$
פרסום ושיווק

אקספון וגולן בוחנות השקעה במיזם הסיבים

החברות של חזי בצלאל ומיכאל גולן צפויות להיכנס לחדר המידע של מיזם אנלימיטד של חברת החשמל, שלא מצליח להתרומם. גם סלקום ופרטנר מתעניינות

גולן חזני ואלירן מלכי 07:5210.10.16

שלושה שבועות לאחר שמיזם הסיבים האופטיים אנלימיטד של חברת החשמל פתח את חדר המידע שלו למציאת משקיע בליווי בנק רוטשילד, ארבע חברות סלולר מתעניינות בהשקעה וצפויות להיחשף למידע הסודי לאחר החגים - סלקום, פרטנר, אקספון וגולן טלקום. ישנה קרן השקעות נוספת שמתעניינת במיזם.

 

עד עתה מי שהביעו עניין פומבי היו סלקום ופרטנר, שמתכוונות להיכנס לחדר המידע לאחר החגים. פרטנר וסלקום הן למעשה השחקניות בעלות הסיכוי הגבוה ביותר להשקיע במיזם. פרטנר אפילו אותתה לשוק כשהחלה בפיילוט מצומצם בסיבים אופטיים, אך ההערכות הן שהפיילוט הוקם רק לצורך השגת מחיר טוב יותר. מצד אחד, לפרטנר הרבה יותר זול להשקיע במיזם הסיבים מאשר להקים רשת עצמאית משלה, אך מאידך השקעה במיזם היא סוג של הימור מבחינתה, כיוון שהיא תצטרך להשתמש בציוד היקר של סיסקו ולחלוק את המיזם עם חברת החשמל ועם השותפות האחרות.

 

חזי בצלאל, בעלי המפעילה החדשה אקספון, מנסה כעת להפוך את אקספון למתחרה ראויה בשוק הסלולר, אך לא מן הנמנע כי יחפש אפיקי השקעה נוספים בתחום התשתית. עם זאת, אם בצלאל יחליט להשקיע, לא בטוח שיעשה זאת באמצעות אקספון. גולן טלקום, מצדה, מנסה לאותת למשרד התקשורת ולרוכשים פוטנציאליים שאין לה שום בעיה של תזרים מזומנים והיא לא תימכר בכל מחיר. בנק רוטשילד כאמור פנה לקרן השקעות שהסכימה להיכנס לחדר המידע ואף מנהל מגעים עם קרן נוספת.

מימין: מנכ"ל חברת פרטנר איציק בנבנישתי, יו"ר מיזם הסיבים דורון כהן ובעלי אקספון חזי בצלאל מימין: מנכ"ל חברת פרטנר איציק בנבנישתי, יו"ר מיזם הסיבים דורון כהן ובעלי אקספון חזי בצלאל צילום: אוראל כהן, אוהד צויגנברג

 

מיזם הסיבים של אנלימיטד, שהוקם ב־2013, מוחזק על ידי חברת החשמל (40%), ויה אירופה (30%), רפ"ק תקשורת (7.5%), בינת (7.5%) ובאטמ תקשורת (7.5%). 7.5% נוספים היו עד לאחרונה בבעלות טמרס ונרכשו על ידי המיזם במטרה להעבירם למשקיע חדש. המיזם, ההבטחה הגדולה של שוק התקשורת שמציע אינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה, לא מצליח להתרומם בינתיים. בעיות ניהול קשות וסכסוך בין השותפים עצרו אותו מלהתקדם, וכיום, שנתיים לאחר שחובר הלקוח הראשון, יש לו כ־3,000 לקוחות, זאת בניגוד לתחזית שהוצגה בתחילת דרכו, שסימנה יעד של מיליון לקוחות בתוך שלוש שנים. עד כה הזרים משרד האוצר לפרויקט 150 מיליון שקל.

 

בשנה האחרונה הוחלט להחליף את המנכ"ל דני לאובר, ויו"ר הדירקטוריון דורון כהן הפך ליו"ר פעיל, שגם מנהל את המיזם. לאחרונה אישר הדירקטוריון תוכנית בונוסים אם בנק רוטשילד ימצא משקיע עבורו, שבמסגרתה ייהנו העובדים מבונוסים של מאות אלפי שקלים. כהן עצמו יקבל בונוס של מיליון שקל על כל 500 מיליון שקל שהמשקיע יזרים לקופת המיזם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x