סגור
העיתון הדיגיטלי
27.03.25
מוטי בן משה
בעלי רבוע כחול מוטי בן־משה. ממשיך לקיים מגעים עם המוסדיים בנושא (צילום: אוראל כהן)

בוטלה האספה לאישור תנאיו של מוטי בן משה כיו"ר דור אלון

גם המוסדיים לא מבינים מתי מוטי בן־משה ישן, כשבעלי רבוע כחול מכהן כיו"ר ומנכ"ל הקבוצה, וגם כיו"ר החברות־הבנות. הוא ביקש לאשר את תנאי העסקתו בדור אלון, שהיו מביאים את היקף המשרה שלו ל־215% ואת עלות שכרו לעד 13 מיליון שקל בשנה. אך המוסדיים התנגדו 

מוטי בן־משה חשב שאין בעיה עם משרה בהיקף של 215%, אבל נראה שהגופים המוסדיים חושבים אחרת, ולפחות בינתיים הצדדים לא הגיעו להסכמות.
דור אלון, שרצתה לאשר את תנאי הכהונה של בעל השליטה כיו"ר, נאלצה כבר פעם אחת לדחות את אספת בעלי המניות שבה היתה אמורה להתקיים הצבעה בנושא, וכעת ביטלה את כינוסה לגמרי. זאת לצורך מיצוי המגעים מול המוסדיים, שמהווים את בעלי מניות המיעוט בחברה.
בן־משה הוא בעליה (100%) של חברת ההחזקות אלון רבוע כחול, ובאמצעותה הוא בעל השליטה בחברות הציבוריות רבוע כחול נדל"ן (56%, ו־2% נוספים ישירות) ובחברת הדלק והקמעונאות דור אלון (83% אלון באמצעות רבוע כחול, ו־2% ישירות). באלון רבוע כחול הוא מועסק כיו"ר וכמנכ"ל ב־69.8% משרה, ובמקביל מכהן כיו"ר רבוע כחול נדל"ן ב־80%.
בדור אלון הוא החל לכהן מינואר שעבר כיו"ר. שנה מאוחר יותר, בינואר 2025, זימנה החברה אספת בעלי מניות שלה, על מנת שאלה יצביעו על אישור תנאי הכהונה שלו כיו"ר ב־65% משרה, בדיעבד עבור השנה שחלפה וקדימה לשנתיים הקרובות. אם אלה היו מאושרים, בן־משה היה מכהן בשלוש החברות בהיקף משרה לא סביר של 215%.
בן־משה מבקש לקבל עבור משרתו בדור אלון דמי ניהול בהיקף שנתי של 1.6 מיליון שקל, ולהם לצרף מענק שנתי בתקרה של 1.1 מיליון שקל. נתוני השכר שלו ב־2024 באלון רבוע כחול טרם דווחו, אך על סמך תנאי העסקתו ב־2023, ניתן להעריך כי דמי הניהול השנתיים שלו יגיעו לעלות שנתית של כ־3.1 מיליון שקל, כאשר מדיניות התגמול מתירה לו מענק בתקרה של 2.7 מיליון שקל.
מכיוון שאלון רבוע כחול אינה חברה ציבורית, אישור מענק בחריגה מהמדיניות אפשרי בקלות יחסית, וב־2023 בן־משה קיבל מענק של 2 מיליון שקל בחריגה מהתנאים. תנאי שכרו ברבוע כחול נדל"ן עודכנו ביוני 2024, באופן רטרואקטיבי ממרץ של אותה שנה, ולפיהם עלות שכרו השנתית צפויה להגיע ל־4.4 מיליון שקל, מחציתם בדמי ניהול ומחציתם כמענק.
אם האספה היתה מאשרת את הצעת דור אלון, דמי הניהול החודשיים המצטברים שלו בשלוש החברות היו מגיעים לכ־570—590 אלף שקל, שהם 7.1—6.8 מיליון שקל בשנה, ולצדם עוד מענקים שנתיים בתקרה מצטברת של 6 מיליון שקל. כלומר, בסך הכל מדובר על עלות תגמול שנתית שעשויה להגיע לכ־13 מיליון שקל באופן מצרפי.
מכיוון שבן־משה הוא בעל השליטה בדור אלון, ההצבעה על אישור תנאי כהונתו נדרשת לקבל רוב מקרב בעלי מניות המיעוט שלה, שמחזיקים ב־15% בלבד ממניותיה, ולחברה לא תהיה אפשרות לעקוף את החלטתם ולבצע אובר־רולינג. הגופים המוסדיים כלל ביטוח (6.6%) ואנליסט (2.5), הם הבולטים בהם. המוסדיים נסמכים ברובם על המלצותיה של חברת הייעוץ עמדה, וזו הביעה את התנגדותה לאישור תנאי הכהונה, בהקשר להיקף המשרה הכולל של בן־משה הנובע מהם.
בן־משה השתלט על אלון רבוע כחול בספטמבר 2016, במסגרת הסדר חוב, בתמורה ל־430 מיליון שקל. כיום, מעט יותר משמונה שנים לאחר הרכישה, שווי החזקותיה ברבוע כחול נדל"ן ובדור אלון עומד על 3.8 מיליארד שקל, ושווי החזקותיו האישיות של בן־משה בהן מגיע ל־125 מיליון שקל.
מדור אלון נמסר: "נכון לרגע זה החברה לא קיבלה הודעה כלשהי על אי הסכמת המוסדיים לעניין כלשהו מנושאי האספה. אלא שלנוכח שאלה של אחד מהגורמים המייעצים למי מבעלי המניות, ומתוך מחויבות לשקיפות, העדיפה החברה ליזום שיח עם בעלי המניות ולהשיב על שאלות - ככל שאמנם יהיו כאלה, עוד בטרם תכונס האספה".