דיווח שוטף
ירידות קלות בבורסת ת"א; הבנקים עולים ביותר מ-1%, עזריאלי צונחת ב-6%
המדדים ת"א 35 ות"א 125 נסוגים ב-0.2% ואילו ת"א בנקים מטפס ב-1.1% אחרי ששר האוצר סמוטריץ' הציע פשרה שתפטור את הבנקים מהמיסוי החדש המתוכנן, בתמורה להעברת כספים למדינה; אתמול נרשמו בוול סטריט ירידות של יותר מ-1%, בעוד באחוזת בית המסחר הסתיים בעליות; עזריאלי פרסמה את דוח הרבעון הרביעי של 2025 והשנה כולה - שבה נהנתה מהכפלת ההכנסות בתחום הדאטה סנטרס, בעוד הפעילות בקניונים נחלשה; עוד לאחר הדוחות - תאת מאבדת 9.3%, עשות נופלת ב-8.6%, שפיר הנדסה קופצת ב-8.7%
שפיר הנדסה מסכמת את 2025 עם עלייה בהכנסות וברווח הנקי
שפיר הנדסה מסכמת שנה עם צמיחה בתוצאות, וצופה נתונים חזקים גם בהמשך. המניה קופצת ב-8.8% בבורסה.
החברה, הפועלת בתחומי התשתיות, התעשייה והנדל"ן, סיימה את 2025 עם הכנסות של 6.07 מיליארד שקל, עלייה של 19%, ועם רווח נקי של 271 מיליון שקל, עלייה של 26%. עיקר העלייה נרשם במגזר התשתיות, שבו ההכנסות עלו ב-31% והסתכמו ב-2.38 מיליארד שקל. הרווח במגזר זה עלה ל-211 מיליון שקל, על רקע האצה בביצוע פרויקטים, בהם הקו הסגול של הרכבת הקלה. גם מגזר התעשייה רשם עלייה, עם הכנסות של 2.48 מיליארד שקל ורווח של 420 מיליון שקל.
החברה, הפועלת לאורך שרשרת הערך של פרויקטי תשתית - מייצור חומרי גלם ועד ביצוע והפעלה - ציינה כי פעילותה הושפעה מהמשך קידום פרויקטים לאומיים למרות תנאי המלחמה. במגזר הנדל"ן ההכנסות עלו ל-461 מיליון שקל, ובמגזר הזכיינות ההכנסות עלו ל-341 מיליון שקל. מנגד, פעילות השילוח והלוגיסטיקה רשמה ירידה, וההכנסות בה הסתכמו ב-417 מיליון שקל.
שפיר ציינה עם פרסום הדוחות כי על פי תחזיות המדינה, בעשור הקרוב צפויות השקעות בפרויקטי תשתית ציבורית בהיקף ממוצע של מעל ל-100 מיליארד שקל בשנה, בכלל תחומי הליבה שהקבוצה פועלת בהם. בחברה מעריכים כי ההשקעות הצפויות בתשתיות בישראל בשנים הקרובות יהווו מנוע צמיחה משמעותי עבורה.
המשך
המדדים המובילים ממתנים את הירידות של פתיחת היום
הירידות במדדים המובילים מתמתנות - כעת נחלשים המדדים ת"א 35 ות"א 125 ב-0.2%, בעוד ת"א בנקים מוסיף לערכו 1.1%.
אחרי הצעת הפשרה של סמוטריץ': מניות הבנקים עוברות לירוק
הבנקים עברו למגמה חיובית, כשברקע הצעת הפשרה של שר האוצר סמוטריץ', שיפטור את הבנקים ממס רווחי היתר בתמורה להעברת כסף למדינה.
מדד ת"א בנקים מטפס ב-1.9%, פועלים מוסיף לערכו 2.2%, לאומי עולה ב-2%, מזרחי טפחות מתחזק ב-1.5%, דיסקונט מוסיף 1% ובינלאומי רושם עלייה של 0.9%.
עשות אשקלון: צמיחה ברווחיות לצד קצב הכנסות מתון ברבעון הרביעי
עשות אשקלון, המייצרת מערכות הנעה ומכלולים לתעשיות הביטחוניות והתעופה, רשמה ברבעון הרביעי של 2025 עלייה של 5% בהכנסות ל-113 מיליון שקל, לצד עלייה של כ-17% ברווח הגולמי ועלייה של 27% ברווח התפעולי. הרווח הנקי הסתכם ב-12 מיליון שקל, עלייה של 9% לעומת הרבעון המקביל . ברבעון הרביעי נרשמה אמנם עלייה ברווחים, אבל התמונה התפעולית מורכבת יותר: ה-FFO, שמייצג את תזרים הפעילות, כמעט לא צמח והרווח הנקי עלה בעיקר בזכות רווחי שערוך - לא מפעילות שוטפת. בנוסף, העלייה בהכנסות ברבעון הייתה נמוכה מקצב הצמיחה השנתי, מה שעשוי להעיד על האטה בקצב הפעילות.
בשנת 2025 כולה רשמה החברה עלייה של 17% בהכנסות ל-459 מיליון שקל ועלייה של כ-23% ברווח הגולמי. הרווח התפעולי עלה בכ-35% וה-EBITDA עלה ב-31%, בעוד הרווח הנקי עלה בכ-17% ל-57 מיליון שקל . העלייה נבעה בעיקר מצמיחה בפעילות במגזר הצבאי ומהרחבת היקף המכירות על רקע המלחמה, לצד שיפור בתמהיל הפרויקטים והתייעלות תפעולית. צבר ההזמנות עמד על כ-2.6 מיליארד שקל.
מניית עשות מאבדת 6.6% מערכה והחברה נסחרת בשווי שוק של 2.99 מיליארד שקל.
המשך
ההכנסות והרווח התפעוליים של עזריאלי נחלשו ברבעון הרביעי
חברת הנדל"ן המניב עזריאלי סיכמה את הרבעון הרביעי של 2025 עם ירידה של 9% ב-NOI (הכנסות מתואמות מדמי שכירות) ל-575 מיליון שקל. ה-NOI מנכסים זהים - כאלה שהניבו לחברה הכנסות הן במהלך הרבעון המדווח והן ברבעון הרביעי של 2025, המשמש להשוואה - ירדו ב-12% ל-505 מיליון שקל.
ה-FFO, נתון הרווח המתואם הרלוונטי לחברות נדל"ן מניב, ירד ב-13% ל-373 מיליון שקל. הירידה מיוחסת למחיקת חובות דמי ניהול בהיקף של כ-70 מיליון שקל ולהשתתפות בהוצאות חברות ניהול.
בשנת 2025 כולה רשמה החברה, המפעילה קניונים, מרכזי מסחר, משרדים ודאטה סנטרס, עלייה של 10% ב-NOI, שחצה לראשונה רף של 2.5 מיליארד שקל. הצמיחה נרשמה בעיקר מהתרחבות פעילות הדאטה סנטרס, שבה ההכנסות יותר מהוכפלו, בעוד שבתחום הקניונים נרשמה ירידה בהכנסות.
המשך
פתיחה שלילית בבורסת ת"א; עזריאלי מאבדת גובה אחרי הדוחות
הבורסה בתל אביב פותחת את היום במגמה שלילית, אחרי ירידות חדות יותר שנרשמו אמש בוול סטריט.
מדד ת"א 35 נחלש ב-0.6%, ת"א 125 יורד ב-0.5% ות"א בנקים נסוג גם הוא ב-0.5%.
עזריאלי מאבדת 7.4% אחרי שפרסמה את דוחות הרבעון הרביעי של 2025 והשנה כולה. עוד לאחר הדוחות - מניית הבורסה לני"ע נחלשת ב-1.1%, תאת טכנולוגיות צונחת ב-10%, עשות מאבדת 7.6%, אנרג'יאן נחלשת ב-3.6%. בצד החיובי - אי.בי.אי חיתום עולה ב-4%, יוטרון מוסיפה לערכה 3.7%, שפיר הנדסה עולה ב-3.3%.
אלביט מערכות נחלשת ב-1.2%, בהמשך לירידה של מעל ל-3% שהציגה אתמול אחרי זינוק של יותר מ-10% ביום שני.
המשך
הסכסוך בין בכירי אייפקס הוביל את רשות ני"ע לבדיקה במקס סטוק
רשות ני"ע פתחה בבדיקת טענותיו של ארז נחום, שהיה שותף ומספר 2 של זהבית כהן באייפקס ישראל ודירקטור מטעמה בחברת מקס סטוק הציבורית, בין השאר על הפרה לכאורה של כללי ממשל תאגידי במקס סטוקנפתח בכרטיסייה חדשה, כמו אי דיווח מספק למשקיעים, חסימת כניסתו לישיבת דירקטוריון מקס סטוק ואי מסירת מסמכים שביקש לקבל מתוקף כהונתו כדירקטור.
לכלכליסט נודע כי את הבדיקה החלו במחלקת התאגידים ברשות ני"ע מיד לאחר חשיפת כלכליסט על הטענות החמורות של נחום, שאותן שטח בהרחבה בתביעה שהגיש נגד קרן אייפקס העולמית, קרן אייפקס ישראל והמנכ"לית שלה זהבית כהן, לאחר שפוטר בחודש שעבר.
סמוטריץ' מציע לבנקים פשרה שתבטל את המס המתוכנן על רווחי יסף
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הציע לבנקים לוותר על חקיקה למיסוי רווחיהם, בתמורה להעברת 3 מיליארד שקל למדינה השנה ו-250 מיליון שקל בשנה הבאה.
התוכנית המקורית קבעה מס יסף של 1.5 מיליארד שקל בשנה במשך חמש שנים - 7.5 מיליארד שקל בסך הכל - כך שההצעה החדשה מצמצמת את הסכום הכולל ומקדימה את עיקר התשלום לשנה הנוכחית. עוד עולה כי מנכ"לי הבנקים נוטים לקבל את הפשרה, בתנאי שהמדינה תתחייב בכתב שלא להציב להם דרישות נוספות.
עונת הדוחות נמשכת; בין החברות שפרסמו את התוצאות אתמול לאחר הנעילה - הבורסה, ישראמקו ורציו
המשקיעים בבורסת תל אביב ימשיכו לעקוב גם היום אחר פרסומי הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי של 2025 ולשנה כולה.
בין החברות שפרסמו את הדוחות אתמול לאחר נעילת המסחר: חברת הבורסה לניירות ערך, ישראמקו, רציו, אי.בי.אי חיתום ומניבים ריט. היום צפויות לדווח בין היתר קבוצת עזריאלי, מיטב, סוגת, אלטשולר שחם ואנליסט.
הבורסה לניירות ערך סיכמה את 2025 עם עלייה של 29% בהכנסות ל-563.5 מיליון שקל, הודות לצמיחה בכל הפעילויות ובעיקר מהצמיחה בהכנסות משירותי מסלקה ובעמלות המסחר והסליקה. הרווח הנקי זינק ב-79% ל-181 מיליון שקל. הדירקטוריון החליט במרץ 2026 על חלוקת דיבידנד כוללת של 144.8 מיליון שקל בגין תוצאות 2025, מתוכם 54.3 מיליון שקל כדיבידנד מיוחד.
ישראמקו, שותפות לחיפוש והפקת גז טבעי, רשמה ב-2025 הכנסות של 563.5 מיליון שקל, עלייה של 29% לעומת 2024. הרווח הנקי נחלש ב-20% והסתכם ב-115.7 מיליון דולר. בשותפות ייחסו את העלייה בהכנסות לצמיחה בפעילות ממאגר תמר - שבו מחזיקה החברה ב-28.75% - הכוללת מכירת גז לשוק המקומי ולייצוא, בעוד שהירידה ברווח נבעה מעלייה בהוצאות ובמיסוי.
המשך
אחרי הנסיגה בוול סטריט אמש ובאסיה הבוקר: ממתינים לפתיחה בבורסה בתל אביב
הבורסה בתל אביב תפתח את יום המסחר בעוד מספר שעות, לאחר לילה נוסף של שיגורים בלתי פוסקים לאיזור הצפון. אמש נהרג אדם מפגיעה במושב בדרום השרון, ושלוש נשים נהרגו ליד חברון. באיזורים נוספים בארץ נפגעו מבנים.
באחוזת בית הסתיים אתמול המסחר במגמה חיובית, למרות ירידות שנרשמו בוול סטריט. מחירי הנפט קפצו אתמול לאחר שישראל תקפה את שדה הגז סאות' פארס בדרום איראן - שדה הגז הגדול בעולם. לאחר התקיפה פרסמה איראן רשימת מטרות של מתקני אנרגיה במזרח התיכון, שהם מבחינתה "מטרות ישירות לגיטימיות", ואף שיגרה טילים לעבר כמה מהם.
המדדים ת"א 35 ות"א 125 התחזקו ב-1.2%, ת"א בנקים הוסיף לערכו 1.4%, ת"א נפט וגז קפץ ב-2.6% על רקע הזינוק במחירי הנפט, ת"א בטחוניות עלה ב-2.7% ות"א נדל"ן טיפס ב-1.5%. אל על קפצה ב-6.1% לאחר שחברות תעופה אחרות הודיעו על ביטולי טיסה נוספים, למרות שגם אל על עצמה הודיעה על ביטולי טיסות.
המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה שלילית - מדד ניקיי בטוקיו נופל ב-3%, מדד שנגחאי יורד ב-1%, האנג סאנג בהונג קונג מאבד 1.7%, ומדד קוספי בסיאול מוחק 1.9%. החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק מציגים בשעה מוקדמת זו תנועות קלות.
ובוול סטריט אמש - דאו ג'ונס איבד 1.6% מערכו וננעל ברמת שפל מתחילת 2026, מדד נאסד"ק נחלש ב-1.5% ו-S&P 500 נסוג ב-1.4%.
המשך



