$
פרסום ושיווק

משרד החקלאות נגד הקמעונאים: מחיר העוף ירד, אך המחיר לצרכן לא ירד בהתאמה

המשרד קבע כי המחיר המומלץ לצרכן של עוף טרי שלם לא יעלה על 19 שקל לק"ג. שר החקלאות: "מחובתנו לספק לאזרח מידע שקוף וברור". מאתר מייסופרמרקט עולה כי הרשתות דווקא עומדות ברף שנקבע

נורית קדוש 13:2516.12.15

משרד החקלאות יוצא נגד הקמעונאים וטוען כי למרות שמחיר העוף ירד, ההוזלה לא הועברה לצרכנים. לטענת משרד החקלאות, המחיר שגובה מגדל העופות ירד ב-15%, אך המחיר לצרכן לא ירד באותו היחס. מנתוני המשרד עולה כי לאחר הורדת נושא הפטם מחוק ההסדרים, התחייבו החקלאים להוריד את מחיר העוף ב-10%.

 

בפועל החקלאים אכן הורידו את המחיר ב-15%, אך ההוזלה לא באה לידי ביטוי במחיר העוף לצרכן, כיוון שרשתות השיווק והמשחטות לא הורידו מחירים בהתאמה. בעקבות כך, החליט המשרד לקבוע כי המחיר המומלץ לצרכן נע בין 16.5 ל-19 שקל לק"ג עוף טרי שלם הנמכר במעדנייה.

 

זאת על פי תחשיב שנערך במשרד וממנו עולה, כי החקלאי מקבל 6.5 שקל לק"ג בשר עוף, עלות השחיטה במשחטה נאמדת בכ-2 שקל לק"ג, ובשער המשחטה נמכר ק"ג עוף בכ-12שקל לק"ג.  לדעת כלכלני המשרד, בתוספת מרווח קמעוני סביר ומע"מ, המחיר לצרכן לא צריך לחצות את רף ה-19 שקל לק"ג עוף טרי שלם ארוז.

 

כרעי עוף (ארכיון) כרעי עוף (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

שר החקלאות אורי אריאל מסר: "מחובתנו לספק לאזרח מידע שקוף וברור, בכדי לסייע בידו לקבל החלטות צרכניות נבונות, עתה ההחלטה בידי הצרכן. צרכנות נבונה מסייעת להפחית את יוקר המחיה. המחיר שנדרש קונה לשלם בחלק מהחנויות בגובה 21 שקל לק"ג לעוף ארוז הינו מופרז ולא הוגן". מבדיקה באתר מייסופרמרקט עולה כי הרשתות דווקא עומדות ברף המחירים שקבע המשרד והמחיר לק"ג עוף שלם נע בין 14.9 שקל ברשת רמי לוי, דרך 17.9 ברשת ויקטורי, 18.9 בשופרסל ובמגה ו-19.9 ברשת יינות ביתן.

 

צריכת הפטם השנתית הממוצעת לנפש בישראל עומדת על 44-42 ק"ג לנפש, בהיקף שנתי של 450 אלף טון ל-500 אלף טון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x