$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

למרות קמפיין משרד הבריאות מכירות המשקאות הקלים בעלייה

העלייה במכירות המשקאות הקלים, המיוחסת ליום העצמאות, נרשמה למרות הקמפיין האגרסיבי של המשרד נגד משקאות ממותקים, ששודר למרות מסע לחצים מצד היצרניות

נורית קדוש 06:5708.06.16
הקמפיין של משרד הבריאות נגד חברות המשקאות הקלים לא משפיע על הציבור. על פי נתוני נילסן (חברת מידע האוספת נתוני מכירות מקופות רשתות השיווק) לסיכום חודש מאי שהגיעו לידי “כלכליסט”, מכירות המשקאות הקלים בחודש האחרון עלו בשיעור של 7.4% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכמו ב־427 מיליון שקל. גם בכמות המשקאות שנרכשו נרשמה עלייה של 4.4%.

 

את העלייה במכירות ניתן ליחס לקניות מוגברות לקראת יום העצמאות שחל השנה במהלך חודש מאי. העלייה במכירות נרשמה אחרי ירידה כמותית קלה בשיעור 1.5% שנרשמה באפריל, זאת לצד עלייה במכר הכספי של הקטגוריה בשיעור 3.9%. הירידה הכמותית בחודש אפריל נגרמה בעיקר כתוצאה מירידה במכירות משקה הקולה. הירידה במכירות הקולה היא לא אירוע נקודתי, אלא ירידה שנמשכת מזה חודשים כחלק משינוי העדפות הצרכן.

 

העלייה במכירות המשקאות הקלים נרשמה למרות קמפיין אגרסיבי נגד משקאות ממותקים בו יצא משרד הבריאות לפני כחודשיים. הקמפיין התחיל בסוף חודש מרץ, אז שודר בפריים טיים של שלושת הערוצים המרכזיים (ערוץ 2, ערוץ 10 וערוץ 1) סרטון חריג של משרד הבריאות שנפתח בצילום של זוג ידיים מגישות כיבוד מתוק ושתייה קלה על מגש, כשעל בקבוק קולה נמצא הכיתוב "משקה מוגז — 30 כפיות סוכר". משרד הבריאות הודיע לציבור באמצעות תשדיר זה כי 43% מהסוכר שאנחנו צורכים מגיע ממשקאות ממותקים, והמליץ נוכח הסכנה הבריאות שבכך לשתות מים.

קוקה קולה (ארכיון). עלייה בצריכה למרות הקמפיינים קוקה קולה (ארכיון). עלייה בצריכה למרות הקמפיינים צילום: בלומברג

 

ימים ספורים אחר כך, משרד הבריאות השיק תוכנית לאומית למניעת סוכרת. אז גם התבטא שר הבריאות יעקב ליצמן ואמר כי למרות הלחצים שמופעלים עליו מצד תעשיית המזון שלא יתבטא נגד ג'אנק פוד וצריכת סוכר — הוא ימשיך לעשות את מה שלפי מדיניות משרד הבריאות טוב לציבור. כך, למרות מסע לחצים מצד יצרניות המשקאות הממותקים ובראשם החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה ישראל), הסרטון המשיך להיות משודר בטלוויזיה ואף זכה בפייסבוק לחשיפה של למעלה ממיליון גולשים. אך, המצב במאבק נגד החטיפים המלוחים היה שונה. הפצת סרטון של משרד הבריאות שעלה השבוע והציג חטיפים עתירי מלח כמוצרים שיש להמנע מצרכיתם, צומצמה בשל לחץ שהפעילה תעשייה המזון.

 

מלבד הנתונים על המשקאות הקלים, נתוני סטורנקס לסיכום מאי מתייחסים גם ליתר שוק המזון. על פי הנתונים, במהלך מאי רשם שוק המזון התאוששות מהירידה שאפיינה אותו בשלישון הראשון של השנה. כתוצאה מכך, עלו בחמשת החודשים הראשונים מכירות המזון, המשקאות, מוצרי טיפוח וחומרי ניקוי ב-1.7% והסתכמו ב-18.6 מיליארד שקל. העלייה הכספית היתה בשיעור גבוה מהעלייה הכמותית (1.1%), נתון המצביע על צמצום מבצעי הוזלות או התייקרויות שנרשמו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x