$
פרסום ושיווק

חסם את השור: אייל מליס סוף סוף התגבר על אריק שור

לבעלי השליטה הסינים של תנובה הספיקו פגישות ספורות עם אייל מליס בשבוע שעבר כדי להחליט על מינויו למנכ"ל החברה במקום אריק שור. ספקים, מתחרים ובכירים בתנובה משרטטים קווים לדמותו של מי שבמשך שנים חסה בצלו של שור, וכעת צפוי לנהל את חברת המזון הגדולה בישראל

אורנה יפת 06:5818.01.16

ההיסטוריה המשותפת של מנכ"ל תנובה המפוטר אריק שור וממלא מקומו אייל מליס החלה לפני עשר שנים בחברת מוצרי הצריכה חוגלה קימברלי. מליס נקלט לעבודה בחברה ב־1991 ושימש בה במשך שנים בתפקידים בכירים, בהם מנהל חטיבת ההום קייר. הוא וארי מלמוד, שניהל אז את חטיבת הפרסונל קייר, סומנו כבעלי פוטנציאל לנהל את חוגלה. אך לבסוף הוחלט שהם צעירים מדי ולא מנוסים מספיק כדי להתמנות לתפקיד, וב־2005 הובא מבחוץ אריק שור לאייש את תפקיד המנכ"ל.

כניסתו של שור לחוגלה לא היתה קלה למליס ולמלמוד, שקיוו להתמנות למנכ"לים משותפים. מליס לא השלים עם המהלך, וב־2008 עזב את חוגלה ועבר לתנובה, שם התמנה למנכ"ל תשלובת החלב. שנה לאחר מכן, ב־2009, נקלט אריק שור בתנובה לתפקיד מנכ"ל החברה ‑ ושוב אייל מליס קיבל אותו מעליו. "הוא תמיד היה בצלו של אריק שור. שור הוא איש של אנשים ומחובר לאנשים וכולם הולכים אחריו חזק", אמר בכיר באחת מרשתות השיווק.

 

לא רצו התייעלות

 

המתיחות בין השניים הגיעה לשיא בחודשים האחרונים על רקע תוכנית ההתייעלות שניסה להוביל אריק שור, שלפיה יבוטל מטה תשלובת החלב, שבראשו עמד מליס, והוא יוכפף למנכ"ל תנובה. כעת, עם התמנותו של מליס למנכ"ל תנובה, הצפי הוא שמליס לא ימנה מנהל לתשלובת החלב, וכך בפועל מהלך ההתייעלות של שור יקרום עור וגידים. שכרו של מליס, כמנכ"ל תשלובת החלב, עומד על כ־100 אלף שקל בחודש ברוטו.

 

מטה ברייט פוד בשנגחאי מטה ברייט פוד בשנגחאי צילום: topnews.com.sg

 

בחודשים האחרונים ניסה אריק לשכנע את הסינים לקבל את תוכנית ההתייעלות שלו, אך אלה המשיכו להתעקש על שיפור התוצאות הכספיות בלי תוכנית התייעלות. הרצון של שור להכפיף את תשלובת החלב למנכ"ל תנובה הגביר את המתיחות בין מליס לשור, והדבר התבטא בהיעדרו של מליס מהשקת מחלבת תל יוסף החדשה. עם זאת, השניים המשיכו לעבוד ביחד על השוטף, נפגשו בישיבות הנהלה, טיפלו במשבר שפקד את הייצור של יולו.

 

מליס נפגש עם אנשי בעלת השליטה הסינית ברייט פוד פעמים ספורות בלבד לפני שמונה לתפקיד מנכ"ל תנובה. הפגישות ביניהם התקיימו בשבוע האחרון, בעת ביקורם של הסינים בארץ. לאחר הפגישות עם מליס קיימו הסינים את פגישת הפיטורים עם שור.

 

מחנות בחברת המזון

 

היחסים המתוחים בין מליס לשור הביאו ליצירת מחנות בחברת המזון. משיחות עם בכירים עולה כי מרבית אנשי ההנהלה היו מקורבים לשור, שמינה אותם לתפקידם. עם אנשים אלו נמנים אלי בן לולו, מנהל תשלובת המותגים; אייל ארד, סמנכ"ל מכירות של הקבוצה; גבי ויצמן, סמנכ"ל משאבי אנוש; גיא פרופר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ובנו של דן פרופר שהעניק לשור את פרס התעשייה רק בשבוע שעבר; ארז וולף, מנהל תשלובת הסחורות; יניב קמחי, מנהל שרשרת אספקה של מותגים וסחורות (לא משתייך להנהלה); אבינועם בן מוחה, מנהל תנובה שף; וסמנכ"לית התקשורת של קבוצת תנובה אלונה אריאלי, המכהנת בתפקיד מאז 2008. עם המקורבים ביותר לשור נמנה גם יו"ר ועד עובדי תנובה אחיאב שמחי שנפרד ממנו במכתב שהעביר לעובדים.

 

מליס לעומת זאת היה מקורב לענת גרוס שון, מנהלת חטיבת עסקים ושיווק בתשלובת החלב, לניקול אסיף, מנהלת הלשכה שלו, וליפתח בלוך, מנהל חטיבת ייצור ותפעול בתשלובת החלב. בתוך תנובה מתארים את מליס כמי שמגיע ראשון בבוקר לעבודה והולך אחרון, "הוא מנהל מיקרו ולא מנהל מאקרו". לדברי גורם נוסף, היתרון של מליס זה שהוא מכיר את תנובה מבפנים, ובעיקר את תשלובת החלב, שהיא עיקר הפעילות של תנובה. "אריק הוא מנהל בכל רמח איבריו. מליס הוא פחות איש של אנשים. אבל היתרון שלו זה שהוא מכיר את החברה ותשלובת החלב מהווה את עיקר הפעילות של תנובה. אז הכי טבעי לסינים לא לסכן את החטיבה הכי חשובה של החברה. הם לא צריכים עכשיו זעזוע נוסף בתנובה, אבל סביר להניח שאם הוא לא יעמוד בציפיות יגיע השלב הבא". גורם שמכיר את מליס מתקופת עבודתו בחוגלה אמר: "מליס הוא איש של פרטים. נותנים לו משימות והוא יודע למלא אותן. לא ברור כמה חזון יש לו. לא עושה רושם שהוא הביא את תשלובת החלב למקומות חדשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x