• תפריט
פרסום ושיווק

הפרימיום יוגורט מתבסס בנישה חדשה

עם עשרה סניפים בשנה וחצי, רשת המיצים re:bar רוכבת על שני טרנדים, היוגורטי והבריאותי, וסוחטת מהחלב כל שקל

אורנה יפת 08:5621.08.08

בזמן שתל אביב נשטפת בטרנד היוגורטריות, שחלקן אף הפכו כבר לרשתות, צמחה בשקט יחסי רשת, המציעה משקאות על בסיס יוגורט טבעי ויוגורט פרוביוטי עם פירות ותוספות.

 

הרשת, שנוסדה רק לפני כשנה וחצי, מונה כבר עשרה סניפים. לאחר שביססה את מעמדה באזור המרכז, היא פועלת עכשיו להתרחבות לכל הארץ. "עד עכשיו הידקנו את הקונספט של הרשת", מסביר תומר הרפז (35), אחד הבעלים. "עכשיו, במקביל לחיזוק ולהקמת סניפים חדשים במרכז, אנחנו יוצאים אל הפריפריה במטרה להגיע לפריסה ארצית".

 

את יריית הפתיחה במאמץ הזה יסמן הסניף בגרנד קניון בחיפה, שייפתח בתחילת ספטמבר; לרשת כבר חוזים חתומים להקמת סניפים גם בקניון עזריאלי החדש במודיעין, בקניון שרונים בהוד השרון ובסינמה סיטי בהרצליה. עד סוף 2009, מבטיחים ב־re:bar, תקים הרשת 12 סניפים נוספים; היעד האסטרטגי הגדול יותר הוא 30 סניפים.

 

re:bar מפעילה שלושה פורמטים קמעונאיים, שכולם מעוצבים בירוק טבעי: ברים בקניונים, ברים בחדרי כושר, וחנות רחוב אחת המוגדרת בשלב זה כפיילוט, ברחוב אבן גבירול בתל אביב. "אין עוד רחובות כמו אבן גבירול", מסביר חפץ את העובדה שהברים מוקמים בעיקר בקניונים ולא ברחובות הערים. לדבריו, הרשת מגלגלת כ־12 מיליון שקל בשנה והיעד ל־2009 הוא להגיע ל־25–30 מיליון שקל.

 

 

מימין: תומר הרפז אלדן ניסמבאום ואיתמר חפץ מימין: תומר הרפז אלדן ניסמבאום ואיתמר חפץ צילום: אוראל כהן

 

"הגידול של הרשת הוא גידול אורגני", מסביר חפץ. "כל הסניפים מציגים בכל חודש צמיחה של 20% בממוצע, וכיוון גידול נוסף הוא פתיחת סניפים חדשים".

 

"אהבה לעסקים ולמזון"

re:bar הוקמה בסוף 2006 על ידי הרפז (35), איתמר חפץ (35), אלדן ניסנבאום (37) ונמרוד מדר, שותף לא פעיל; שלושת הראשונים מחזיקים כל אחד 30% מהרשת, ומדר מחזיק ב־10% הנותרים.

 

הרפז וחפץ הכירו כאשר עבדו בחברת הייעוץ האסטרטגי POC, שבה שימש הרפז כמנכ"ל. אחרי פרישתם עבד חפץ בחברת ייעוץ באוסטרליה, והרפז ניהל חברה בתחום המחצבים ושימש כדירקטור במשרד הפרסום אדלר חומסקי & ורשבסקי, מתוקף הכרותו עם אייל חומסקי.

 

"הרעיון להקים דווקא רשת משקאות על בסיס יוגורט נולד משילוב של אהבה לעסקים ולמזון", מספר הרפז. "איתמר ואני אוהבים את עולם המזון ואוהבים לאכול. איתמר גם התחתן עם דיאטנית. כולנו מודעים לתרבות הלייפסטייל ולמדנו ליהנות ממזון בריא.

 

"זיהינו קהל הולך ומתעצם, שמודע למה שהוא מכניס לגוף. צרכנים כבר לא שואלים כמה קלוריות, אלא אם המזון מועשר או אם יש בו סידן. ברור לנו שזה לא טרנד, אלא מגמה מתמשכת של תזונה בריאה יותר ומודעות גבוהה לקשר בין תזונה, גוף ונפש".

 

את הכסף להקמת החברה הם הביאו בעצמם לאחר שהתלבטו אם לצרף משקיע פיננסי. את ההשראה לקונספט השיווקי ולמוצרים הם קיבלו מרשת בוטס הפועלת באוסטרליה ומג'מבה ג'וס האמריקאית שגם הווארד שולץ, מייסד סטארבקס, שותף בה. "עמדנו בפני דילמה האם להביא רשת מחו"ל או לפתח רשת ישראלית בעצמנו", אומר הרפז. "הבנו שברמת הקונספט אנחנו יכולים להביא ערך מוסף, ורצינו להיות הבעלים של המותג".

 

לדבריו, הרשת שונה מהיוגורטריות המתחרות גם בכך שהיא מפתחת את היוגורט באמצעות מחלבת גד ועל פי מתכון ייחודי. "היוגורט הוא פרי פיתוח שלנו", הוא מתגאה. "זה היוגורט היחיד שהוא פרוביוטי ומועשר בסידן. המתחרים משתמשים באבקת יוגורט, ולא ביוגורט טרי". הוא מספר עוד שתפריט המשקאות פותח על ידי שף, נטורופת, שתי תזונאיות ומהנדס מזון, וגם אשתו של חפץ, שהיא דיאטנית במקצועה, נמנתה על יועצי התפריט.

 

בכלל, לדבר עם השניים זה כמעט כמו לדבר מומחים פרה־רפואיים. "התפריט שלנו מבוסס על תוספי תזונה נטורופתיים כמו ויטמינים, חומצה פולית, סידן וצמחי מרפא. זה ההבדל בינינו לבין המתחרים. אנחנו לא נמכור ברשת תוספות כמו שוקולד, סירופים ממותקים או בוטנים מסוכרים. אצל המתחרים יש חלבה; אצלנו שמים טחינה גולמית, אגוזים, פיסטוקים ודבש, ומזה עושים חלבה".

 

המשקאות ברשת, הם אומרים, תוכננו לענות על צרכים פונקציונליים, כגון צורך באנרגיה, רענון, חיוניות או מרגוע. "אנחנו רוצים לעזור ללקוחות להגיע מחדש למקום הטוב שלהם. זה בדיוק הקונספט: re זו ההזדמנות כאן ועכשיו להשלים את מה שאיבדת, ולהמשיך את היום במיטבך".

 

"בקיץ 2009 נפתח גם בפעילות בחו"ל"

הרפז טוען המחירים, שנעים בין 19 ל־22 שקל לכוס משקה, הם נמוכים במובהק. "כשבנינו את הקונספט הייתה לנו דילמה אמיתית בתמחור", הוא אומר. "רצינו להיות 'פרימיום נגיש', להביא את בשורת הבריאות להמונים, וכדי להגיע אליהם אתה לא יכול להיות יותר מדי יקר. מצד שני, לא רצינו לרדת נמוך מדי, וליפול למיצוב נמוך".

 

למה אתם לא מפרסמים?

חפץ: "בתחילת הדרך נעזרנו בחברת Open, שבנתה עבורנו את הקונספט הראשוני. כיום יש צוות פנימי של גרפיקאית ופרסומאית".

 

הרפז: "אנחנו לא מפרסמים כאסטרטגיה, אלא משקיעים בנקודות המכירה. כדי להבין מה אנחנו מציעים צריך להתנסות במשקה, וזה עובר מפה לאוזן. בעתיד נפרסם במגזינים בתחום הבריאות והלייפסטייל".

 

יש כוונה לייצא את קונספט הברים לחו"ל?

 

הרפז: "בהחלט. בנינו את התשתית של החברה באנגלית, במטרה לנהל עסק גלובלי. בקיץ 2009 תהיה תחילת פעילות בינלאומית. גם אם יש מקום להתרחבות נוספת בארץ, אנחנו מעדיפים להפנות את תשומת הלב ליציאה לחו"ל".

 

את הפעילות בחו"ל, הם אומרים, יעשו בשותפות מלאה; אין להם כוונה לתת לקבוצות חיצוניות לנהל אותה בעבורם. "קיבלנו פניות מאנשי עסקים בארה"ב וסין, פנתה גם חברה גדולה מתחום המזון שיש לה פעילות בישראל, אבל אנחנו רוצים להיות שותפים בחברה בחו"ל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x