סגור
פאנלים סולאריים של אנלייט
פאנלים סולאריים של אנלייט (Enlight website)

שלוש שנים אחרי רכישת קלנרה האמריקאית אנלייט קוצרת את הפירות בארה"ב

מכירת 44% מצבר הפרויקטים סאנלייט בישראל וחיבור פרויקט הדגל בארה"ב הזניקו את תוצאות חברת האנרגיה המתחדשת ברבעון הראשון של 2025. אנלייט לא צופה השפעה משמעותית של מדיניות המכסים של טראמפ עליה

שלוש שנים אחרי שרכשה 90% מקלנרה האמריקאית בכ־390 מיליון דולר, אנלייט מתחילה לקצור פירות. חיבור פרויקט הדגל Atrisco בארה"ב בספטמבר הניב לחברה הכנסות נוספות של 13 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה, ויחד עם פרויקט נוסף, שהניב ברבעון הכנסות של 2 מיליון דולר והטבות משותפי מס בארה"ב, החברה רשמה ברבעון הכנסות של 34.8 מיליון דולר בארה"ב, זינוק של 673% לעומת הרבעון המקביל.
מנכ"ל אנלייט גלעד יעבץ אמר לכלכליסט כי "אנחנו חברה שמפתחת פרויקטים, ולכן לא קנינו את הפרויקטים המניבים של קלנרה, אלא את אלה שבשלבים מוקדמים יותר. ההכנסות בארה"ב צפויות לגדול בשנים הבאות עם חיבור פרויקטים נוספים".
הכנסות אנלייט ברבעון הראשון היו 130 מיליון דולר, צמיחה של 39% לעומת הרבעון המקביל. ה־EBITDA המתואם הגיע ל־132 מיליון דולר, זינוק של 84% לעומת הרבעון המקביל וגבוה בכ־8 מיליון דולר (4%) מתחזיות האנליסטים. מדובר ברבעון החמישי ברציפות שבו אנלייט עוקפת את תחזיות האנליסטים בשורת ה־EBITDA המתואם. הרווח הנקי זינק ב־316% והגיע ל־102 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 24 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל.
השיפור ברווח הנקי נובע מעלייה של 28 מיליון דולר בהכנסות ורווח של 80 מיליון דולר ממכירת צבר הפרויקטים סאנלייט. בינואר מכרה אנלייט להראל ולעמיתים 44% מצבר הפרויקטים בישראל לפי שווי 119 מיליון דולר. השיפור ברווח קוזז בחלקו עקב עלייה של 17 מיליון דולר בהוצאות התפעול ו־10 מיליון דולר בהוצאות המימון.
אנלייט גם אשררה תחזיות ל־2025, והיא צופה הכנסות של 510-490 מיליון דולר ו־EBITDA מתואם של 380-360 מיליון דולר. היקף החזקות אנלייט בפרויקטים מניבים הוא 3 FGW (נתון שמשקלל את ההספק של הייצור והאגירה), מתוכם 44% באירופה, 29% בישראל ו־27% בארה"ב. אנלייט רושמת גם הצלחה תפעולית משמעותית בישראל. היקף הכנסות החברה בארץ עמד על 42.9 מיליון דולר, עלייה של 51% לעומת הרבעון המקביל.
מניית אנלייט אומנם ירדה ב־5.9% לאחר כניסת טראמפ לבית הלבן, אך בחברה פחות חוששים ממדיניות המכסים שלו. באנלייט מציינים כי 95% מהתור לחיבור מתקנים לרשת החשמל בארה"ב הם של אנרגיה מתחדשת. לגבי המכסים שהוטלו אמר יעבץ: "ברבעון האחרון ראינו עמידות גבוהה מאוד שלנו למכסים, בעיקר בזכות אסטרטגיית הרכש בארה"ב, שכללה גיוון ספקים וירידה בתלות בסין. אנו נתמקד בחברות שראינו בהן סיכון נמוך למכסים, כמו מהודו ומארה"ב עצמה".
לפי החברה, כ־8% בלבד מעלות הציוד לפרויקטים החדשים, בהיקף 1.7 מיליארד דולר, חשופים למכסים בסין, ובנוסף היא מנהלת מו"מ להתאמת מחירי החשמל לשינוי בעלויות ההקמה. במתקני האגירה רוכשת אנלייט 80% מהסוללות מ־TESLA, שעיקר ייצורה בארה"ב, ולכן החשיפה נמוכה.