סגור
דולר דולרים מט"ח מלחמת סחר מכסים נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
הסכם הסחר בין ארה"ב לסין מקפיץ את הדולר בעולם (צילום: REUTERS/Carlos Barria/File Photo שאטרסטוק)

הדולר מזנק בשווקים העולמיים; ובישראל - היורו צונח ל-3.95 שקלים

לאחר שארה"ב וסין הסכימו על הורדת חדה במכסים ההדדיים לתקופת ביניים: הדולר אינדקס - מול סל המטבעות - קופץ ב-1.2%, היורו נופל ב-1.1% מול המטבע האמריקאי; בשוק המקומי: היורו נופל מ-4.01 היציג בשישי, והדולר עם נסיגה קלה ל-3.55 שקלים מ-3.57 ש' היציג בשישי

הדולר עם עלייה חדה בשווקים העולמיים, לאחר ההודעה על הסכמות בין סין לארה"ב על הורדת חדה במכסים ההדדיים לתקופה של 90 יום - לקראת גיבוש הסכם סופי. זאת לאחר יומיים של דיונים בין הצדדים בז'נבה.
הדולר אינדקס (מול סל המטבעות) קופץ ב-1.2% ל-101.3 נקודות; היורו נופל ב-1.1% ל-1.11 דולר; הפאונד נחלש ב-0.8% ל-1.319 דולר; ביפן הדולר מזנק ב-1.8% ל-147.9 ין.
וההשפעות בשוק המקומי: היורו נופל ל-3.95 שקלים מ-4.01 היציג בשישי, והדולר עם נסיגה קלה ל-3.55 שקלים מ-3.57 ש' היציג בשישי.

המגמה בשקל, נתוני האינפלציה

לאחר שהשקל התחזק בשבוע שעבר ב-1% מול הדולר וב-1.45% מול סל המטבעות, בשוק המט"ח ממתינים השבוע לנתוני האינפלציה בישראל - מדד המחירים לצרכן של חודש אפריל יתפרסם ביום חמישי. וחשוב לא פחות, ביום שלישי יתפרסמו נתוני האינפלציה של ארה"ב.
"על אף ההחרפה הצפויה של המלחמה בעזה שתוביל לגידול משמעותי בהוצאות הביטחון, שוק המניות המקומי ממשיך להיות בין הטובים בעולם מתחילת השנה והצטיין במיוחד בשבוע האחרון.
גם השקל מתקרב לרמות הנמוכות שלו מתחילת השנה מול הדולר והתחזק משמעותית מול היורו ומול סל המטבעות", אמר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב. "ההתפתחויות הללו מראות שרגישות השווקים הפיננסיים בישראל להתרחשויות בזירה הבטחונית נחלשו", הוסיף זבז'ינסקי.
"ביום חמישי צפוי מדד המחירים של ישראל באפריל לעמוד על 0.6% בחישוב חודשי, עם נטייה ל-0.7%. זאת , בשל שורה של עליות עונתיות במחירי הבראה ונופש (8%), נסיעות לחו"ל (4%), הלבשה (2%) ופירות וירקות (2%)", אומרים כלכלני לידר, בראשות יונתן כץ.
"עוצמת המגבלה של המחסור בעובדים עלתה מעט באפריל במרבית הענפים, בפרט במסחר. שוק העבודה עדיין הדוק וקיימים לחצי מחירים במשק בטווח הקצר", אומרים עוד לידר.
מול המדד שצפוי כאמור להיות גבוה יחסית, לנוכח העובדה שבאפריל שנה שעברה עלה המדד בשיעור גבוה יותר של 0.8%, האינפלציה השנתית צפויה לרדת לסביב 3%. בחודש מרץ עלה מדד המחירים ב-0.5% חודשית, והאינפלציה השנתית עמדה על 3.3% (ובפברואר על 3.4%).
החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה ב-26 במאי - היא צפויה להישאר ללא שינוי, ברמה של 4.5%. "המשקיעים מתמחרים כשתי הפחתות ריבית של בנק ישראל עד לסוף השנה (53 נ"ב במצטבר), עם הסתברות של 92% להפחתה ראשונה בחודש אוגוסט", אומר מתן שטרית, הכלכלן הראשי בהפניקס.