$
פרסום ושיווק

דודי עזרא העביר את כל זכויותיו בנטו לבנו עדי

האחזקות עברו לחברה בנאמנות שהמוטב היחיד בה הוא עדי עזרא, שמכהן כיו"ר חברת המזון החמישית בגודלה. לדודי עזרא עוד שני בנים שלא פעילים בנטו

נורית קדוש 07:0610.07.16

דודי עזרא העביר את אחזקותיו (53%) בקבוצת נטו בנאמנות לידי בנו עדי, המכהן כיו"ר הקבוצה. צעד זה מתרחש שש שנים לאחר שפינה האב את כיסא יו"ר הקבוצה לטובת עדי ועבר לכהן כנשיא שלה. במסגרת המהלך הועברו אחזקותיו של דודי עזרא לידי חברה בשם נאמנות משפחת עזרא בע"מ, אשר בעל המניות בה הוא עו"ד אריאל מירלמן והנהנה היחיד בה הוא עדי עזרא. מירלמן, שהיה בעבר מנכ"ל פוסידון, כיהן גם בתפקידים שונים בקבוצת נטו בשנים 1993–2011. עדי (41) הוא הבכור מבין שלושת בניו של עזרא. בנו האמצעי מאיר (39) הוא רופא, ובן הזקונים רן (31), אף הוא אינו פעיל בקבוצה.

 

הנאמנות מונעת חיכוכים

 

מנגנון הנאמנות הוא אחד הכלים המשמשים להעברה בין־דורית של בעלות על נכסים. המניות של גרעין השליטה בחברה ציבורית מקנות שתי זכויות מרכזיות: זכויות הצבעה על החלטות בדירקטוריון החברה וזכויות בהון המתבטאות בין היתר בקבלת הדיבידנדים שמחלקת החברה. מנגנון הנאמנות מאפשר להפריד בין שתי הזכויות האלה, הפרדה חיונית, כאשר ישנם כמה יורשים לבעל השליטה. זאת על רקע חילוקי דעות שעלולים להתגלע בין היורשים שיצביעו בצורה שונה על החלטות בדירקטוריון, ובכך יחלישו את גרעין השליטה. מנגנון הנאמנות מאפשר לדודי עזרא להפקיד בידי עדי, הבן היחיד הפועל בחברה ומנהל אותה, להחזיק במלוא זכויות ההצבעה. זאת לצד מתן הוראות נוספות לנאמן ביחס לזכויות בהון. בנטו סירבו להתייחס לחלוקה של זכויות ההון, אולם מהדיווח שהוציאה החברה לבורסה עולה כי נכון לעכשיו, הנהנה היחיד בחברה שבנאמנות הוא הבן עדי. בדיווח מצוין בנוסף כי לו ייפוי הכוח להצביע בשם הנאמנות.

 

 

קבוצת נטו הוקמה ב־1940 על ידי מאיר עזרא כעסק למכירת בשר. שלושה עשורים מאוחר יותר הצטרף דודי עזרא לאביו, וכעבור שנים ספורות התאגדה הפעילות במסגרת חברה בשם מאיר עזרא ובנו בע"מ. בשנת 1983 הונפקה החברה בבורסה לניירות ערך בתל אביב וב־2002 שונה שמה לנטו אחזקות. החברה החלה לרכוש חברות מזון ובהן ויליגר, טיבון ויל ומשביר מזון, שהפכה לנטו מלינדה והונפקה ב־2007. ב־2002 נכנסה הקבוצה לפעילות בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, עם הקמת חברת ביכורי השדה שיווק הדרום, שאף היא הונפקה ב־2007. לפני כשנתיים הרחיבה נטו את פעילותה לתחום הנון פוד באמצעות רכישת חברת פאלאס העוסקת בייצור כלים חד־פעמיים, נרות ומגבונים.

כיום קבוצת נטו היא חברת המזון החמישית בגודלה בישראל לאחר תנובה, שטראוס, החברה המרכזית לייצור משקאות קלים ואסם. נטו עוסקת בייצור, יבוא ושיווק מזון, ומחזיקה כמה מפעלים בישראל. שווי השוק של החברה עומד על 1.085 מיליארד שקל, ושווי אחזקותיו של האב דודי, 53.19%, הוא 577.2 מיליון שקל.

 

מתעניינת בקמעונאות מזון

 

ב־2015 הסתכמו מכירות החברה בכ־2.5 מיליארד שקל, עלייה של 7% ביחס לשנה הקודמת, שהושגה בעיקר בזכות הוספת פעילות פאלאס שנרכשה בתחילת השנה. רווח חריג בפעילות הירקות והפירות של ביכורי ביתן, על רקע היותה של 2015 שנת שמיטה, הוביל לזינוק של 36.4% ברווח הנקי שהסתכם ב־116 מיליון שקל. נטו מעסיקה כ־1,700 עובדים.

 

כחברה החמישית בגודלה, מהווה נטו ספק מרכזי ומוגדרת בחוק המזון כספק גדול מאוד. לאורך השנים גילתה נטו עניין בכניסה לתחום קמעונאות המזון, בתחילה באמצעות ניסיון הצטרפות לקבוצת משקיעים שארגן נוחי דנקנר כדי להתמודד על השליטה בקונצרן אי.די.בי, בעל השליטה ברשת שופרסל. בהמשך, מנכ"ל נטו עמי גולדין נכח בפגישה של סיטונאי הירקות האחים שבע מול נאמני מגה, אולם בחברה טענו שעשה זאת כידיד אישי ולא בשל התעניינות ברכישת מגה. מגה נרכשה לבסוף על ידי נחום ביתן בכפוף למכירת חלקו בחברת סיטונאות הירקות שלו לביכורי שדה של נטו (49%).

 

מנטו לא נמסרה תגובה. 

 

עדי עזרא עדי עזרא צילום: שוקה כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x