$
פרסום ושיווק

רשות השידור לא תיסגר לפני מרץ 2016

ראש הממשלה שמשמש גם שר התקשורת הפיץ תזכיר חוק לפיו הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש תידחה שוב לסוף מרץ הבא. בינתיים יורחבו הסמכויות של המנכ"ל הזמני אלדד קובלנץ שיוכל להעסיק עד 400 עובדים ולרכוש הפקות קנויות

אופיר דור 22:1014.07.15

ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו הפיץ היום (ב') למשרדי הממשלה תזכיר חוק לפיו הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש תדחה עד סוף חודש מרץ 2016. התאריך המקורי להקמת התאגיד החדש וסגירת רשות השידור במסגרת החוק שיזם השר גלעד ארדן היה סוף מרץ 2015. אולם עד כה כבר נדחה תאריך זה בחצי שנה והתאגיד החדש אמור היה לקום בסוף ספטמבר.

 

 

כעת נתניהו החליט על דחייה נוספת בשישה חודשים נוספים עד למרץ שנה הבאה. תזכיר החוק יצטרך להיות מונח על שולחן הכנסת ולעבור בשלוש קריאות במליאה על מנת לשנות את החוק הקיים.

 

בנוסף, כולל התזכיר החדש שנוסח על ידי השר אופיר אקוניס הרחבה של הסמכויות שיש למנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ. לפי החוק הקיים, קובלנץ יכול למנות עד 20 עובדים במסגרת הקמת התאגיד. אולם כעת מורחבות הסמכויות שלו והוא יוכל לגייס עד 400 עובדים חדשים לתאגיד – יותר מחצי מכמות העובדים המתוכננת לתאגיד.

 

אלדד קובלנץ, המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי צילום: אוהד צויגנברג

 

לפי החוק הקיים, המנכ"ל הזמני לא אמור לעסוק ברכישת תוכן אלא רק בצדדים התפעוליים והטכניים של הקמת תאגיד השידור. אולם תזכיר החוק קובע כי המנכ"ל הזמני יוכל לרכוש הפקות חיצוניות שיעלו לשידור בתאגיד הקיים. שינויים אלו אמורים לזרז את הקמת התאגיד, אך הם גם חוטאים למטרת החוק המקורית לפיה המנכ"ל הזמני לא אמור להיות האיש שיבנה אותו בפועל אלא מנכ"ל קבוע שיבחר על ידי הדירקטוריון של התאגיד.

 

התזכיר גם מעגן באופן חוקי את הביטול של אגרת הטלוויזיה. בפועל האגרה כבר בוטלה כיוון שנתניהו וארדן לא אישרו הוצאת דרישות אגרה ל-2015, אך כעת הביטול נכנס לתוך החוק באופן רשמי. המימון להמשך פעילות רשות השידור בחצי השנה הקרובה יגיע מתקציב המדינה.

 

נראה שתזכיר החוק נועד להתמודד בעיקר עם סירובו של נתניהו לאשר את מינויו של דירקטוריון תאגיד השידור הציבורי עם היו"ר גיל עומר, שבחרה ועדת האיתור בראשות השופט בדימוס עזרא קמא. נתניהו מבקש שליטה על בחירת חברי הדירקטוריון.

 

כך מאפשר החוק להתקדם עם הקמת התאגיד החדש בלא שהדירקטוריון יכנס לתפקידו. עם זאת, לא ברור עדיין כיצד נתניהו יכשיר מהלך שייתן לו סמכויות גדולות יותר במינוי הדירקטוריון בסופו של דבר.

 

בניגוד לחוק הקיים, התזכיר מאפשר גם לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק רשות השידור, להקטין את מצבת העובדים ברשות במהלך החצי שנה הקרובה. כבר כעת החל תהליך גדול של פרישה מרצון ברשות בו צפויים לעזוב מאות עובדים מתוך מעל 1,500 עובדי הרשות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x