סגור
מימין אמיר שלכט שחר תמרי ו ניר דבי מייסדי גלובל-אי גלובל אי Global-e
מייסדי גלובל-אי
השורה התחתונה

הצמיחה מרשימה, ההוצאות יורדות והמניה צנחה ב-50%. אולי יש כאן הזדמנות?

גלובל אי הישראלית המעניקה ללקוחותיה פתרון end-to-end למסחר מקוון בינלאומי לא הסבה נחת למשקיעים. מצד שני בתמחור הנוכחי היא מהווה אופציית השקעה מעניינת 

לפני שבועיים פרסמה חברת גלובל-אי הישראלית את הדוח הכספי לרבעון הראשון של שנת 2025, בו אישררה את התחזית לשנת 2025 והודיעה כי הסכם שיתוף הפעולה שלה עם Shopify חודש לשלוש שנים. ובכל זאת, היא סיימה את יום המסחר בירידה של 19%.
הסיבה העיקרית לכך הייתה שבמסגרת ההסכם החדש, ירדה גלובל-אי מסטטוס של ספקית בלעדית של Shopify לספקית מועדפת ופתחה למתחרים פלח שוק אשר מהווה 35% מהכנסותיה של גלובל-אי. למרות זאת, להערכתנו מדובר בעסק מצוין שמצריך העמקה, וזאת למרות ירידה של 50% במחיר המניה על רקע מלחמת הסחר ואי הוודאות בשאלת המכסים והשפעתם על המודל העסקי של החברה.
גלובל-אי נוסדה ב-2013 על ידי ניר דבי, אמיר שלכט ושחר תמרי, המכהנים כיום כנשיא, מנכ"ל ו-COO בהתאמה. החברה מציעה פלטפורמה אשר מאפשרת לסוחרים ומותגים למכור את מרכולתם לכמעט כל צרכן בעולם בצורה פשוטה, מבלי שיצטרכו להתאים את פעילותם למורכבות הלוגיסטית והרגולטורית הכרוכה במסחר חוצה גבולות.
בין לקוחותיה ניתן למצוא שמות מוכרים כמו Allsaints, Alo Yoga, Marc Jacobs, Marks & Spencer, Logitech, אדידס, ו-Skims. החברה מהווה Merchant of Record עבור לקוחותיה, כלומר היא נחשבת למוכרת המוצר באופן פורמלי בכל הנוגע לסוגיות משפטיות, מיסויות, ביטוחיות וכיו"ב ומאפשרת משלוח מוצרים מ-39 שוקי מוצא אל מעל ל-200 יעדים.
גלובל-אי מציגה תכונות רבות שאנו מחפשים במניה: היא מחזיקה בנתח של כ-5 מיליארד דולר במונחי GMV) Gross Merchandise Value) משוק המסחר האלקטרוני חוצה גבולות (cross-border E-commerce) אשר מוערך במעל לטריליון דולר; צומחת בקצב דו-ספרתי גבוה (הכנסותיה צמחו מ-136 מיליון דולר בשנת 2020 ל-750 מיליון דולר בשנת 2024 וצפויות להגיע למיליארד דולר בשנת 2025); הוצאותיה כאחוז מסך ההכנסות נמצאות במגמת ירידה בשלוש השנים האחרונות, מאז השלימה שתי רכישות אסטרטגיות; התזרים החופשי הוכפל בין 2023 ל-2024; והיא מנוהלת בצורה מעולה על ידי שלושת המייסדים , אשר תנאי השכר שלהם ואחזקותיהם במניות החברה (כ-7% מהון המניות של החברה יחד) מיושרים עם האינטרסים של בעלי המניות. כמו כן, מדובר באנשי מקצוע שמכירים היטב את השוק שבו הם פועלים.

הצעת הערך של גלובל-אי

הפלטפורמה שגלובל-אי מספקת מעניקה ללקוחותיה פתרון end-to-end שכולל לוקאליזציה של אתר הקניות (מעבר לתרגום והמרת מטבע, גלובל-אי מציעה אמצעי תשלום שונים בהתאם להעדפות הצרכנים הזרים), ניהול אופרציית השילוח, המכס והמס באמצעות שותפים לוגיסטיים, ובניהול תהליך ההחזרות וההחלפות.
בתמורה, הסוחרים משלמים לגלובל-אי אחוז מסוים מכל עסקה שהיא מנהלת עבורם, בהתאם לשירותים שהעניקה באותה עסקה. ה-database של העסקאות מאפשר לחברה להציע ללקוחותיה תובנות מבוססות נתונים, כך שהם חווים לרוב צמיחה משמעותית בהכנסותיהם, לעיתים בעשרות אחוזים.
מאז הקמתה, התמקדה גלובל-אי בלקוחות גדולים, אך בשנת 2022 ביצעה מהלך אסטרטגי במטרה לפנות לעסקים קטנים ובינוניים, במסגרתו רכשה שתי חברות מתחרות: Borderfree, המהווה מנוע צמיחה חדש של פעילות שיווקית (demand generation); ו-Flow Commerce אשר מספקת שירותי cross-border לפלח ה-SMB.

החפיר

המאפיין העיקרי של גלובל-אי הוא שהשירות שהיא מספקת "דביק" ברמה גבוהה, כתוצאה מהיותו mission critical ובעל עלויות מעבר גבוהות ורגישות נמוכה למחיר מצד הלקוחות. לקוחות החברה מעידים כי אינם מעוניינים לבחון מעבר לשירות מתחרה כיוון שמדובר במשימה מרתיעה, הן טכנית והן מבחינת שיבוש פוטנציאלי של פעילות המכירה.
תכונות אלה באות לידי ביטוי בשיעור שימור הלקוחות (GRR) אשר עומד על 97% ובשיעור הגידול בלקוחות (NRR) אשר עומד על 123%. כל אלה משתלבים לחפיר כלכלי משמעותי שמעניק לגלובל-אי יתרון תחרותי בר קיימא, כל עוד היא תדע לתחזק אותו.

הקשר עם Shopify: מערכת יחסים סימביוטית

השותפות עם Shopify, המחזיקה בכ-13% מהון המניות של גלובל-אי, היא אבן יסוד באסטרטגיה של גלובל-אי, אשר מציעה לקמעונאים הפועלים על-גבי פלטפורמת Shopify שני פתרונות: הראשון הוא פתרון ה-third-party שמיועד ללקוחות הגדולים יותר של גלובל-אי, אשר מתקשרים בנפרד עם Shopify ועם גלובל-אי; השני הוא פתרון ה first-party, ובו מציעה גלובל-אי את שירותיה תחת השם Shopify Managed Markets במודל של white label לעסקים אמריקאיים קטנים ובינוניים שפעילות המכר שלהם מבוססת על Shopify.
כ-35% מסך הכנסותיה של גלובל-אי מגיעות מלקוחות ה-third-party וכ-5% מסך הכנסותיה הם מלקוחות ה-first-party, נתון שהמשקיעים מצפים לראות צמיחה משמעותית בו.
למרות ש-Shopify היא בעלת מניות משמעותית בגלובל-אי, עד לאחרונה עוגנה מערכת היחסים המסחרית ביניהן בהסכם קצר-טווח שהוארך משנה לשנה.
לאחרונה, בסמוך לפקיעת תוקף החוזה, הודיעה גלובל-אי כי חתמה על הסכם מסחרי חדש מול Shopify, שמאגד בתוכו את שני הפתרונות ויהיה בתוקף לשלוש שנים. אליה וקוץ בה: בהסכם החדש "שונמכה" גלובל-אי ממעמד של נותנת שירות third-party בלעדית לסטטוס של "מועדפת", שמשמעותו כניסת מתחרים שינסו לנגוס בפלח השוק שאחראי ל-35% מהכנסותיה של גלובל-אי.
המתחרה העיקרית של גלובל-אי היא ESW (לשעבר eShopWorld) שבבעלות חברת Asendia, אשר פונה לשוק האנטרפרייז ובין לקוחותיה L'Oréal, Calvin Klein, Levi's, Tarte ועוד. לפי ההערכות בשוק, הכנסותיה דומות לאלה של גלובל-אי אך היא צומחת בקצב איטי ממנה. מתחרים נוספים צפויים לנסות ולזכות בנתח שוק על חשבון גלובל-אי וביניהם Swap Commerce, Reach, Glopal, Globalshopex, Zonos, Flavorcloud, Shipmonk, Webinterpret ועוד.

מה צופן העתיד לגלובל-אי?

מאז ההנפקה, מניית גלובל-אי מאופיינת בתנודתיות גבוהה ולא מסבה נחת למשקיעים עם תשואה כוללת של 26% בלבד. בשנים האחרונות היא נסחרה במכפילים שנעים בין 6 ל-11 על ההכנסות ו-83-34 על התזרים, ולמרות צמיחה מרשימה של 30% בהכנסות, כיום המניה נסחרת במכפיל 4 על ההכנסות ו-21 על התזרים לשנת 2026. התכווצות זו במכפילים מבטאת את חששות השוק לגבי עתידה של החברה ועומק החפיר שלה, אשר סובבים בעיקר סביב מערכת היחסים עם Shopify.
להערכתנו, עלייה במכפילים העתידיים ובמחיר המניה תלויה בשלושה גורמים עיקריים: המשך ביצוע מוצלח מצד ההנהלה שיתבטא בצמיחה ב-GMV ושמירה על take rate בשיעור של 15%; הסרת איום המכסים; ושמירה על מקומה של גלובל-אי בפלטפורמה של Shopify אל מול התחרות שצפויה להיכנס.

אוראל לוי הוא מייסד Anek Capital ויועץ חיצוני למור קרנות נאמנות. סייע להכנת הכתבה עידן סרי, אנליסט ב-Anek Capital

האמור לעיל מובא למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין בו כדי להוות ייעוץ או שיווק השקעות או ייעוץ מס כדי להוות תחליף לייעוץ כאמור בידי גורם מוסמך עפ"י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן אין בו כדי להחליף את שיקול הדעת של הקורא או כדי להוות הצעה או הזמנה לבצע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. קבוצת מור ו/או Anek Capital מחזיקות ו/או עשויות להחזיק ו/או למכור במסגרת פעילותן השוטפת, ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים של החברה הנסקרת, והן עשויה לקיים קשרים עסקיים נרחבים ומגוונים עם החברה הנסקרת, למועד מסמך זה ו/או במועדים אחרים, ובין היתר משום כך ולאור האמור לעיל עשוי להיות לקבוצת מור ו/או ל-Anek Capital ו/או נושאי המשרה שלהן ו/או מנהליהן ו/או עובדיהן ו/או מי מטעמן עניין אישי בנכסים ו/או בחברות ו/או בניירות הערך המוזכרים בכתבה. האמור מבוסס הערכה בלבד ועשוי שלא להתממש או להתממש באופן חלקי או שונה מהמתואר. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. קבוצת מור ו-Anek Capital אינן מתחייבות להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור ולא תהיינה אחראיות בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש בכתבה זו, אם יגרמו, ואינן מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.