$
פרסום ושיווק

דן פרופר: "תעשיית המזון לא אחראית לכל דבר, גם לא להפצצה באיראן"

לדברי יו"ר אסם, "אנחנו אף פעם לא נוריד מחיר מיד אחרי שיורד חומר הגלם, אלא משתדלים לראות מה המגמה"

שלי פריצקר 14:3705.11.12

יו"ר חברת אסם דן פרופר אינו סבור שעליית המחירים קשורה לרגיעה בביטויים הפומביים של המחאה החברתית. 

בכנס משותף ל-BDO זיו האפט ומשרד עו"ד גולדפרב זליגמן, נשאל פרורפר עד כמה עליות המחירים בעיתוי הנוכחי קשורה לזה שהמחאה הצרכנית דעכה וענה: "אני רוצה לומר שהשאלות נובעות ממצב הרוח ושהתקשורת יצרה בעם ושמה לה למטרה להציג את תעשיית המזון כאחראית לכל מה שקורה כאן. לא תעשיית המזון אחראית וגם אם מחר יפציצו את איראן, גם לזה אנחנו לא אחראים”.

 

מנחה הכנס, הכתב הכלכלי של ערוץ 10 מתן חודורוב: אבל לפי בנק ישראל מחירי המזון גבוהים בממוצע מה-OECD.

"צריך לראות מה הבסיס להתייקרות, מאז המחירון הקודם שעשינו לפני 22 חודשים מחיר התירס עלה ב-50%, מחיר הבוטנים עלה ב-71%, החיטה עלתה ב-58% ושמן החמניות ב-33%, הדלק עלה. אם זה קורה מישהו צריך לשלם על חומרי הגלם. מעבר לזה מחיר המים עלה ב-25% ותעשיית המזון צורכת הרבה מים. אני לא רואה שמישהו תוקף את תאגידי המים, יותר נוח לתקוף את האשל על המדף.

 

"מצד שני גם תאגידי המים נתמכים על מקורות ומישהו צריך לממן את תשדירי הפרסום של מקורות. ואני הולך עכשיו לחברת חשמל שם עדיין מחפשים 1.4 מיליארד שקל ויש סיבות למה העלו את המחיר.

 

"עכשיו נשווה לחו"ל, שאני מייצר קטשופ אני משלם יותר מאשר יצרן בחו"ל על רסק העגבניות. מה גם שהיינץ מיובא ללא מכס כך שקושרים את ידי פעמיים. ליצרן המזון אין שליטה על המחיר לא בארץ ולא בחו"ל, באותה רשת עצמה יש פערים וליצרן אין שליטה על זה, גם בארה"ב יש פער בין היקר לזול וזו השוואה לא נכונה”.

 

חודורוב: לאורך השנה האחרונה נמנעתם לספוג את ההפרש, השאלה אם עכשיו העלתם בגלל שזיהיתם שהכוח הצרכני נחלש?

"השיקול שלנו תמיד היה להתחלק בהתייעלות שלנו עם הצרכן ובעל המניות. אנחנו אף פעם לא נוריד מחיר מיד אחרי שיורד חומר הגלם, אלא משתדלים לראות מה המגמה. אני מבטיח לך שברגע שמחירי הגלם ירדו הצרכן ירגיש את זה בכיס”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x