סגור
בצלאל מכליס מנכל אלביט מערכות
בצלאל (בוצי) מכליס מנכ"ל אלביט מערכות (Photo: Elad Gershgoren)

אלביט מערכות ביצעה בנאסד"ק גיוס ענק של 512 מיליון דולר בהנפקת מניות

החברה הנפיקה 1.37 מיליון מניות במחיר של 371 ד' למניה - איבדה 6.5% במסחר המאוחר בנאסד"ק בעקבות המהלך; את ההנפקה הובילו בנק אוף אמריקה, ג'פריס, ג'יי פי מורגן, מורגן סטנלי והחתם הישראלי ברק קפיטל; לדברי המנכ"ל מכליס, כספי הגיוס ישמשו להרחבת תשתיות החברה באירופה ובפיתוח טכנולוגיות קיימות של אלביט, למשל "בתחום הלייזר האווירי"

אלביט מערכות ביצעה הלילה גיוס הון ענק של 512 מיליון דולר בנאסד"ק בהנפקה של 1.37 מיליון מניות - הן נמכרו במחיר של 371 דולר כל אחת.
בעקבות הגיוס נפלה המניה ב-6.5% במסחר המאוחר בנאסד"ק, למחיר מניה של 370 דולר, המשקף לה שווי שוק של 18 מיליארד דולר.
את ההנפקה הובילו בנק אוף אמריקה, ג'פריס, ג'יי פי מורגן, מורגן סטנלי והחתם הישראלי ברק קפיטל שמתמזג עם בנק לאומי. הגיוס הגדול האחרון של אלביט היה בהיקף דומה של 1.9 מיליארד שקל, ובוצע ב-2021 - ואולם אז היא ביצעה זאת בגיוס חוב, עם הנפקת אג"ח.
בגיוס הלילה אלביט מנצלת עלייה של 50% במחיר המניה בשנה האחרונה, על רקע העלייה החדה במכירות של התעשיות הבטחוניות בכלל ושל החברה בפרט.
אלביט הציגה שלשום בדוחות שלה רווח של 107 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2025 - הרווח הרבעוני השני בגודלו אחרי הרבעון הרביעי ב-2008 (אז עמד על 128.6 מיליון דולר). הכנסות החברה ברבעון עמדו על 1.9 מיליארד דולר וצבר ההזמנות על 26 מיליארד.
חלק מהותי מהצמיחה נבע מהמכירות למערכת הביטחון בישראל, שהיו אחראיות על 32% מההכנסות - מול המכירות לאירופה שהניבו 24% מההכנסות. העסקאות של אלביט מערכות באירופה בוצעו על רקע המלחמה באוקראינה והמשך ההתחמשות של מדינות היבשת.
בשיחה עם כלכליסט אמר מנכ"ל אלביט בצלאל (בוצי) מכליס כי הגיוס מהלילה "יאפשר לאלביט להגדיל את הסחירות שלה לקראת הקפיצה האסטרטגית הבאה שלה".
לדבריו, כספי הגיוס אמורים לשמש את החברה להרחבת תשתיותיה באירופה במטרה למצות את מכירותיה ביבשת. "יש באירופה פוטנציאל גדול מאד ואנחנו רוצים למצות אותו בין השאר באמצעות מחקר ופיתוח וטכנולוגיות אחרות שיש לאלביט, בהם בתחום הלייזר האווירי".
מכליס אמר עוד כי "ארבעת הבנקים הגדולים בעולם השתתפו בהנפקה והיו ביקושים של פי 3 ממה שביקשנו לגייס, מה שמהווה תעודת אמון משמעותית בחברה ובאסטרטגיה שלה".
סה"כ 24% מכלל המכירות של אלביט ברבעון הראשון היו בשוק האירופי והסתכמו ב-457 מיליון דולר – עלייה של כ-20% לעומת הרבעון הראשון של 2024.
הביקושים החזקים באירופה מהווים ביטוי להימשכות מרוץ החימוש ביבשת שהחל לפני כשלוש שנים שנים עם פרוץ המלחמה בין רוסיה לאוקראינה.
מוקדם יותר השבוע, עם פרסום דוחות אלביט לרבעון הראשון אמר מכליס כי "אירופה ממשיכה לזמן לנו הזדמנויות אדירות, כשאנחנו פרוסים בה היטב עם חברות בנות, ועסקת משגרי הרקטות עם גרמניה היא רק קצה קצהו של הפוטנציאל. הגדלת תקציבי ההתחמשות של המדינות החברות בברית נאט"ו ל-5% מהתל"ג תפתח לנו עוד הזדמנויות רבות שם".