$
פרסום ושיווק

"אני לא חושב ששטחי המסחר בב"ש יצליחו"

אלי להב, שמכר את חלקו בגרנד קניון בבאר שבע למליסרון, בטוח שיש עודף מסחר בעיר ושרק הטובים ישרדו. הוא מחכה לראות מי יזכה בהצעה לרכישת מגה, ואם הוא ייכנס כשותף, לדבריו: "מה שבטוח - השם מגה לא יישאר"

אורנה יפת 08:5810.05.16

"אם אכנס כשותף במגה וככל שזה יהיה תלוי בי, בטוח שהשם מגה לא יישאר. עכשיו אני יושב על הגדר, מחכה לראות מי יזכה, בכמה ולמה, אם אני מתאים להיכנס כשותף ואיך זה יתנהל ומי יחליט מה קורה ברשת. אם אראה שאני יכול לעבוד קשה וגם ליהנות מזה קצת, אני אעשה את זה". כך אמר ל"כלכליסט" יזם הנדל"ן אלי להב.

 

על פי הערכות, כל אחד מבין הרוכשים הפוטנציאליים, מוטי בן־משה והאחים שבע, פנה ללהב והציע לו להתמודד איתו על רכישת מגה. להב מודה שהחזרה לקמעונאות זה כיוון שהוא שוקל, אך אומר כי האפשרות הזו מדירה שינה מעיניו. "אני לא חולם על מגה אבל קמעונאות זה המקצוע שלי. אני אוהב לשרת אנשים. הרכישה של מגה תאפשר להעסיק אנשים שעוד רוצים לעבוד אצלי. אני רואה את זה חזק לנג עיניי. לכל אדם יש ייעוד בעולם, ואם כולנו נברח איפה יהיו העובדים? מנגד, כשחשבתי על זה יותר מדי לא נרדמתי במשך יומיים. אמרתי לעצמי, בוא נמתין לראות מי יזכה ואולי הוא ירצה אותי, ואז פתאום נרדמתי בלילה. אם יהיה מצב שאני אהיה בפנים, שוב לא אירדם".

 

"בטוח אפשר להעלות את המכירות במגה"

 

להב התחיל בעולם הקמעונאות עם הרשת מחסני להב, שאותה מכר לחברת דן. "אני יודע לעשות את העבודה, וגם את מחסני להב פיתחתי ל־12 סניפים שרכשתי מרשתות

שנסגרו, והגדלתי את הפדיון באותם סניפים פי 10 ופי 15. אז נכון שעם יותר מ־120 סניפים אי אפשר לשחזר את ההצלחה הזו, אבל בטוח אפשר להעלות את המכירות במגה. במקרה של מגה, זה גם הענף שבו גדלתי ושאני נמצא בו לפחות 40 שנה, לכן זה מעניין", הוא אומר.

 

להב ייסד עם מליסרון את הגרנד קניון בבאר שבע, שנחשב לקניון הגדול בארץ הכולל כ־50 אלף מ"ר שטחי מסחר. להב, יליד באר שבע שגר בהרצליה פיתוח, מכר בשבוע שעבר את חלקו (50%) למליסרון תמורת 145 מיליון שקל, כאשר מליסרון תרכוש את מלוא אחזקותיו של להב בקניון ובמגרש סמוך ותהפוך לבעלת השליטה. "בחוזה עם מליסרון נקבע שבתוך שש שנים אני צריך למכור להם את חלקי. נוצרה הזדמנות להקדים את העסקה בשלוש שנים כי הם רצו לקנות ואני הסכמתי למכור, אז הם קנו את זה עכשיו".

 

בתי הקולנוע יצליחו, המסחר פחות

 

הקמתו של הגרנד קניון יצרה עודף שטחי מסחר בבאר שבע, שאליה אמורים להתווסף עוד שני מתחמי קניות ובילוי ענקיים שיכללו קומפלקסים של בתי קולנוע. הראשון יהיה פתיחתו בקרוב של מתחם ישפרו פלאנט ובשלב מאוחר יותר גם סינמה סיטי. להב, שמכיר היטב את עולם הקמעונאות, אינו צופה להם הצלחה רבה. "אני חושב שהקניונים החדשים שייפתחו יעבדו מצוין בתחום בתי הקולנוע ויעבדו בסדר בתחום האוכל והבידור, אבל אני לא רואה את המסחר מצליח בהם. אני לא רואה אדם קונה חולצה או שמלה ואחר כך נכנס לצפות בסרט. גם לא הגיעו לשם מותגים שאנשים מחפשים אותם. לא שמעתי שגייסו מותגים מהשורה הראשונה".

 

לדבריו, "ישפרו פותח מחוץ לעיר, ולכן מבחינת המסחר הוא לא יצליח. בתחום בתי הקולנוע הוא יעשה עבודה טובה כי אין פה קומפלקסים כמו בראשון לציון. בתי קולנוע חסרים בעיר, אבל במסחר יש עודף שטחים ורק הטובים ישרדו. בסוף צריך לזכור שבבאר שבע יש 210 אלף תושבים, אבל כשאני פתחתי את הגרנד פניתי בפרסומים ובפייסבוק לכל הנגב".

 

להב בגרנד קניון באר שבע. "כל בוקר חשבתי איך להביא עוד לקוחות" להב בגרנד קניון באר שבע. "כל בוקר חשבתי איך להביא עוד לקוחות" צילום: ישראל יוסף

 

לפני שחתם על חוזה המכירה ניהל להב מו"מ להכנסת שמונה סוחרים חדשים לקניון. רובם יצטרכו להמשיך את המשא ומתן מול מליסרון, אך גאוותו של הקניון על כניסתו בחודשים הקרובים של המותג סטרדווריוס מבית זארה לקניון. ג'ואי שוובל (גוטקס) בחר לסגור בגרנד קניון את חנות גאפ, המותג הבינלאומי של הקבוצה שפחות מצליח, ולהשיק במיקום שלה את המותג הצעיר החדש שהקבוצה מכניסה לארץ ואשר צפוי לפתוח חנות נוספת בעזריאלי תל אביב.

 

כיום 93% מהשטח של הקניון מאוכלס ו־3,200 מ"ר עדיין פנויים לשיווק. בשנה האחרונה נכנסו לקניון המותגים איב רושה, סטוק, מחסן היבואן (חנות זמנית), קופיז ואחרים.

 

אתה מרגיש את ההאטה בצריכה במכירות בגרנד קניון?

 "לפי המספרים שאני רואה בעיתונים רואים ירידה בצריכה, אבל מדי חודש אנחנו מראים צמיחה. כשנפתחו קניון מלחה והגרנד בחיפה, במשך חמש שנים לא היתה בהם נפש חיה. כדי שקניון יתבסס נדרשות לו חמש שנים. לכן גם הקניון שלנו עוד לא הגיע למיצוי המקסימלי שלו. יש לו עוד המון לאן להתרחב ולגדול. גם הביג וגם קניון הנגב קיימים 20 שנה, ולשנות הרגלים של אנשים זה לא פשוט; אבל מכיוון שזה קניון גדול שמרכז את כל המותגים במקום אחד זו ההצלחה, והצרכן בעינינו היה פקטור משמעותי. כל בוקר חשבתי איך להביא עוד לקוחות. אף פעם לא הסתפקתי במה שיש. אני יותר קמעונאי מאשר נדל"ניסט".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x