שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

טרייביטש חוזר: בעלי טיב טעם לשעבר פותח שוק בוטיק

5 שנים אחרי שמכר את השליטה בטיב טעם יקים קובי טרייביטש שוק גורמה במגדל מאייר בתל אביב בשיתוף מנכ"ל איקאה הפורש שלומי גבאי וזכיין נייקי דובי שניידמן. השוק, שייפתח בתוך שנה, אמור להזכיר את מתחם איטלי בשדרה החמישית

נורית קדוש ואורנה יפת 07:1013.08.14

קובי טרייביטש, מייסד טיב טעם, חוזר לתחום המזון חמש שנים אחרי שמכר את השליטה ברשת המזון שהקים. ל"כלכליסט" נודע כי טרייביטש מקים בהשקעה של יותר מ־20 מיליון שקל מתחם קולינרי מתחת למגדל מאייר, בפינת הרחובות רוטשילד ואלנבי בתל אביב.

 

 

שותפיו של טרייביטש במיזם, שצפוי להיפתח בתוך שנה ולכלול דוכני גורמה במתחם מקורה, הם מנכ"ל איקאה הפורש שלומי גבאי וזכיין נייקי דובי שניידמן, ששיתף פעולה עם טרייביטש כמנכ"ל טיב טעם. היזמים מעוניינים לפתוח במקום שוק גורמה שיזכיר את שוק בוקריה בברצלונה ואת מתחם Eataly בשדרה החמישית בניו יורק. רשת המעדניות דין אנד דלוקה אמורה להיות השראה לעיצוב המתחם.

 

הבעלים יפעילו בעצמם חלק מהדוכנים בשוק

 

המתחם החדש ישתרע על 1,500 מ"ר, שטח שכבר הושכר (שיווק הפרויקט טרם החל). על פי התוכנית ייפתחו במתחם, שיפעל גם בשבתות, 40 דוכנים של בשר, גבינות, דגים, שוקולד, פירות, אלכוהול, פרחים ועוד. כל דוכן אמור להשתרע על 40–15 מ"ר - חלק מהם יכללו בר ומקומות ישיבה ואחרים ימכרו מוצרים בטייק אוויי.

 

היזמים צפויים לתעל את הידע הקמעונאי שצברו בשנים האחרונות בתחום המזון ולהפעיל בעצמם חלק מהעסקים במקום. זאת לצד הניהול של המתחם בפועל. המרכז לא צפוי לכלול רשתות גדולות של בתי קפה או מזון מהיר, ובכוונת היזמים לכלול בו אך ורק עסקים קטנים שמציעים מוצרי גורמה כדי לשמור על ייחודו הקולינרי. כחלק מאסטרטגיה זאת הבעלים צפויים להעניק לכל אחד מהמפעילים בלעדיות בתחום המזון שישווק, כך שלא יפעלו בשוק שני דוכנים מאותו הסוג.

בשלב זה טרם נקבע שכר הדירה הממוצע שייגבה מבעלי דוכנים במתחם, אך ניתן להעריך כי הוא לא יירד מרמות שכר הדירה הנהוגות בשוק האוכל בנמל תל אביב - כ־1,000 שקל למ"ר בממוצע.

 

לפחות על פי התוכניות המוקדמות שוק הגורמה ברוטשילד אמור להיות מעוצב ברמה גבוהה יותר מהשוק הקולינרי הפועל בנמל תל אביב. סטודיו ירון טל (בבעלות אחיו של ארז טל) אמור לעצב את המתחם.

 

מיקומו של המתחם באחד מצירי התנועה המשמעותיים ביותר בתל אביב ובלב זירת ההתרחשויות התרבותיות בעיר אמור לתרום לו, הן מבחינת תנועה והן מבחינת עניין.  

 

קובי טרייביטש. מתכוון להפעיל את המתחם בשבתות, כמו הסניפים של טיב טעם קובי טרייביטש. מתכוון להפעיל את המתחם בשבתות, כמו הסניפים של טיב טעם צילום: שלום בר טל

 

קהל היעד של המרכז אמור לכלול את עובדי המשרדים והבנקים הממוקמים במתחם רוטשילד, המהווה את הסיטי של תל אביב, את דיירי הרחובות הסמוכים ובהם דיירי מגדל מאייר עצמו, את המבקרים בשדרה במהלך היום ואת אלה המבלים באזור בשעות הערב. בזה שונה המתחם משוק האוכל בנמל תל אביב או מהשוק במתחם שרונה, שאליהם נדרש הקהל להגיע באופן מיוחד.

 

גורם בענף המזון ציין כי ההישג הגדול של היזמים הוא המיקום של הפרויקט. "אי אפשר להשיג בתל אביב שטחים פנויים למסחר, וכאן מדובר ב־1,500 מ"ר במקום המבוקש ביותר. הצמידות למגדל מאייר תאפשר ליזמים לשווק את המתחם בקלות יחסית תמורת שכר דירה גבוה".

 

בונים על תחרות פחותה מבנמל

 

על פי בדיקה שערך לקראת שיווק המתחם תמיר בן שחר ממשרד הייעוץ השיווקי צ'מנסקי בן שחר, בימי חול עוברים בשדרות רוטשילד 175–200 אלף איש, בהשוואה לנמל תל אביב, שאליו מגיעים כ־23 אלף איש ביום חול. גם כוח הקנייה שלהם גדול יותר.

 

גם מבחינת היקף התחרות הצפוי באזור נראה כי למתחם רוטשילד יתרון על פני שוק המזון בנמל. על פי נתוני צ'מנסקי בן שחר, בסביבת התחרות של הנמל (כולל שכונות צפון תל־אביב) פועלים סופרמרקטים בשטח של כ־24 אלף מ"ר ושטחי הסעדה בשטח של כ־20 אלף מ"ר. בסביבת רוטשילד, לעומת זאת, פועלים סופרמרקטים בשטח של 2,500 מ"ר בלבד (טיב טעם, ויקטורי ושלוש חנויות של רשת PM:AM), ולצדן מסעדות ובתי קפה בשטח כולל של 6,200 מ"ר.

 

 

דובי שניידמן, לשעבר מנכ"ל טיב טעם דובי שניידמן, לשעבר מנכ"ל טיב טעם צילום: תומריקו

 

טרייביטש, שמחזיק כיום בחברה לשיווק של פירות וירקות לחו"ל, ייסד את טיב טעם בשנת 1989 והפך אותה מחנות בשוק הכרמל לרשת ארצית המתמחה במזון גורמה (חלקו לא כשר), שפועלת בשבת. לפני חמש שנים הוא מכר את השליטה ברשת לחגי שלום מחברת הארגז, ובשנים האחרונות דילל את אחזקותיו ברשת לכ־10%.

 

שלומי גבאי, לשעבר מנכ"ל איקאה שלומי גבאי, לשעבר מנכ"ל איקאה צילום: ענר גרין

 

שניידמן כיהן כמנכ"ל טיב טעם תחת טרייביטש במשך חמש שנים, ועם סיום כהונתו פנה לעסקים פרטיים והפך לזכיין של מותג נייקי בישראל. לפני שעבד בטיב טעם ניהל את סקאל ספורט.

 

השותף השלישי, שלומי גבאי, כיהן כמנכ"ל איקאה במשך כעשור עד חודש מרץ האחרון, אז הודיע על פרישתו. לגבאי ניסיון קמעונאי רב, שצבר בין היתר בהקמת סניפי איקאה בראשון לציון ובקריית אתא ובהקמתה מחדש של חנות איקאה בנתניה, לאחר ששריפה שפרצה בה לפני שלוש וחצי שנים הביאה להריסתה.

 

מגדל מאייר, שמקימה חברת ברגרואין, הוא בגובה 37 קומות. המגדל הוא הפרויקט הראשון של אדריכל־העל ריצ'רד מאייר בארץ.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x