$
פרסום ושיווק

פוקס נפרדת ממרשה בלרינה ועוברת לאונליין

הקבוצה של הראל ויזל מכרה את חלקה במיזם הנעליים, 66%, תמורת 2.3 מיליון שקל וציינה שהמכירה יצרה לה "הפסד לא מהותי". בתוך שנה מתכוונת פוקס לפתוח אתר סחר לכל מותגי הקבוצה

אורנה יפת 08:2703.04.16

שלוש שנים לאחר הקמת מיזם הנעליים מרשה בלרינה מכר הראל ויזל את חלקה של פוקס בחברה. חברת בילי האוס (מפעילת חנויות בילבונג), אשר דרכה החזיקה פוקס במרשה בלרינה, מכרה את 66.7% המניות שהחזיקה במרשה לשרי אסף מלמוד, מייסדת המותג, בתמורה ל־2.3 מיליון שקל. הסכם המכירה נחתם ב־14 בינואר, והעברת המניות בוצעה במרץ עם העברת התשלום לחברת בילי האוס. בדו"חות החברה ציינה פוקס כי לבילי האוס נוצר הפסד "בסכומים לא מהותיים" בעקבות המכירה, מבלי שפירטה את גובה ההפסד.

 

מיזם הנעליים מרשה בלרינה הוקם בדצמבר 2012 בבעלות משותפת של בילי האוס וחברת קונטקט חיבורים עסקיים בבעלות הפרסומאי ארי מלמוד, שהחזיקה ב־33.3% ממניות מרשה. המיזם נוהל ותופעל על ידי אשתו של מלמוד, שרי, ועל ידי מייסדת בילבונג, אפי האוס, שהלכה לעולמה במאי האחרון.

דוכן נעלים של מרשה בלרינה בלונדון דוכן נעלים של מרשה בלרינה בלונדון

 

מרשה בלרינה פועלת בקונספט של דוכני נעליים במרכזי הקניונים שנמכרות במחיר אחיד של 100 שקל לזוג. ב־2013 הפעילה החברה 12 דוכנים בישראל ומכירותיה עמדו על 10.3 מיליון שקל. ב־2014 צמצמה החברה נקודות מכירה והפעילה שמונה סניפים בלבד, שמכרו בהיקף כספי של 12.3 מיליון שקל. הצפי להתפתחות המותג, כפי שדיווחה בעבר פוקס, היה להגיע לכ־35 סניפים בסוף שנת 2016 — יעד שלא הושג, וכיום מפעילה מרשה בלרינה שמונה דוכנים בישראל. כמו כן מפעילה החברה 11 נקודות מכירה בחו"ל, בין היתר בהונג קונג, סינגפור, דרום אפריקה, ארגנטינה, הפיליפינים, קפריסין, הונגריה וצ'כיה. בתחילת דרכה פעלה מרשה גם בקניונים בלונדון, בלגיה והונגריה, מדינות שבהן אינה פעילה כיום.

 

בתוך כך, ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת פוקס תפתח בתוך שנה אתר סחר מקוון לכלל מותגי הקבוצה. בחברה שוקדים על הקמת אתר מכירות בעזרת הידע של חברת אמריקן איגל העולמית. קבוצת האופנה תנסה לנצל את היתרון לגודל ואת מספר המותגים הרחב שלה כדי להגדיל את המכירות הקמעונאיות גם אונליין. ההשקעה בהקמת האתר מוערכת ב־1.5–2 מיליון שקל.

 

האתר של קבוצת פוקס ישלב מכירה של כלל המותגים, ויאפשר לקבל את המוצרים עם שליח עד הבית או לאסוף אותם מאחת החנויות. על פי התוכניות, בקבוצה מנסים לבנות את האתר במודל שיאפשר ללקוחות לבצע רכישה של כמה מותגים שונים ולאסוף את כולם מחנות אחת בלבד, במקום לאסוף כל פריט מחנות שונה. מדובר באופרציה מורכבת שדורשת לא מעט משאבים כספיים ואנושיים, אך בפוקס מבינים כי הם לא יכולים להישאר מאחור בזמן שכל מותגי האופנה המקומיים נכנסים בהדרגה לתחום האונליין. יתרה מזאת, המכירות המקוונות תופסות תאוצה, והצרכנים הישראלים מגבירים רכישות של פריטי אופנה מאתרים בינלאומיים.

 

כבר היום פונה אמריקן איגל העולמית באתר הסחר שלה לצרכנים ישראלים ומאפשרת משלוחים לישראל, וכן מפרסמת את מחיר הפריטים באתר גם בשקלים. תחת הכותרת "Hello Israel" מודיעה החברה לצרכנים הישראלים כי מעתה ניתן לשלם בכרטיס אשראי שיחויב במטבע ישראלי. בפברואר האחרון גם אתר נייקי העולמית — שפוקס היא אחת הזכייניות שלו בישראל — פתח את שעריו לצרכנים ישראלים ומאפשר לראשונה משלוחים לישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x