$
פרסום ושיווק

בג"ץ הוציא צו ביניים: התאגיד יהיה אחראי לשידורי החדשות - לפחות עד הדיון מחר

בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ הוציא צו ביניים המקפיא את פיצול חטיבת החדשות מתאגיד כאן עד לדיון שיתקיים מחר בבוקר. המשמעות: עד להודעה אחרת אחראי תאגיד "כאן" על שידורי החדשות

אביב גוטר, משה גורלי ושחר אילן 20:3314.05.17
בג"ץ נתן הערב (א') צו ביניים ארעי בעתירות שהגישו חבר הכנסת איתן כבל והתאגיד להקפאת פיצול התאגיד והקמת תאגיד חדשות מקביל. צו הביניים הארעי ניתן עד לדיון שיתקיים מחר בבוקר, שלאחריו יוחלט אם לתת צו ביניים קבוע עד לסיום הדיונים בעתירות או לאו. משמעות הצו היא כי עד להודעה אחרת תאגיד "כאן" יהיה אחראי על שידורי החדשות והאקטואליה. 
הדסק של תאגיד השידור "כאן" הדסק של תאגיד השידור "כאן" צילום: אוראל כהן

 

בתגובת המדינה נכתב כי עמדת המדינה היא שדין הבקשה לצו ביניים להידחות נוכח הפסיקה המושרשת שלפיה אין מקום להשעיית את תוקפה של דבר חקיקה ראשית, וכן נוכח סיכוייה הנמוכים של העתירה להתקבל ולאור מאזן הנוחות.

 

ביום חמישי לפנות בוקר אישרה מליאת הכנסת את חוק פיצול התאגיד. החוק קובע שתאגיד השידור הציבורי "כאן" יפוצל לשניים ושידורי החדשות והאקטואליה יופקו על ידי תאגיד נפרד. כבל פנה לבג"ץ באותו יום ב"בקשה בהולה למתן צו בינים" נגד ביצוע חוק פיצול תאגיד השידור הציבורי והקמת תאגיד החדשות החדש.

 

הוא לא ביקש צו למניעת את תחילת השידורים אלא למניעת פירוק תאגיד השידור הציבורי "כאן" והקמת תאגיד החדשות. הצו הוצא כיוון שהדיון נקבע להיום, יום תחילת השידורים של שני התאגידים. אם לא היה ניתן, הייתה נקבעת עובדה בשטח של פיצול "כאן".

 

עתירת כבל הוגשה באמצעות עורכי הדין יובל יועז ודורון ברקת. יועז וברקת כתבו בבקשה כי "תפקידו של צו-ביניים הוא למנוע מצב של קביעת עובדות בשטח, באופן שיייתר את הדיון בעתירה. כעת, משהתקבל חוק פיצול התאגיד, הדרך הראויה היא "להקפיא" את המצב הקיים".

 

לטענת עורכי הדין, "בית המשפט צריך לאפשר לעצמו ולבעלי-הדין בחינה של הטענות המועלות בעתירות, בלא שמעל ראשו תלויה חרב של קביעת עובדות בשטח". הם מציינים ש"בית המשפט כבר הביע את מורת רוחו מאותה התנהלות בדיוק שנקטה המדינה בהליכים קודמים שנדונו בו בעניינו של תאגיד השידור הציבורי".

 

"לפיכך", לטענת פרקליטי כבל, "ההחלטה הראויה בנושא צו הביניים היא להימנע מהקמת תאגיד חדשות, כדי לאפשר קיומה של ביקורת שיפוטית על חוקתיות החוקים שבמוקד העתירה. זאת, אף אם פירושו של דבר הוא שביום התחילה (שהוא גם יום הדיון הקבוע לפני בית משפט) יתחילו שידורי החדשות והאקטואליה על-ידי תאגיד "כאן" ולא על-ידי תאגיד חדשות נפרד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x