$
פרסום ושיווק

מי נתן לכם רישיון? ברשות השנייה ממהרים לצנן את ההתלהבות של ערוץ 10

ברשות השנייה מבהירים כי לערוץ יש עוד דרך ארוכה לעבור לפני קבלת הרישיון, שלא תצלח אלמלא ישיג משקיע עד סוף מאי. הסכום המינימלי שדורשים בערוץ: 150 מיליון שקל

אופיר דור 09:0229.04.15

"בעצם לא הרבה השתנה במצבו של ערוץ 10", כך אומרים בכירים ברשות השנייה בהתייחס להחלטת המועצה משלשום, ומבהירים כי המועצה לא אישרה מתן רישיון לערוץ ל־15 שנה אלא רק קבעה כי הוא כשיר לבקשת רישיון, ויקבל אותו אם יעמוד ברשימה ארוכה של תנאים. ההיסטוריה היחידה שנרשמה היא שמועצת הרשות השנייה דנה לראשונה בבקשת ערוץ 10 לרישיון, דיון שלא התקיים עד היום בשל חובות עבר שהיו לערוץ.

אף שהרשות השנייה הציבה לערוץ 10 דדליין לעמידה בהתחייבויות לקבלת רישיון עד 31 במאי, לא מן הנמנע כי גם הפעם יסתיים המירוץ רק בסוף יוני, אז מסתיימת הארכת הזיכיון שקיבל. יו"ר מועצת הרשות השנייה אוה מדז'יבוז' מצהירה כי אין בכוונתה לקדם שוב חקיקה להארכת הזיכיון של ערוץ 10, אם הוא לא יעמוד בדרישות כפי שקרה בסוף 2014.

 

רשימת התנאים, כאמור, ארוכה. ראשית, ערוץ 10 צריך להגדיל את הערבויות הבנקאיות שלו ל־44 מיליון שקל. בנוסף צריכים בעלי המניות להעמיד כתבי התחייבות של 10 מיליון שקל, ולהעמיד ערבויות של 17 מיליון שקל שיבטיחו כי הוא ישלים את חובות התוכן שצבר. מעבר לכך יצטרך הערוץ לשלם למדינה 16.8 מיליון שקל עבור הארכות זיכיון, לקבל אישור מראש הממשלה המכהן כשר התקשורת להישאר באפיק 10, ולהעביר לידי גורם כלשהו את 25% מהמניות שמוחזקות בנאמנות מאז עזב רון לאודר ב־2013.

 

כדי לעמוד בכל ההתחייבויות הללו יצטרך הערוץ ככל הנראה להכניס משקיע חדש. זאת מכיוון ששני בעלי המניות הקיימים, יוסי מימן (51%) וארנון מילצ'ן (24%), אינם מזרימים כסף במשך שנים. בערוץ משדרים כי גם ללא משקיע יוכלו לעמוד בדרישות, והוא אמנם מדווח על רווחיות בחודשים האחרונים, אך קשה להאמין שיש לו הון זמין לכל התנאים.

 

גם בכל הנוגע למשקיעים ראוי להתייחס לדברים בזהירות. במהלך המאבק האחרון להישרדותו, הצהירו בערוץ 10 רשמית כי שלמה נחמה, יו"ר בנק הפועלים לשעבר, עומד להיכנס להשקעה בערוץ, מה שלא קרה עד היום. הפעם דברים אמנם נראים אחרת, אך גם בתחום הזה שום דבר לא סגור, ולרשות השנייה לא הגיעה שום בקשה רשמית לשינוי בעלות.

 

יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10 ומתן חודורוב, יו"ר ועד העובדים יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10 ומתן חודורוב, יו"ר ועד העובדים צילום: אוראל כהן

 

כרגע יש שני שמות על הפרק, לאחר שתיא תקשורת, החברה־האם של אולפני הרצליה בשליטת עמי גניגר, פרשה מהמירוץ. הפרסומאי ואיש העסקים אילן שילוח חתם למעשה לפני כמה חודשים על הסכם עקרונות מול מימן ומילצ'ן, שלפיו הוא יקבל 100% ממניות הערוץ תמורת 150 מיליון שקל במזומן ובערבויות. בכל מקרה החוק מתיר אחזקה של 51% מהמניות מערוץ מסחרי בידי בעל מניות אחד, לכן שילוח יכניס משקיעים נוספים.

 

אלא שבמקביל מתקיים משא ומתן בין אנשי מימן לקבוצת RGE בבעלות לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי. קבוצת RGE טרם הגישה הצעה רשמית לרכישה, אך אם היא תציע סכום גבוה יותר משילוח - השליטה תעבור אליה. אם בלווטניק וגלעדי לא יגישו הצעה משלהם, שילוח נחוש לממש את האופציה שיש לו לקניית הערוץ. רכישת הערוץ על ידי בלווטניק וגלעדי מסובכת יותר, ותצטרך לקבל אישור של רשות ההגבלים העסקיים ומועצת הכבלים והלוויין בשל אחזקתם בערוצי הספורט והילדים. כרגע אף אחד מהגורמים הרשמיים עוד לא בטוח מה האחזקה שמותר ל־RGE לקנות בערוץ 10.

 

כל מה שערוץ 10 צריך לעשות כדי לקבל רישיון:

 

44 מיליון שקל - הגדלת הערבויות הבנקאיות

10 מיליון שקל - התחייבויות מבעלי המניות

17 מיליון שקל - ערבויות לכיסוי חובות התוכן

16.8 מיליון שקל - תשלום עבור הארכת הזיכיון

קבלת אישור משר התקשורת - להשתמש באפיק 10 ובסימנים המסחריים הקשורים בו

העברת 25% מהמניות - שמוחזקות בנאמנות לגורם כלשהו

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x