החדשות מתאגיד השידור הציבורי "כאן", וקבעה שהפיצול אינו פוגע בזכויות העיתונאים והציבור כפי שנטען

אביב גוטר 17:1209.08.17

לאחר יותר מחודשיים של עיכוב, השיבה המדינה לארבע העתירות שהוגשו לבג"ץ בנוגע לתיקון החקיקה (תיקון מס' 8) לפיצול חטיבת החדשות מתאגיד השידור הציבורי "כאן", והקמת תאגיד חדשות ייעודי עבורו.

 

בתשובתה, מבקשת המדינה להורות על ביטול הצו על תנאי שהוצא בעתירה. זאת משום שהעתירות אינן מקיימות עילה להתערבות שיפוטית בחקיקה של הכנסת.

 

אולפן תאגיד השידור הציבורי "כאן" אולפן תאגיד השידור הציבורי "כאן" צילום: כאן

 

 

כזכור, יום לפני עליית התאגיד לשידור הורה בג"ץ על הוצאת צו על תנאי המונע את כניסתם של תיקוני החקיקה, ואיפשר לתאגיד לשדר חדשות עד לקבלת הכרעה סופית בפסק דין האם יוקם תאגיד נוסף שייעודו חדשות ואקטואליה.

 

העתירה שהוגשה מטעם התאגיד טוענת כי תיקון מס' 8 פוגע באופן בלתי מידתי בזכות לחופש הביטוי של תאגיד השידור ובאינטרס החברתי בקיומה של עיתונות חופשית. עוד נטען כי התיקון מעקר מתוכן את תפקידו של תאגיד שידור ציבורי.

 

על טענות אלה הגיבה המדינה כי היא סבורה שהתיקון אינו פוגע בזכויות יסוד חוקתיות של תאגיד השידור, אף מבלי להידרש לשאלה המורכבת בדבר עצם קיומן של זכויות יסוד חוקתיות לתאגידים ציבוריים.

 

בעתירה שהוגשה מטעם ארגון העיתונאים נטען כי התיקון פוגע באופן בלתי מידתי בזכות לחופש הביטוי של הציבור ושל העיתונאים, וכי הוא נוגד עקרונות יסוד נוספים כמו חופש העיתונות. כן נטען כי תיקון מס' 8 פוגע בזכות ההתארגנות של העיתונאים ובחופש העיסוק שלהם.

 

לטענות ארגון העיתונאים השיבה המדינה כי התיקון אינו פוגע בזכויותיהם של עיתונאי התאגיד או הציבור, ואף לא במרקם הדמוקרטי, באופן המקים עילה להתערבות שיפוטית בחקיקה ראשית.

 

שופטי בג"ץ חנן מלצר, יצחק עמית ונועם סולברג, הסבירו שאם תיקון מס' 8 ייכנס לתוקף יהיה קשה ומורכב "להחזיר את הגלגל לאחור". מאז אותה ההחלטה משדר תאגיד השידור הציבורי שידורי חדשות ואקטואליה במתכונת הראשונית שתוכננה, והקמת תאגיד החדשות נכנסה להקפאה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x