$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

עומס הקניונים בבאר שבע מייצר עודפים

ריבוי שטחי המסחר בבירת הנגב מתחיל לתת אותותיו: לכלכליסט נודע כי קניון מבנה באר שבע, לשעבר ONE פלאזה, משנה את אופיו למתחם אאוטלט

אורנה יפת 08:4014.03.16

אחרי קניון השדרה השביעית שלא הצליח לעמוד בתחרות הקשה בבאר שבע ושינה את הקונספט למתחם לייף סטייל, קניון נוסף בבירת הנגב משנה ייעוד. ל"כלכליסט" נודע כי קניון מבנה באר שבע, לשעבר ONE פלאזה באר שבע, הופך לקניון אאוטלט, לאחר שספג ירידה של עשרות אחוזים בפדיונות מאז נפתח הגרנד קניון של מליסרון ואלי להב. לדברי השוכרים שמפעילים חנויות בקניון, מאז 2013 ירדו הפדיונות בחנויות שלהם בין 25% ל־40%. לפי הנהלת הקניון שכר הדירה עומד על 230 שקל בממוצע למ"ר, אבל לדברי שוכרים, הם משלמים בין 100 ל־150 שקל למ"ר בעקבות הצניחה בפדיונות.

 

כעת, לאחר שלוש שנים, פנתה הנהלת המרכז לשוכרים והודיעה להם כי הוחלט להפוך את המתחם לחנויות אאוטלט, וביקשה שישנו את השילוט על החנויות ויכניסו לחנויות קולקציות מוזלות ועודפים. עוד הודיעה הנהלת הקניון לשוכרים כי תישא בעלות החלפת השילוט. המהלך יעלה לקבוצת מבנה כ־2 מיליון שקל, ויכלול קמפיין נרחב בשילוט חוצות, בעיתונות ובאינטרנט.

 

עם החנויות שכבר החלו לבצע את המהלך ניתן למנות את קבוצת פוקס שהסבה את חנויות פוקס ומנגו לחנויות עודפים, רשת האופנה S WEAR, חנות ורדינון, נעלי נמרוד, העין השלישית ועוד. "התחרות על שטחי המסחר בבאר שבע גורמת לכולם להפסיד. ONE פלאזה לא הצליח לעמוד בתחרות הזו. ממולו ישנו ביג באר שבע שעובד טוב יותר. נפתחו בעיר יותר מדי שטחי מסחר ביחס לגידול האוכלוסייה ובסופו של דבר כולם סובלים", אומר מנכ"ל של אחת הרשתות במתחם. "היו לי שתי חנויות שעבדו טוב, ומאז הפתיחה של הגרנד קניון שתיהן נפגעו בפדיונות.

 

"יש במבנה באר שבע 40% התרסקות בפדיונות מאז שנפתח גרנד באר שבע. יש בו גם מלא שטחים ריקים. ברגע שייפתח המרכז של ישפרו המצב יהיה גרוע יותר. גם בקניון של אלי להב ומליסרון השוכרים מפסידים כסף". שוכר נוסף סיפר כי "החנות שלי עובדת בסדר אבל לא כמו הביג ממול. עם הפתיחה של ישפרו באר שבע שגם בו יהיו בתי קולנוע, למבנה באר שבע תהיה תחרות עוד יותר קשה. כבר היום הוא מתקשה להתחרות כי ביג הוא גם מרכז פתוח שעובד יותר חזק ממנו".

 

הקושי שחווים שוכרי העיר בא לידי ביטוי גם בשכר הדירה הנמוך בבאר שבע. על פי הערכת השווי שפורסמה לגרנד באר שבע של מליסרון ואלי להב, שכר הדירה בו עומד על 144 שקל למ"ר, ונוסף לזה משלמים השוכרים 45 שקל למ"ר עבור דמי ניהול ו־4 שקלים נוספים למ"ר השתתפות בעלות תפעול החניה. הצפי הוא כי ב־2016 ימשיך הגרנד להציג גירעון תפעולי של 1.2 מיליון שקל, בין היתר מגרייסים והנחות בשכר הדירה וכן מתקצוב של שטחי מסחר ריקים בקניון.

 

קניון מבנה באר שבע. מצפים לעלייה בפדיונות לאחר המעבר לאאוטלט קניון מבנה באר שבע. מצפים לעלייה בפדיונות לאחר המעבר לאאוטלט

חטיבת מבנה מתחמי קניות נמצאת בבעלות החברות מבנה תעשיה, כלכלית ירושלים ודרבן. המתחמים של הקבוצה מאופיינים בכך שהם פתוחים ולא קניונים סגורים. המתחם בבאר שבע כולל 26 אלף מ"ר ויש בו חנויות אופנה, מסעדות, בתי קפה ומתחם בתי קולנוע של גלובוס מקס, הכולל 12 אולמות הקרנה. בין היתר פועלות במקום חנויות S WEAR, קסטרו, פוקס, רנואר, פקטורי 54, בלו בירד, הוניגמן, דלתא, פול אנד בר, מנגו, ורדינון, המשביר לצרכן וללין.

 

בקבוצה מביעים אופטימיות ומצפים לעלייה בפדיונות לאחר המעבר לחנויות אאוטלט. תמר הרציג־פלד, סמנכ"ל מבנה, אמרה: "לאור המציאות המסחרית בבאר שבע, ובמסגרת השינויים של החברה הכוללים בין היתר מיתוג מחדש חיפשנו דרך יצירתית לבדל עצמנו מהמתחמים בעיר. לאחר בדיקות נכחנו שבעיר אין מתחם אאוטלט".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x