$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

רשות השידור החדשה: התקציב קיים, סמנכ"ל הכספים מתעכב

מנכ"ל זמני מונה, משרד האוצר הקצה 300 מיליון שקל, אך תהליך מינוי סמנכ"ל כספים לתאגיד השידור הציבורי החדש רחוק מלהסתיים. עד שייבחר, לא ניתן לעשות כל שימוש במימון

אופיר דור 08:1030.04.15

לפני חג הפסח אושר סופית מינויו של אלדד קובלנץ למנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי החדש, הגוף שאמור להחליף את רשות השידור. קובלנץ, שמשמש במקביל כמנכ"ל הטלוויזיה החינוכית, אמור להכין את התשתית להקמת התאגיד החדש כולל שכירת 20 עובדים ראשונים, רכישת ציוד ובחירת המבנים שבהם הוא יתאכלס. אלא שכרגע הסמכויות של קובלנץ מוגבלות מאוד והוא אינו יכול להוציא כספים כלל.

 

 

משרד האוצר אמנם הקצה סכום גבוה של 300 מיליון שקל לצורך הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש, אלא שעל פי נוהלי השירות הציבורי, ניתן להשתמש במימון זה רק בחתימה של מנכ"ל התאגיד הזמני וסמנכ"ל הכספים שלו. רק שכרגע אין לתאגיד סמנכ"ל כספים, ופרסום המכרז למציאת סמנכ"ל מתעכב כבר שבועות ארוכים.

 

הסמנכ"ל ייבחר על ידי ועדת שתכלול את קובלנץ כמו גם את השופט בדימוס עזרא קמא, שעמד בראש ועדת איתור לבחירת המנכ"ל הזמני ודירקטוריון התאגיד, לצד שני חברים נוספים מאותה ועדה.

 

 

השר גלעד ארדן מודיע על הרפורמה ברשות השידור. גם ההסתדרות תהווה מכשול השר גלעד ארדן מודיע על הרפורמה ברשות השידור. גם ההסתדרות תהווה מכשול צילום: ששון תירם

 

על פי החוק, תאגיד השידור הציבורי צריך להתחיל לפעול עד 1 באוקטובר השנה, בתוך פחות מחצי שנה. במועד זה אמורה רשות השידור להיסגר רשמית ואגרת הטלוויזיה להתבטל. כל דחייה מעבר לתאריך זה דורשת תיקון חקיקה. השר הממונה על רשות השידור ויוזם הרפורמה בשידור הציבורי גלעד ארדן הצהיר בתחילת השנה כי למרות הקשיים התאגיד יוקם בזמן. אלא שככל שעובר הזמן, נראה שמדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית, במיוחד לאור הבחירות המוקדמות והתהליך הארוך של הקמת ממשלה.

 

תהליך השיפוץ של מתקן חדש שיאכלס את אולפני הרדיו והטלוויזיה של התאגיד החדש צפוי להימשך כשנתיים לפחות. כך שהדרך היחידה לעמוד ביעד היא שהתאגיד החדש יפעל מאותם מבנים שמהם פועלת רשות השידור. הכוונה המקורית היתה לבצע הפרדה מוחלטת, כך שהמתקנים הוותיקים יועברו למדינה ויימכרו והגוף החדש יעבור למבנים אחרים, אך כעת נבחנים גם רעיונות אחרים.

 

כמו כן נראה שההעברה בין רשות השידור לתאגיד החדש תצטרך להיות הדרגתית יותר, והתאגיד ייקח על עצמו רק חלק מהאחריות בתחילה.

 

לפי הערכות, ההסתדרות גם היא לא אמרה את המילה האחרונה בכל הנוגע לסגירת רשות השידור. ההסתדרות מתנגדת נחרצות לתהליך, ואף שחתמה על הסכמים עם המדינה בנוגע לפיטורי עובדי הרשות, היא תשמח לסכל את התהליך. עד כה, למשל, לא הגיעה המדינה להסכמים הנוגעים לפרישת עובדי הטלוויזיה החינוכית, שגם היא אמורה להיסגר בתהליך.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x