$
פרסום ושיווק

המיזוג בין כמעט חינם ליינות ביתן הגיע לשלב ההכרעה; החתימה אחרי ט' באב

מקורבים לנחום ביתן, המתכוון לרכוש את כמעט חינם, מעריכים שהעיכוב העיקרי בחתימה נובע מהאיסור ההלכתי לחתום על עסקאות בימי "בין המצרים"

גיל קליאן 08:2623.07.12

עסקת הרכישה של רשת כמעט חינם על ידי יינות ביתן נכנסת לישורת האחרונה: גורמים המקורבים לעסקה סיפרו ל"כלכליסט" שעד תחילת השבוע הבא, לכל המאוחר, צפויה העסקה להיסגר - לכאן או לכאן.

 

כמה גורמים סיפרו ל"כלכליסט" כי העסקה כבר סגורה, אך החתימה מתעכבת מסיבות של מסורת: נחום ביתן, בעליה של רשת יינות ביתן, לא רוצה לחתום על העסקה לפני ט' באב, בגלל האיסור ההלכתי לחתום על עסקאות בימי "בין המצרים".

 

נחום ביתן בעלי יינות ביתן נחום ביתן בעלי יינות ביתן צילום: אביב חופי

 

מסיבה זו, לפי אותם גורמים, העסקה צפויה להיחתם אחרי ט' באב, כלומר מ־29 ביולי ואילך. הגורמים מספרים כי הצדדים הסכימו על ביצוע הרכישה לפי שווי של 380 מיליון שקל לצים שיווק הבורסאית, המחזיקה ב־34 סניפים של כמעט חינם ובחברה להפצת פירות וירקות. בסוף יום אתמול עמד שווי השוק של צים שיווק על כ־324 מיליון שקל. ההערכות הן כי החברה תימחק מהמסחר לאחר ביצוע העסקה.

 

האחים צים רוצים את הכסף במזומן

 

אולם גורמים אחרים המקורבים לעסקה מספרים כי בין הצדדים קיימות מחלוקות אשר עלולת לטרפד את העסקה בסופו של דבר. לפי אותם גורמים, האחים עדי ורני צים, בעלי השליטה בצים שיווק, דורשים שהעסקה תיעשה לפי שווי של 420 מיליון שקל לחברה, וכן דורשים לבצע אותה בתשלום אחד במזומן. כמו כן יש מחלוקות בין הצדדים על השאלה האם המשרדים של החברה הממוזגת יפעלו בבניין שנמצא בבעלות האחים צים, וכן האם יינות ביתן תעסיק את כל עובדי כמעט חינם, מה שיחסוך משני הצדדים תשלומים של פיצויי פיטורים.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", המימון לעסקה צפוי להיות בנקאי, כאשר חלקו של בנק הפועלים אמור לעמוד על 200 מיליון שקל לפחות. לא מן הנמנע כי בנקים נוספים יתגייסו לממן את המיזוג ובכל מקרה, רכיב ההון העצמי של נחום ביתן בעסקת הרכישה צפוי להיות נמוך.

 

אף ששני הצדדים הכחישו בעקביות את קיומו של המו"מ, הוא מתנהל כבר כמה שבועות ורק ב־11 ביולי תמה מסכת ההכחשות, אז דיווחה צים שיווק לבורסה כי היא מנהלת מגעים למיזוג עם "צד ג'". דיווח זה הגיע בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" על כך שעובדי כמעט חינם בסניף סגולה שמעו כי הרשת נמכרה ליינות ביתן. ככל הנראה מדובר היה בשמועות בלבד, אך שמועות אלו אילצו כאמור את כמעט חינם להודות לראשונה בקיומו של המו"מ עם יינות ביתן.

 

 

מחירי דיסקאונט על חשבון העובדים?

 

בתוך כך נודע כי ארבעה עובדים לשעבר של כמעט חינם הגישו תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה בתוך בקשה להפוך את התביעה לייצוגית.

 

העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד רונן קינן, טוענים כי באופן שיטתי, הרשת לא שילמה להם תוספת עבור שעות נוספות. כך למשל, אחת התובעות אשר שימשה קופאית ולאחר מכן אחראית על קופאיות, טוענת כי אף שהרשת עצמה קבעה כי חודש העבודה מורכב מ־186 שעות, היא עבדה 200, 250 ואף 300 שעות עבודה, אך לעולם לא קיבלה את התוספת הקבועה בחוק עבור שעות נוספות, אלא רק שכר מינימום לשעה.

 

התובעים קוראים לכל עובדי החברה להצטרף לתביעה, ומעריכים את הנזק הכולל ב־7 השנים שקדמו להגשת התביעה ב־4.2 מיליון שקל.

 

מכמעט חינם נמסר: "לחברה לא ידוע על תביעה שכזו. אם וכאשר יגיע כתב תביעה בנדון, נגיב בהתאם".

 

ואילו באשר למיזוג, מצים שיווק לא נמסרה כל תגובה; מיינות ביתן נמסר: "אנחנו לא מאשרים. נעדכן כשיהיה מה לעדכן".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x