סגור

נסיגה נוספת בשקל: הדולר מתחזק ל-3.59 שקלים, היורו ב-4.05

לאחר הירידה החזקה בשקל אתמול: הדולר מטפס ב-1% מול המטבע המקומי, היורו מתחזק ב-0.5%; בעולם המגמה מתהפכת: לאחר  ירידה חדה של כמעט 1% בדולר מול סל המטבעות אתמול, הוא נסחר בעלייה של 0.4%

ירידה נוספת בשקל, שאיבד גובה גם אתמול: הדולר מטפס ב-1% ל-3.59 שקלים, היורו עולה ב-0.5% ונסחר ב-4.05 שקלים.
בשווקים העולמים הדולר עובר לירוק, לאחר שלושה ימים במינוס כולל הירידה החדה במטבע האמריקאי אתמול: הדולר אינדקס (מול ששת המטבעות המובילים) עולה ב-0.4% ל-100.3 נקודות; היורו יורד ב-0.6% ל-1.127 דולר; הפאונד יורד ב-0.1% ל-1.34 דולר.
אתמול איבד הדולר אינדקס כמעט 1%, לצד זינוק בתשואות אג"ח ארה"ב, על רקע חקיקת התקציב החדשה שצפויה לעבור בקונגרס - ושמדאיגה את המשקיעים בשל ההערכה כי היא תגדיל מהותית את חובות המדינה.
"יש מעבר כללי החוצה מנכסי מקלט אמריקאים, בין השאר בגלל הצעת החוק לתקציב" אמר יוג'ין אפשטיין (Eugene Epstein), ראש המסחר והמוצרים המובנים במאניקורפ (Moneycorp). "עוד לפני הצעת החוק, כבר היה לנו יחס חוב לתוצר חמור שמאיץ למעלה", הוסיף אפשטיין.
לפי ההערכות בשוק החקיקה החדשה תוסיף בין 3 ל-5 מיליארד דולר לחוב הפיסקאלי של ארה"ב. "הורדות מס שאינן מלוות בצמצם ההוצאות בתקציב יפעילו לחץ גדול על הגירעון, שיתקרב ל-7% מהתוצר. התוצאה של החקיקה תהיה תוספת של מהותית לעומס החוב של ארה"ב, שכבר עומד על 36.2 טריליון דולר", אמרה קאת'י ג'ונס, האסטרטגית הראשית של השקעות האג"ח בענקית הברוקראז' צ'ארלס שוואב.
"תוסיף לכך את מתיחות הסחר מול יפן וסין, המחזיקות הגדולות של אג"ח ממשלת ארה"ב, וזה רק יוצר כאב ראש בשוק - והמשקיעים מגדילים את הפרמיה על האג"ח לטווח ארוך. יש תמחור מחדש מול מצב שבו יש חוב שילך ויעמיק עם יותר אי ודאות", הוסיפה ג'ונס.